1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

100 lt'lik akvaryum aldım... (sizce ne beslemeliyim)

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde grkm tarafından 20 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. grkm

grkm

Herkezin yorumlarını bekliyorum, şimdide teşekkürler... :hepiniziseviyorum:

2. kolibasily

kolibasily

Hayırlı olsun öncelikle.
    Bence şöyle bol bitkili bir lepistes veye farklı bir canlı doğuran akvaryumu yapabilirsin.

3. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Bitkili akvaryum kurup bembeyaz bir velifera kolonisi oluşturabilirsin.3 erkek 7 dişi velifera, 4 adet çöpçü, bitki durumuna göre yeterli sayıda sae ve 2 adet cüce vatozla akvaryumunun döngüsü tamamlanmış olur.

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Profil resmine bakarsak meleklerle aran iyi, güzel bitkili bir melek akvaryumu kurmanı tavsiye ederim.

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Akvaryumunuz hayırlı uğurlu olsun... Canlı doğuran besleyecekseniz ben de Mecit Bey gibi Velifera öneririm yalnız Mecit bey'in verdiği 3e7d velifera oranı pek iyi değil... Ya 2e10d yapın ya da 3e13d... Bu kalabalık balık sayıları ile hem bitkielrinize doğal yoldan CO2'de vermiş olursunuz...

Ama diyorsanız kiş yavru almak gibi bir derdim olmayacak ve benim asıl derdim bitkili akvaryumumun olması size kesinlikle Tetra öneririm... Piyasada rahat bulunan Tetra'lardan Tetra Black, Kırmızı göz Tetra, Serpae Tetra'lardan oluşan bir akvaryum kurabilirsiniz... Yanlarına daha küçük boyutlu Prisila Tetra, Siyah Neon ya da Cardinal Neon Tetra da ekleyebilirsiniz...

Ancak daha gösterişli tetralar beslemek isterseniz size Kongo tetra ya da Buenos Aires Tetra'ları öneririm... Bulabilriseniz büyük boyutlu kırmızı burun Tetra'lar da sizi çok memnun edecektir...

Ama ama bol kütüğüm olacak, bol bitki içinde çok çok sevimli birşey beslemek isterim derseniz kesinlikle ALTİSPİNOZA öneririm... Valla ban kalsa 100 lt'ye koyarım 7-10m arası Altispinoza keyfini çıkarırım... (Gerçi ben de 80 lt'de öyle yapıyorum... :D )

Altispinoza: Ramirezi ile aynı cinse mensup farklı bir tür balıktır... Vücut formu Ramirezi'ler ile aynıdır... Daha az renklidirler ancak kuyruklarının iki yanındaki kırmızımsı çizgiler çok seksidir... Ve dayanıklılıkta Ramirezilere 1000 yok 10000 yok 100000 yok o da değil 1.000.000 basarlar... (Çok amiyane bir tabir oldu ama durumu izah edecek en iyi cümle bu idi... :D )

İşte altispinoza (Bolivian Ram)...

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    1 çift melek ;)

7. grkm

grkm

Bende melekten yanayım. :)

8. ozi0000

ozi0000

İsim:
    ozan
    Dostum bendede 100*35*45 bir akvaryum var 3 sene önce almıştım 1 sene lepistes besledim çok dayanıklı balıklar fakat askere gidince balıkları sattım şimdi askerden geldim yeniden akvaryumu temizledim kolları sıvadım acemiysen lepistesle başla diğer balıklar biraz profesyonel işidaha sona baktın iyi gidiyor yavaş yavaş profesyonele dönersin kolay gelsin

9. stablizer

stablizer

Şöyle simsiyah moli koloniside çok hoş olurdu.

10. taygun

taygun Guest

Altispinoza önerisini kolayca geçmemekte bence fayda var. Güzel bir balık. Dayanıklı. Sanırım yavrularına da bakıyor değil mi Abdullah hocam.

Biraz biraz ben de 300 litrelik akvaryumumdaji Avustralya Gökkuşağı balıklarını Altispinoza veya Ramirezi besleyeyim diyorum. Ama Ramirezilerin gizel renklerine karşılık, hassasiyetleri; öte yadan da Altispinozların dayanıklılıklarına karşılık daha az renklendirmeleri.

Kararsızım. Bu fikir aklıma girdi ya artık. Bir zaman sonra bu uygulamaya geçecektir artık. Ondan sonra da hedef çiklit.

Bekleyelim, görelim

Sayfayı Paylaş