1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İstanbul Anadolu Yakası'nda En İyi Canlı Doğuranlar Nereden Alınır?

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 2 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    En iyi canlı doğuranlardan kastım en kolay ve sorunsuz adapte olan, sağlığı ve dolayısı ile ömrü daha uzun olan canlı doğuranlardır...

Değerlendirme tarafımdan yapılıp tamamen subjektiftir...

1) Lepistes

a) Pi-pet
    Mithat Ulugüren
    Sütçü İmam Cad No: 25 Ümraniye (Santral)
    (0216) 520 22 37

b) Mercan Akvaryum
    Vedat Kader
    Belediye Çarşısı No: 27 Üsküdar
    (0216) 553 30 42

2) Moli

a) Uygar Pet Center
    Arman Taş
    Tembel Hacı Mehmet Mah. Selami Efendi Cad No: 25/1 Üsküdar
    (0536) 413 44 24
    (0216) 310 49 42

3) Velifera ve Balon Moli

a) Fatih Pet'in ithal ettiği veliferaları satan her akvaryumcu

Örneğin:
    Petilya Pet Shop
    Cüneyt Bilen
    Örnek Mah. 35. Cad. No:107 Üsküdar
    (0216) 317 84 17
    (0505) 751 26 43

4) Plati

a) Boğzaiçi Pet Shop 1 & 2
    Üsküdar Belediye Çarşısı ve Atlas Çıkmazı
    Emre Bey ve Babası
    (0216) 530 00 29

5) Kılıçkuyruk

a) Uygar Pet Center
    Arman Taş
    Tembel Hacı Mehmet Mah. Selami Efendi Cad No: 25/1 Üsküdar
    (0536) 413 44 24
    (0216) 310 49 42
    Not: Amasya'dan gelen kılıçkuyruklar

b) Maltepe Nevzatbey İş Merkezi civarındaki akvaryumcular

Not : Özellikle en iyi kılıçkuyrukları satan akvaryumcular için krokiye bakınız

Bu konu hazırlanırken kısmen aşağıda linki verilen konu başlığından yararlanılmıştır.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Güzel bilgilendirmeler için teşekkür ederiz Abdullah abi, benim bu başlığa ihtiyacım olmayacak balık almaya gidince yanımda olacaksın pala:
    Canlıdoğuran konusunda verdiğin yerler gayet güzel ama bitki konusunda çekmeköydeki akvaryumcumu tek geçiyorum.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Echinodorus bleheri'lerini gördük... montz:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar,

Nacizane sadece bir öneri olarak, Soğanlık'taki Çoşkun abiye( Mercan Akvaryum) sanırım dilediğiniz türü, ithalat edileceği ülkeyi belirlemenize kadar size kalmış şekilde getirtebilirim.

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla kanka diğerlerini bilmiyorum ama ben Maltepepet'ten balık getirtmiş ve Bakırköy'den kalkıp Maltepepet'e balık almaya gitmiş birisi olarak Maltepepet'in balıklarına ve ordan aldığım Kılıçkuyruklara bayılmıştım.Kanka sana bence o an kötü kılıçlar denk gelmiş olabilir ama kılıçkuyrukları kötü diye Maltepepet'i hariç tutman biraz haksızlık olmuş.. Bitki ve canlı kalitesi ve çeşidi bu kadar çok ve çalışanlarının bu kadar canayakın ve yardımcı olduğu başka bir akvaryumcu tanımadım.. Hiç tanışıklığımız olmadığı halde Maltepe'den Bakırköy'e deniz otobüsüyle balık göndermiş ve sattıkları canlı olsun ürün olsun her türlü bilgiyi üşenmeden sıkılmadan anlatan kişilerdir Maltepepet'in sahipleri..
    Kılıçkuyrukları kötü diyerekten firma isminin geçmesi etik olmaz kanka.. Sonuçta hep alış veriş yaptığımız yerlere bile her daim iyi balık geldiğini ben pek zannetmiyorum.

Teşekkür ederim :cicek:

Temel abi ithalat olayı için hepimizin bir olup güzel türler getirtmesi ve Mercan Akvaryumun bu işe yardımcı olması süper olur.. Sağlam bir sipariş verilmeli ki getirttiğimize Mercan Akvaryumunda yorulduğuna değmeli bana kalırsa..

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka,

Birincisi ............... en iyi kılıçkuyrukları satanlar kategorisine benim nazar-ı itibarımda maalesef giremez... Sırf sen oradan alış veriş ettin diye iyi demen doğru olmaz... Benzer savunmayı hemen onun karşısındaki akvaryumcu için de yapmalıydın...

Oysa benim ....................'e en az 5 kez gitmişliğim var... Diğer balıklarına ve lepisteslerine lafım olmaz ama maalesef diğer canlı doğuranları dökülüyor... Bu tabii benim gördüğüm... Ama Maltepe'de önerdiğim yerlere ne zaman gitsem ve ne zaman kılıçkuyruk alsam hep aynı standart... Ha aldığım tankta hasta balık yok mu, var... Ama o kadar da ayırım yapmayı bileceğiz artık...

Bugüne kadar belki on tane gerçek albino kılıçkuyruk aldım... Dokuzu öldü ki çoğunluğu Ümraniye'de başka bir akvaryumcudan alınmıştı... Ama Maltepe'de yıldızla işaretlenenlerden birinden aldığım gerçek albino -maaşallah naz: - belki de hepsinin yaşadığı süre kadardır benimle ve daha uzun süre -inşallah- beraber olacağız gibi...

Ayrıca belki farkında değilsiniz ama ...............'in bir de .............. 2 isimli Bağdat Cad.sinde konuşlanmış bir şubesi var... Sakın sizin siparişler oradan geliyor olmasın... Ayrıca bildiğim kadarı ile balık ithal eden bazı akvaryumcuların kimselerin bilmediği balık depoları oluyor... Örnek verirdim ama daha fazla akvaryumcu ismi vermek istemiyorum...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi mercan akvaryum ülkemizde bulunmayan hatta diğer ülkelerde bile akvaryum piyasasında çok nadir görülen türleri getirtebilirmi ? bu eğer mümkünse genetik çalışmalarında bir adım daha ileri atmış olacağız.
    Abdullah abi bejleri bendede soldu ama kökünü hiç ellemedim tamamen yok olmuş sadece kökü kumda kalmış bitki tekrar canlandı şu anda filizleri var büyüseünler sen behleriyi o zaman gör
    cryptolardan varmı şikayetin hepsi canavar gibi behleri hariç ordan aldığım hiçbir bitkiyi öldürmedim.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Emrah yarın konuşurum, ama bilmenizi istediğim birşey var, tabi ben yanlış bilmiyorsam. İthalat işini öyle çok kişi yapmıyor bildiğim( Nazan Hanım) kadarıyla. Bu yüzden ithalatı gerçekleştirip dağıtımı yapılıyor. İstediğiniz türü sipariş üzerine elde etmenizi sağlayabilirim.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ben hem alış veriş yaptım diye hemde aldığım kılıçkuyruklar çok iyiydi diye söyledim.. Sonuçta 2'mizde aynı şeyi söylüyoruz :) Parayı vurmama az kaldı en kral akvaryum firmasını ben kurucam akvaryum portalınıda oraya topliycam.. :D

Temel abi ben ithalat konusunda pek bilgi sahibi değilim sadece örneklerine tanık olmuştum.. Şöyle ki acaba kaç balık isteyebiliriz minimum ki bizde o ithalattan sebeplenebilelim bunuda sorman mümkün mü ? Ben L vatoz türlerinden istiyorum ama minimum kaç tane isteyebilirim.. Burda 60-70 TL'ye 1 tane alacağıma yurt dışından 100 TL'ye 3-4 yada 5 tane alabiliyoruz.. Bilmiyorum saçma mı oldu yazdığım ama bu tip ayrıntılarıda sorabilirsen belki aramızda bir takım istekler toplayabiliriz.. Bizide yapacakları ithalatta araya sıkıştırabilirler o zaman belki..

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka,

Yap şu Cimbomlu Endler's'leri hemen açalım Ali Sami Yen'in karşısına Galatasaray Aquarium'u... 2030 yılında Aslantepe bittiğinde de oraya bir şube açarız... :D

Temel Hocam,

Nazan Hanım Fatih Pet'in sahibi Fatih Bey'in eski eşi mi? Öyleyse onlar sadece uzak doğudan getiriyorlar diye biliyorum... Yani bizim alternatif canlı doğuranlar yatar... :(

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka rahat ol cimbomlu endlers'ler çoğalıyorlar :helalolsun: Şampiyon olmadan onlar elinde olucak.. Endler's dişilerimin belirginleşmesini bekliyorum çünki sarı olan erkekler biraz erişkin olunca cinsiyetlerini belli ediyolar diğerleri gibi değil.. Saf dişi ve erkek vericem sana onlar karışmadı merak etme ;) özel üretim :)

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam sanmıyorum aynı bayan olduğunu. Yarın öğrenirim tam olarak. İstediğimiz türler geliyor mu gelmiyor mu bir bakalım.

13. sadiksena

sadiksena

İsim:
    SADIK SENA YEŞİLYURT
    Abdulla abi mesajında Amasyadan kılıç kuyruk getiriyorlar demişsin.Ya benim anne baba Amasyada oturuyor, yazları staj haricinde ordayım ama böyle İstabula kılıçkuyruk gönderen bir yer duymadım. Neresi olduğunu biliyorsan bu yaz gittiğimde bir uğrayım oraya. Balıkları beğendiğine göre iyiler demektir.

14. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Geçen Kasım İstanbul'a geldiğimde Kadıköyde güzel bir akvaryumcu görmüştüm. Ama toptan çalışıyordu. Hem tatlısu hemde tuzlusu satışı yapıyordu. Tuzlusu canlılarından pek anladığım yok ama balıkları gayet sağlıklıydı. Canlıdoğuranlarda süperdi.

15. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Vay be Avrupa'dan balık getirtecez :D Büyüyoruz biz büyüyoruz.

Saygılar...

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Micropoecilia parae
    poecilia bifacura
    poecilia gillii

Bu balıklardan makül fiyata getirirlerse alabiliriz. Temel abi bir araştırırsan iyi olur, Abdullah hocayla beraber aylardır bu balıklardan arıyorduk, bir türlü getirtecek adam bulamadık eğer getirebilirlerse bizde almak isteyenlerin bir listesini yaparız topluca alınır balıklar herkez faydalanır bizde genetik çalışmalarda yeni denemeler yapabilme imkanı bulabiliriz.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sadıkçığım,

O balıklar Amasya'nın neresinden geliyor bilmiyorum ama anladığım kadarı ile bir akarsu ya da derenin yanına kurulmuş çiftlik tarzı biryermiş... Bir de balıkalrın sağlık ve kondisyonları süper ancak renkleri diğer tüm kılıçkuyruklara göre çok daha mat...

18. sadiksena

sadiksena

İsim:
    SADIK SENA YEŞİLYURT
    O zaman bu yaz Amasyada araştırma yapmak farz oldu :D . Saol Abdullah Abi :cicek:.

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gerekli görüşmeyi yaptım arkadaşlar, siz istediğiniz türün ne olduğunu belirliyorsunuz ve bu türün ithal edileceği yerdeki stoklarda olup olmadığı mail ile geri dönüş yapılarak öğreniliyor. Eğer stoklarda varsa parasını yatıyoruz ve ilk gelen partide geliyor.

20. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi türleri yukarda belirttim bi araştırırlarsa çok iyi olur, bu konu ile ilgili portalda kampanya yapmıştık, hatta başka forumlardada yaptık yeteri kadar talep olmuştu
    ayrıca en az kaç balık getirdiklerini ve eğer bulabilirlerse belirttiğim türlerin birim fiyatını öğrenmemiz lazım.
    saygılar...

Sayfayı Paylaş