1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Şelale filtereniz ses yapıyorsa hem verimi artır hem sesi kes

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 19 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,

Şelale filtrelerden çağlayan şeklinde su akması ses sorunu yanında suyun sıçraması ve bitkili akvaryumlarda akıntı yapması gibi sorunlar çıkarmaktadır. Aşağıdaki yöntem suya kazandırılan oksijeni önemli ölçüde azalmadan hem filtrasyonu artıracak hem ses sorununu çözecektir.

[​IMG] [​IMG]

Bir parça süngere görüldüğü şekilde kablo tutturucu ile vantuz takıyoruz ve şelale filtrenin su akan ön kısmına vantuz ile en uygun terden yapıştırıyoruz. Süngerden geçen su akvaryuma süzülerek akacak hem ses yapmayacak hem su artı olarak temizlenecek.

www.akvaryumportali.com

Saygılar...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kendi yöntemimi aktarayım Temel Abi.Ben aluminyum folyoyu şelale filtrenin taşma ağzına göre katlayıp içindeki süngerin altından başlayarak su seviyesine kadar uzatıyorum.Ses olmuyor,su yüzeyi arttığı,derinliği azaldığı için de oksijen ile daha fazla temas sağlanıyor.
    Size bir ara basit tatlı su ps'i yöntemi buldum demiştim hatırlıyorsanız,Bu yöntemle dökülen su baya köpük çıkarıyor su üstüne.Eğer o kısıma göre bir toplayıcı yapabilirsem köpüğü toplayabilirim ve tatlı su ps'i olmuş olur diye düşünmüştüm de elim bir türlü değmedi.Java ürettiğim küçük akvaryumda denemiştim bunu ve suyun üstü köpük köpük oluyordu.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem senin yöntemin sesi kesebilir elbette, ancak su folyo üzerinden düz akacaktır akvaryum içine. Bu durum oksijen kazanımını önemli ölçüde sekteye uğratır. Bunun yanında süngerin ilave filtre etme özelliğini folyo yapamaz.

Tabi seçime ve tercihe bağlı bir konu.

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sadece farklı bir yöntem olarak şey ettirdiydim.Sünger sistemi daha mantıklı geliyor bana da.Ama oksijen konusunda katılmıyorum Temel Abi,nasıl olsa ölçüp,bak sünger daha iyi havalandırıyormuş diyemeyeceksiniz :)
    Hemen eksi yönünü de aktarayım:Sünger akıntı hızını kesecektir suyu dağıttığı için.Durağan akvaryumda da herşey ters gitmeye başlar değil mi?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem, bak burası akvaryumportalı ölçemessizniz, mölçemezsiniz deme. :D Ölçeriz de biçeriz de. Daha olmadı aşağıdaki sisteme geçer daha fazla oksijen sağlarız. Yapılış aynı sistem aynı, ama su daha fazla oksijenle temasta. Fltrasyon yine artıda. Süger artı seramik.

Başka arzunuz?
    :horon:

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Napalu'da buna benzer birşey kullanmayı düşünerek yuva hazırladım.İnşallah erinmem de portalda paylaşırım napalunun son halini :bilmem:

Sayfayı Paylaş