1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

100 lt'lik Bitkili ve Canlı Doğuran Ailem

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sazlarımın Bir Ara Coştuğu Ve Tankımın En Zevk Veren Zamanları

Tankımın Son Hali

Yavru Tankım

Yerde yatanı geç farkettim. :(

Konuşan Vatozum - Platydoras costatus

Favorim Ters Yüzen Çöpçüm'den Kareler - Synodontis nigriventris

Endlers'lerim

Koi'lerim

Resimler pek net çıkmadı bu sebepten kusura bakmayın. :( Tankım için yapıcı yıkıcı tüm eleştiri ve yorumlarınızı rica eder , iyi seyirler dilerim. :)

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ynt: 100 lt'lik Bitkili ve Canlı Doğuran Ailem

Güzelim Koi'ler Abdullah (Neverlander) kardeşimin hediyesidir.Bunu belirtmeden ve tekrar teşekkür etmeden (ki ne kadar teşekkür etsem azdır) geçemeyeceğim. ;) :cicek: ( Beni valla mahçup ettin. :cekingen: )

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Volkan abi,bu hobiye ilk başladığım zamanlarda uğraştığım balık türleri.Akvaryumunuzun görüntüsü süper.Aslında bu akvaryuma yavru tankıda kullanmaya gerek yok.Bitkilendirmede güzel.

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Ana tanktaki yükü azaltıyim diye açıkçası yavru tankı yaptım vede büyüyen dişilerim var içinde o bakımdan kullanıyorum.. Beğendiğine sevindim Özgürcüm.. Birde karides tankım var ama içlerinde bişey belli olmuyor o yüzden çekmedim :)

5. taygun

taygun Guest

Volkan Merhaba,

İkinci resimi ben daha beğendim. Birincisinde sazlar ön planda kalarak arkayı kapamış.

Bir de koi konusuna ben takıldım. Bu koiler bildiğimiz koi mi? Benim bildiği kadarıyla koiler japonlarla anılırlar. Yani aynı ya da benzeri katogoridelerdir. Onları bu akvaryumda işi ne, pek anlayamadım. Yoksa buradaki koi isim benzerliği mi?

Saygılar

6. tusan

tusan

Bitkiler Göze Hoş Geliyor Orda bide Mango Kökü Gördüm Oda güzel Yalnız Lepistes cinsine ağırlık vermissin bence o akvaryuma moliler daha çok yakışmış ...Bide kullandığın kumun adın söylermisin
    Sağlıklı günler Çok başarılı bir akvaryum.

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Selamlar Tamer Abi

2. hali daha güzel gibi gözüküyor sazlar gittiği için ama 2 resim arasındaki farka bakarsan eğer difformislerimin yapraklarını büzdüğünü görebilirsin.Belki resimde net belli olmuyor ama difformislerimin alttan gelenleri daha güzel.Saçak saçak aşağıya saldıkları kökleri budadıktan sonra difformislerimin güzelliği gitti.Sanırım bir yerde hata yaptım.Sıvı gübre kullandığım zamanda çöpçülerim etkileniyor o yüzden şu aralar eklemiyorum bişey.Beklemedeyim şu anda.Koi'lere gelince ; onlar koi kılıçkuyruk abi.Renk olarak japon koi'lere benzediği için verilmiş zannedersem o isim yani dediğin gibi sadece isim benzerliği.Sword Tail yada Albino Red Tail diyede geçiyor..Ama tanka adapte olmalarını sağlayana kadar ne çektiğimizi bir ben bir Abdullah birde Allah biliyor valla :) Çok nazlılar..

Selamlar Tuğsan

Endler'sler çok hareketli ve değişik renklerde olmaları beni aslına bakarsan çok cezbediyor.Tankın her yerinde görüyorsun.. Moli'leri bende çok seviyorum ama lepisteslerimin çoğalması sebebiyle tanka çok yük bindirmemek için moli'lerden fedakarlık etmek zorunda kaldım.Birde çok moli kaybettim.Akvaryum ofiste olunca ve vardiyalı çalıştığımdan herkes benim gibi ilgilenemiyor.2-3 gün ışıkları hiç söndürülmüyor gariplerin ben gelene kadar, siz düşünün artık. Bu arada kullandığım kum dere kumudur..

Beğeni ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Volkancığım,

Ben senin tankı nasıl olmuş da görmemişim yavu... Acayip çok özür dilerim... Eski haline özellikle de sazlara bayıldım... Ters yüzen çöpçün muhteşem darısı bizim başımıza... Konuşan vatoz öyle birşey miymiş, ben görmeyeli unuttum da neye benzediklerini... Ve KOİ'ler muhteşemler kanka ya... Senin tanka da çok yakışmışlar ve hemen de biz bu alemin kralıyız damgasını vurmuşlar... Allah'tan senin ve benim KOİ'lere ve bütün canlı doğuranlarımıza uzun ve sağlıklı ömürler vermesini niyaz ederim...

Kanka ne yaptın çöpçüleri... Bugün ben de mikro-element koydum bilmiyorum... Bu arada bir müddettir her akşam eve geldiğimide 135 lt'de 2-3 canlı doğuranı ölü buluyorum... Bir kerede 1 çöpçü ölüsü buldum... Haftada önerildiği üzere 2 kez 5 ppm mikro-element kullanıyorum... acaba bunlarım ölümler ile bir ilgisi mi var?

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

İspatlayacak bilimsel bilgim yok ama mikro element koyduğumda çöpçülerim resmen dökülüyor.Verilen ölçüdende az koyuyorum direk etkileniyorlar yok artık asla mikro element koymam.. canlı doğuran kaybım yok ama çöpçüde kesinlikle var..Vitaminli yem takviyesi yaparak ayakta tutmaya çalışıyorum ama mikro elementi koyana kadar ki canlılıkları ve hareketlilikleri kalmadı.mayışık mayışık duruyorlar.. heralde teker teker gidecekler gene :( Bendekinde haftada 2-3 kez 2 ml diyor.. kaç ppm'e eşit bilmiyorum.haftada 1 yapıyim dedim, 1 ml kullandım aslan gibi çöpçüm sizlere ömür.. Artık kullanmayı düşünmüyorum önermeyeceğimde kimseye.. Ters yüzen çöpçümün maşallahı var valla nazar değmesin bir o etkilenmedi bu gübreden :) Vatozumdada bir nanelik var anlamış değilim çok durgunlaştı geceleri yemine ok gibi dalardı şimdilerde pek umursamaz davranıyor..

Koi'ler sayende akvaryumun kralı oldu kanki.. Bazen gerine gerine yüzüyolar bazende kısıla kısıla, artık kendi hallerine bıraktım. :) Temennilerin inşallah kabul olur kanka , bende aynısını diliyorum.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Valla Volkancığım,

Beni Koilerde seninkiler gibi... Bşr öyle bir böyle... Böyle de kalsınlar... Aman aman diyeyim... Tüh tüh tüh, Maaşallah, elemtara fiş kem gözlere şiş... Tahtaya mahtaya da vurdum valla...

Bilmiyorum abi... Son kez kullandım diyeyim mikroelementi... Bundan sonra koymayacağım bakalım ne olacak...

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Akvaryumumun içini komple değiştirdiğim ilk halleri..

Buda akvaryumumun son hali arada ki zaman farkı yaklaşık 2 ay...

12. mavihuzur

mavihuzur

Böyle çok çok daha güzel abi.Yalnız kütüğün önünü kapatmışın baya açabilirsen 1-2 kök aç istersen o bölgeyi.Eline sağlık.

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Volkan hocam Allah nazardan saklasın çok güzel akvaryumun ve canlıların var. em34:

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka,

Önce eşimin eleştirilerini sunayım:

1. Kütüğü niye yukarı dikmiş... Bence yatay koysun...
    2. Çok fazla aynı bitkiden kullanmış...
    3. Bahçeye benzemiş... Özellikle bıraktığı ve bahçedeki ara yola benzeyen boşluğu çok beğendim...

O boşluk bu (kırmızı) ile çevrili boşluk...

4. Mağara çok şık olmuş...

Benim yorumlarım:
    1. Cabombalar çok yakışmış...
    2. Keşke kütüğü dikmese idin... Hüseyin'in dediği gibi biraz da önünü açman lazım...
    3. Aquaclay'in rengi bitkilerin yeşilliğini hafif örtmüş bence...
    4. En genel anlamda senin ilk bozduğun tankı daha çok beğeniyordum...
    5. Mağaranın üst kısmı daha kubbeli olabilse idi bence daha iyi olurdu... Tabii benim gibi DIY özürlü birinin bu yorumu -kendisi ulaşamadığı ciğere mundar der hesabı- kaale de pek alınmamalı... :D

Allah nazardan saklasın... naz: Eminim bitkilerini Tunç'un gübreleri ile daha da çoşturduğunda çok daha güzel olacak...

Kusura bakma karım başımda dikilip yanlış yazdığım her kelimeyi "şunu da düzelt, bunu da düzelt!" diye dikte etmeyi artırdığı için mesajıma burada son veriyorum... Herhal kendisi okulunu ve öğrencilerini özledi... :D

15. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ellerine sağlık güzel bir görünüm oluşturmuşsun. :cicek:

16. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Emeğine sağlık , çok güzel bir akvaryumun var abi. Bol sağlıklı yavrular dilerim.

Saygılar...

17. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Teşekkür ederim Hasan kardeş yorumun için.. Kütüğün önü kapandı ne yazık ki onunda sebebi beraber çalıştığım arkadaşım ben yokken bitkileri öyle dikmiş hevesi kırılmasın diye o şekilde bıraktım ama yakın zamanda tekrar bir düzenlemeye gitmeyi düşünüyorum.. Cabomba'lar aldı başını gidiyor çünkü..

Teşekkür ederim olcay hocam , aslında akvaryumumun eski halini daha çok özlüyorum , balıklarda teselli buluyorum aslında :)

Kanka sana ve yengeme yorumları için teşekkür ederim :) Kütüğü havaya dikmemin sebebi hani biraz değişiklik olsun diyeydi yatay olarak zeminden kazanmaktı amacım ama akvaryum artık bana ufak geliyor istediklerimi yapmak için, bakalım bir akvaryum buldum tam istediğim ölçülerde belki onuda alıcam ve bu akvaryumu sadece yavru balıklara bırakıcam.. Aynı bitkileri aslında isteyerek kullanmadım öyle hızlı ürüyorlar ki artık önüne geçemiyorum biraz tek tip akvaryum gibi oldu yenge haklı yani görüşlerinde. :) O ara yolu siz söyleyince farkettim valla hiç farkında değildim :) Mağaram evet gerçekten güzel oldu konuşan vatozum çok mutlu :)

Cabombalar güzel oldu ama karideslerin cabomba berberi olduğunu yeni öğrendim.. Su yüzeyine ulaşamadan karidesler tarafından budanıyorlar sol tarafta ki cabombaları komple çıkarmayı düşünüyorum çünki arkada kalan bir bitkim var hala ismini öğrenemedim onu resmen kapattılar.. Arkadaşımın hatırı kırılmasın diye ellemedim pek zaten aquaclay'lı tabanda bitki ekim-dikimi gerçekten beni akvaryuma müdahale etmekten soğuttu.. Valla artık kütüğü yatıramam çünkü taban subulata ile doldu , birini çekersem zincir gibi hepsi gelecek çünkü.. Kütüğün önünü açıcam çok haklısınız o konuda.. Aquaclay aslında bitkileri daha görünür yaptı resimde her ne hikmetse aşırı parlak çıkıyor resimler istediğim görüntüyü sunamadım size.. :( Kanka tankımın eski halini inan bende çok beğeniyordum resmen kaşındım yani bu durum onu gösteriyor :) Mağarayı kubbeli yapmayı bende istiyordum ama işte ilk defa olduğu için anca bu kadar oldu :) Yoksa üstü moss'la kaplı hindistan cevizinden yuva 10 numara olurdu artık ilerde ki projelerin içinde olucak oda.. :) Bitkileri coşturan zaten Tunç'un gübreleri kanka.. Dipteki sakinlerimle bir problemim yok çünkü sağlam besliyorum ama bu sefer çınar'da bir nanelik var hadi hayırlısı.. Yengeyle muhabbetinize hayranım zaten kanka o koi kılıçların akıntıya karşı yüzme olayını hatırladıkça gülüyorum :))) Allah muhabbetinizi eksik etmesin aynen devam :)

Beğendiğine sevindim Muhammed kardeş, istediğim gibi olmasada idare eder.. Aslında istediğim gibi olmamasına seviniyorum yapacak yeni şeyler aklıma geliyor. ;)

Sağol Hüseyin kardeş , aynı temennilerinizi bende hepimiz için diliyorum.. inşallah bir kaç aya canlı doğuran besleyen arkadaşlarıma güzel endler'sler hediye edicem tam gaz gidiyorum hayırlısı artık :)

18. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Volkan abi, ellerine sağlık. Akvaryum yemyeşil olmuş :) Cabombalar almış başını gitmiş. Çok güzel görünüyorlar valla. İmrendim görüntülerine.. Maşallah naz:
    Sarı kırmızı değilde, diğerlerinden ( sarı lacivert ) çıkma şansı yok dimi abi endler's lerin :D Valla alırım hepsini, dönerim eski günlerime :D İşin şakası tabi ki..
    Aklına gelen yeni şeyleri gerçekleştirmen dileğiyle abi :cicek:

Saygılar.

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Seninde ellerine sağlık Volkan.

İnan bu başlığı görmemişim. Allah nazardan saklasın. naz:

Bitkili akvaryumlara hayranlığım vardır. Hiç bulaşmadım ama pişmanım desem yeridir. Fakat girmediğim iyi olmuş. Ben sizler gibi sadece bitkiler ile kalmazdım ve balıkla doldururdum içini aynı zamanda. Atamadım içimden balık sevgisini daha.

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Teşekkür ederim Türker'cim.. Akvaryum fazla yeşil oldu gerçi :) Cabombalar aldı başını gitti ama sen sen ol karideslerin olduğu tankta cabomba bakma.. Çünkü cabombalar su üstüne ulaşamadan karidesler tarafından itinayla budanıyorlar. montz: O yüzden cabombaların çoğunu çıkarmayı düşünüyorum.. Resmen bahçıvan görevini üstlendiler ve artık can sıkmaya başladı.. Karideslere bile artık haşere gözüyle bakmaya başladım bu sebepten :) Endler'slerim beni mutlu etmek için heralde cimbom varyetesi üzerinde çalışıyorlar.. Ben gayet memnunum bu gidişhattan :) İnşallah devamı gelir.. Fenerli çıkarsa ayırırım sana söz :) Tankımda yeri yok :D Güzel dileklerin için teşekkür ederim :cicek:

Teşekkürler Temel abi yorumun için :) Abi hiçbişey için geç değil yapalım sanada bitkili bir akvaryum.. :D Bende balıkla doldurmak istiyorum ama tankımın resmen bir kapasitesi var ve o sayının üstüne çıktım mı ölümler başlıyor artık çok doldurmamaya çalışıyorum o sebepten.. O tankta 50-60 tane daha yavru balıkla 100'den fazla karideste vardı sen düşün artık trafiği :) Balık sevgisi kolay kolay atılacak gibi değil abisi zaten artık hangi akvaryuma bakarsam bakiyim ufak geliyor gözüme bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum.. Kafamda ki tankı hala yapabilmiş değilim ama sabırla değişik şekiller deneye deneye birşeyler yapmaya ve sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.. Hepimize sağlıklı ve zevk veren akvaryumlu günler dilerim. :cicek:

Sayfayı Paylaş