1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

1 $ için bu yapılırmı?

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde reis tarafından 24 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yurt dışında bir petshop ta insanlar sırf egolarını tatmin etmek için 1 $ ücret ödeyerek bir fareyi canlı canlı arowana ya yem yapıyor. Farede olsa hiçbir canlının bu şekilde bir ölümü hakettiğini düşünmüyorum kızgın:

Saygılar.

http://www.vidivodo.com/112214/fare-yiyen-balik

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yurt dışında bu olay her petshop'ta var.Benim gezdiğim 2 petshop'tada bu tür satışlar mevcuttu.Sadece beyaz fareler değil 30 ila 50 sent ödeyerek japon balığı ve havuz balığı tarzı ve zebra balığına benzer balıklarda yem olarak satılıyor.Fareler sırf arowana'lara değil piranha ve yılanlarada yem olarak veriliyor.Biz bunlara tepki gösteriyoruz ama youtube'ta bazı aklıevveller yani onlara değil insan hayvan bile diyemiyorum sırf video koymak uğruna akvaryum balıklarını yutuyorlar.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Ben bu konularda farklı düşünüyorum... Arowana ne yiyecek, bitkisel yem mi? Arowana'ları otçul olmaya mı zorlayacağız? Bu zorbalık olmayacak mı?

Canlı yem verirken verdiğimizin tubifex veya başka bir kurdun canı yok mu? Biz de balıklarımıza bunları verirken düşünüyor muyuz?

Video çekimine gelince, şahsen hoş karşılamama rağmen maalesef yadsıyamayacağım... Çünkü bunların bin beterlerini adamlar çekip youtube'a vesaireye yüklüyorlar... Daha henüz yeni can vermiş insanların ölü bazen de paramparça olmuş cesetlerinin görüntüleri yok mu bu sitelerde?

Şahsen insan görüntüleri izlemeye karşı arowana'ya fare yedirilen görüntüleri izlemeyi tercih ederim... (Tabii izlediğim de yok ya...)

Bir canlının büyüklüğü onun ötekinden daha fazla cana sahip olduğu anlamına gelmez... Yani bir farenin de bir tubifexin de ve bir kılıçkuyruğun da birbirlerine eşit olaral sadece ama sadece tek bir canı vardır... Adam bir fare yedirmiş arowana'ya, birçoğumuz nereden baksak 100 kadar kurdu bir seferde balıklarımıza yediriyoruz... Can üzerinden hesap yapacak olursak bence biz daha caniyiz...

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Abdullah hocam haklısın ama kurdun tubifeksin ne bileyim su piresi gibi canlıların enazından ağzını burnunu kulağını vs görmediğimizden onlar farklı geliyor.Ben hiç yem olarak kullandığımız bir artemianın balıklardan canını kurtarmak için kaçtığını,can çekiştiğini görmedim.Ama burda baktığımızda zavallı hayvan canını kurtarmak için akvaryumun bir orasına bir burasına kaçmaya çalışıyor.Tamam doğasında zaten bu tip beslenmeleri var bu hayvanların fakat dedğim gibi o doğasında.Yani bir insan elinden sırf egoları tatmin olsun diye bu şekilde ölmüyorlar.Onlar doğada ekosistemin birer parçası olarak hem av hem avcı oluyorlar.

Bir örnek daha

http://korku.izlesene.com/video/korku__gerilim-fare-yiyen-balik/10880

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sanırım konunun kaynak noktası burası. Rahatsız edici yanı verilen canlı yemden farklı olan görüntü boyutu. Şahsen ben de hoşlanmıyorum bu görüntülerden.

6. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN
    Canlı herzaman canlıdır ama artemia,su piresi gibi canlıların ölüm anını ve yaşadığı korkuyu anlayamadığımızdan bizlere pek rahatsız edici gelmiyor.Fakat bu tip canlıların verdikleri hayatta kalma mücadelesi ve can çekişmesi insanı rahatsız ediyor.

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Psikopatlıktan başka birşey değil.Tamamen egoyu tatmin etmedir.
    Abdullah abi,doğadaki olan ekolojik bi sistemdir.Ekolojik sistemde bizim bi etkenimiz olmaz.Yani doğada bi balığın bi canlıyı yakalayıp yemesi var birde bizim kendi elimizle yedirip,o canlının canını aldırmış oluyoruz.

Baştan beri söyleyerim,ben tubifex ve kan kurdu vs. canlıların akvaryumda kullanmaya karşıyım zaten.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ama, Özgürcüğüm, o zaman etçil balıkların kesinlikle akvaryumlarda beslenmemesi gibi bir durum önermiş oluyorsun... Bunları beslemek isteyen insanlar fare idi, japon balığı idi sağlamak durumundalar... Ne yapsınlar?

Videoya çekimine ise sonuna kadar karşıyım ama dediğim gibi bunlardan bin beterlerini çekip yayınlayanalar varken bu videoların paylaşımını o kadar da yadsıyamıyorum...

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Canlı can lı bir japonu yada fareyi atmak insafsızlık bence.Madem vereceksin,kes kafasını,öldür hayvanı acı çekmeden,ondan sonra ver.Haksız mıyım?Bırak doğal ortamda nasıl avlanıyorlarsa avlansınlar.Petshoplar doğal ortam değil ki.Arowana nereden bulsun fareyi veya japon balığını :bilmem:

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Onlarda kendi bünyelerinden ufak diğer balıkları yiyorlar sonuçta.. Hadi siz bunlara tepki gösteriyorsunuz.discovery kanalında bir tane adam var.vahşi doğa'da tek başına hayatta kalma mücadelesi veriyor sözüm ona.kamera ve ekibiyle beraber.Adam doğada ne bulursa yiyor.Hayvanın adı aklıma gelmiyor ama bizon gibi bir büyükbaştı.Hayvanın tek hatası ordan geçerken kameraya takılmasıydı.Koskoca haycanı sırf programa malzeme olsunlar diye yakaladılar , kestiler.Isınsın diye kanını içip yüzüne sürdü sonra koca hayvanın içini boşaltıp ciğerini çiğ çiğ yedi, derisini yüzüp kendini soğuktan koruyan bir battaniye yaptı.Ve bu çocukların izleyebileceği saatte tüm dünyaya gösteriliyor.Ben adama yamyam diyorum çünkü doğada ne bulursa yiyor. Yani şimdi biz balıklara başka balık yada fare yediren insanları eleştiriyoruz ama şimdi beslediğimiz canlıların doğalarında yedikleri canlıları bulup temin edemeyeceğimize göre sırf bunun için yetiştirilen canlıların verilmesi bence yanlış değil.Balığın japon diğerinin fare olması önemli değil bence yanlışta değil.Sadece boy boy videolarının gösterilmesi yanlış.. Bu hayvanlar doğalarında başka canlıları yiyerek besleniyorlar.Yani belgesel kanallarını seyredip aslanın kaplanın yada timsahın başka bir hayvanı parçalamasını izlerken kanal mı değiştiriyoruz ? yoo , doğallıkları böyle diye kabulleniyoruz.Biz peki evlerimizde ne yapıyoruz akvaryumlarımızda ? Doğayı taklit etmeye çalışıyoruz.Yaşadıkları mekanı taklit etmekle o balığı yaşatamayız beslenme zincirlerinide doğayı taklit eder bir şekilde devam ettirmek gerekir.. Ben hiç bu zamana kadar bu tarz canlı beslemedim ama besleyenlerin bu şekilde düşündüğüne adım gibi eminim.. Heee psikopatlık seviyesinde olanları ayrı tutuyorum.. Bence cahilce balık besleyip 100'lerce balık ölümüne sebebiyet vermek bence en büyük katliam , oda ölüyor oda ölüyor eğer işin bu tarafından bakarsak..

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Akvaryumdaki doğallık görecelidir(canlı hayvan vererek beslemek).
    Yine sözümün arkasındayım,akvaryuma fare atma veyahut kan kurdu vs. canlıların atılmasına karşıyım.

Akvaryumumdaki balıklar genelde etçil.Akvaryum için özel üretilmiş yemler var.Yani et ağırlıklı proteini yüksek yemler.Bu yemler dururken psigobatlık yapmaya gerek yok.

Bir insan vardır,vadesi gelir ölür.
    Başka bir insan vardır,çekersin 9 mm tabanca ile adamı öldürürsün.

Ya nasıl olsa adam bir gün ölecek çekiyim silahı öldürüyüm diye bi kaide yok.Akvaryuma canlı atmakda aynıdır.

İkisi arasında dağlar kadar ''fark var''

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    +1

Sayfayı Paylaş