1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Şelale filtreye modifiye

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 4 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Yine bir yeni fikir ve üzerine yorumlarımızı katarak daha da geliştrebileceğimiz bir fikirle karşınızdayım.
    Fotoğraftaki filtreyi nanoda kullanmıştım. Şelale filtrelerin içerisinden içinde fömür ve elyaf ile üzeri kaplanmış siyah bir plaka çıkar. Bu plakanın kıytırık bir malzeme olduğuna hiç şüphe yok. Genlede çıkarılıp kullanılmamasını öneriyorum. Aşağıda bu plakayı veya benzer şekilde kullanılacak başka bir malzemeyle şelale filtrenin çalışma prensibini tabandan su çekecek şekilde modifiye edeceğiz. Akvaryumların derinlikleri farklı farklı olduğundan orjinal borusu yetebileceği gibi, bazı akvaryumlarda ilave boru araya girmek gerekebilir. Aslında şelale filtrelerin kutularından hatırı sayılır şekilde boruyu uzatma aparatları çıkar.

Şelale filtrelerin ok ile işaretlenmiş olan boru kısmı çıkacak şekilde yapılmıştır ve çıkarıyoruz.

[​IMG] [​IMG]

Akvaryum derinliğine orjinal borusu yetmediğinde ve araya boru girildiğinde suyu çekip çekemediği kontrol edilmelidir. Zira dediğim gibi her akvaryumun derinliği bir değil. Bu yapımda yapılan kontrolde sistem çalışmıştır.

Suyu tabandan çekecek olan şelale filre içerisinde kullanılacak elyaf sık sık değişirse daha çok verim alınır.

Bu sistemi farklı düşünmekte mümkün. Şelale filtrenin kutusunu kullanmayıp suyu bu sistemle akvaryum dışına çekerek ayrı bir dıy haznede temizleyerek akvaryuma döndürmek mümkün. Yapılması gereken taşırma sistem olarak çalışan bir hazneyi akvaryumun arkasına veya akvaryumdan yukarda küçük bağısız bir hazne olarak kullanarak uygulamak mümkün.

www.akvaryumportali.com :uyari:
    Saygılarımla...

2. emin123

emin123

İsim:
    emin gençay
    Cevap: Şelale filtreye modifiye

Güzel olmuş tebrikler. :basardim:

Sayfayı Paylaş