1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Şelale iç filitre oksijen desteği yapar mı?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde kolibasily tarafından 14 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. kolibasily

kolibasily

Merhaba arkadaşlar,
    40 lt tankımda lepistes besliyorum. iç filitre kullanıyorum. İç filitre suya oksijen katma konusunda ne kadar yeterlidir? Hava motoru gereklimidir. Ayrıca iç filitreyi şelale olarak değilde, aşagıdan yukarı doğru akıntı yapan aparatıyla kullanırsam ne gibi etkisi olur.
    Bilgi paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İç filtrelerin suya oksijen katkısı kalitesi ile değişse de, çok fazla gürültü yapıyor suya oksijen püskürttüğü zaman. Ben şahsen ayrıca o görüntüyüde sevmiyorum.

İç filtrenin ağzını aparat takarak yukarı çevirirseniz su yüzeyini havalandıracaktır, bu da bir miktar oksijen sağlayabilir. Hava motoru sessizdir iç filtre püskürtmesine göre. Ayrıca tabandan doğru suya karıştığından suyla havanın teması artar.

3. radenko

radenko

Aslında bu balık yoğunluğu ile alakalı bir durum benim sadece şelale filre olmasına rağmen akvaryumlarımda hiç hava motoru kullanmadım bunu balıklara bakarakta belirlemek aslında çok kolay balıklar yüzeye hava almaya çıkmazlarsa bir sorun yok gibidir.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kenan bey; hava motorlarının yada iç filitrenin verdiği hava kabarcıklarının,yani oksijenin çok az kısmı suda çözünür. Önemli olan su yüzeyinde bir nevi akıntı,yada dalgalanma şeklinde hareketlenmeler sağlamaktır.Bu sayede suya oksijen sağlanır. ;) İç filitrenizi su yüzeyinde dalgalanma yapacak şekilde ayarlayın. ;) İllaki suya hava kabarcıkları vermek şart değildir. ;)

Sayfayı Paylaş