1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

100 lt'lik Bitkili ve Canlı Doğuran Ailem

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka,

Sağolasın iyi dileğin için... Tabii bizim hanım boş durmuyor çok sayıda patlattığı bomba var... Bir ara, yeri geldikçe paylaşırım eşimin kendine has uslubu ile "gözlem ve söylemleri"ni...

Ayrıca Cimbomlu Endler's'leri şampiyonluk turuna kadar yetiştirmeni bekliyoruz... Birkaç gün önce olsa Kadıköy'deki UEFA finaline derdim ama... :(

Türker bu arada yaklaşık 6 ay önce falandı, Ümraniye'de bir akvaryumcuda Endler's değil ama sarı lacivert renkli lepistesler vardı... Bilsem sana alır hediye ederdim...

Kanka,

Tek tür ya da sınırlı tür bitki benim de artık favorim... Benim 135 lt'liğin en son hali de aslında ona yakın... Bitkilerin esame listesi incelenirse Anubias ve Vallisneria ağırlıklı oldu...

Tunç'un gübrelerinin Cabomba'ları azdırdığı mutlak ama benim moliler kaldıramıyor... Son konuştuğumuz gibi ben de gübreye özellikle de fosfat gübresine mutlak gereksinim gösteren tek bitki Anubias lancelota... Onun için de sıvı gübreleri dibine şırınga ile girerek veriyorum... Diğerlerinin zaten bpek de umrunda değil gübre mübre... Haftalık su değişimleri ile gelen eser elementler ve fosfatlar onlar için fazlası ile yeterli oluyor...

Haa, bir de Güllerin altına mutlaka misket gübre koyuyorum... Onlar da bunsuz olmuyor gibi...

Bu arada bir galiba benim karidesler anormal... Bindiler Vallisneria'ların yüzeydeki yapraklarının üzerine inmiyorlar aşağı... 7 gün 24 saat oradalar... Bazen ben ittirip aşağıya düşürüyorum ki biraz egzersiz yapsınlar...

Kanka 100 lt tankının gelişimine yönelik fotoğrafları çekmeyi ve bizimle paylaşmayı unutmazsın artık...

Tekrar maaşallah naz:

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    naz: fazla söze gerek yok naz:

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla kanka ne yalan söyliyim haalaa tankımda istediğim formatı düzeni yakalayabilmiş değilim.. Bilmiyorum iyi mi kötü mü ama uğraştırması hoşuma gidiyor.. :) Tankımın ilk yayınladığım resmine bakarsan önde sazları görüceksin , dizayn yapılmış halinde ki boşluğu görüceksin ve şimdi gel gör ki nasıl oldu anlamadım gene ön cam dibinden sazlar çıkmaya başladı.. Nerden nereye uzandıda oraya geldi sazın kökleri anlamadım.. Soldaki cabombalara bir güzellik yapıp arka planda kalan ve sizin göremediğiniz assolisti ortaya çıkarmayı düşünüyorum ki çevresi subulatalar ile sarılsın.. Sol tarafta ki yüksek cabombalar ışığı kestiği için subulatalar ışığın yoğun olduğu sağda ki bölüme kök verip çoğalmaya başladılar.. Gübre olayına gelince kanka moli konusunda haklısın.. Gübrelemeden sonra moli'ler tutunamaz oldu akvaryumumda, kesinlikle mide sorunu yaşattığı kesin.Çünkü karınları zayıflıyor her ne kadar vitamin takviyesi yapsamda çiftleşme güdüleri bahsettiğim gibi o sağlıksız halinden dolayı kayboldu.. Co2 rüyam gerçek olduğu zaman bayağı bir şeyi geride bırakacağımı umut ediyorum sabırla :) Gübre tavsiyeni aklıma yazdım.. İlk fırsatta deneyeceğim. Tabanda misket gübre vardı ama artık bitmişlerdir diye düşünüyorum.. İlerleyen günlerde takviyeye gidebilirim..

Kanka hiç merak etmeyin yengemede söyle şampiyonluk turumuza elimizde poşet içinde cimbomlu endler'slerle atıcaz :) O zamana kadar endler'sler hazır olurlar.. Kimisi zayıf bedenli ama son parti cüsseli oldular onlardan umutluyum bir kaza bela olmassa güzel bir aile vericem sana.. 1 aya kadarda zaten dişileri damızlık olarak ayıracağım.. İnşallah beğenirsin.. :)

Belirgin değişiklik oldukça fikir ve eleştirilerinizi almak için paylaşıma devam edeceğim, yeter artık Volkan diyene kadar :))

Teşekkür ederim Cem'cim , amin diyorum :)

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tankımın son halinden sonra ki geçen sürede ki gelişimi sizinle paylaşmak istedim.. Sonunda gizli kahramanımda görünür oldu :) crypto'mu tanıştırayım :) bana geldiğinde sadece kökü kalmıştı.Heralde 6-7 ay gibi bir sürede bu formuna ulaştı.. Çınarlarımı eskisi gibi canlandıramadığım için tankım bana göre hala başarısız... Tankımda tekrar sıvı gübre kullanmaya başladım tabandada misket gübreler bulunuyor.. Fakat tankıma hiç bitki düzenlemesi yapmadığım ve önde saz olmadığı halde (resimlerdende göreceksiniz) gene önden sazlar çıkmaya başladı :) 1 hafta içinde ki sazların gelişimini fotoğraflamaya çalıştım aradaki farkı sizlerle paylaşıyorum.. Konuyu açtığım zaman ki haline benzer bir görüntü oldu :) O sazlar ilk müsait zamanda arka cama komple dizilecekler tabii ki böyle bırakmayacağım. Endler'slerimin selamı var akvaryum portalı ailesine :) Resimler net değil kusura bakmayınız :cekingen:

11 Nisan

[​IMG][​IMG]

15 Nisan

18 Nisan

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka,

İnsan kankası görüp de üzülmesin diye Koi Kılıçların gözlerine siyah bant koyar değil mi?

Senin bu kütüğün "ereksiyon"u sona ermeyecek gibi gözüküyor... :D Bir indiremedin gitti şu mereti.. :D

Kanka, nasıl bir bitki dikimidir o öyle? Eğer sazları fon yapmak istedi isen harika bir "ön fon" olmuş... :D Tam doğal ortama dönmüş... Balıklar kesinlikle bitkiden başka birşey göremiyor... Biz de öyle... Aradaki tek fark onlar içeride, biz dışarıdayız...

Yalnız biliyor musun? İki mesajı arka arkaya olup da birleştirmeyenlere var ya gıcık oluyorum... :D :D :D

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    ALLAH nazarlardan saklasın Volkan abi. Gerçekten çok güzel görünüyor. Dinlendirici ortamı yakalamışsın. Gelişmeleri paylaşmaya devam edersen seviniriz.

Saygılarımla...

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sazların 1 haftada nasıl boy attığına tek ben şaşırdım galiba :) O kütük inmeyecek kanka :) Yatay denedik birazda böyle deneyelim.. Sazlar kütüğün arkasına gelince daha güzel olucak görürsün ;) Onları ben dikmedim ki kanka zaten gene yazdıklarımı okumamışsın montz: Bu arada ben 3 dakkada bir mesaj atmıyorum 3 hafta geçti arasından pala:

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için Olcay ve Hüseyin'cim tam istediğim gibi olmasada ilerleyen zamanlarda istediğim kıvama getirmek için uğraşıcam.. Ama benim eleştiriye ihtiyacım var , fikirlere ihtiyacım var.. Bu tank şu anda güzel bir tank değil yani yemeyin beni :D

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kankaaaa...

Kusuruma bakmayacaksın... Koilerini gösterip nispet yapıp kanı beynime sıçratmayacaktın... :D :D :D

Mesajlarını okuyorum da hani özel mesaj kapsamında diye buraya aktarmayayım demiştim... Yoksa biliyorum senin sazların ne haltlar ettiğini... Tabii bir de elime geçmişken seni biraz kızdırayım dedim... :D İntikam, intikam, intikam... :D :D :D

Ama kanka o kütük inmedikçe bu iş olmaz... Derdinin ne olduğunu anlıyorum ama yapman gereken gidip aşağıdaki gibi alt tarafı dümdüz ve diğer kısmı açı yaparak yukarı çıkan bir kütük bulup almak...

Yoksa o sendeki kütük 90 derece açı ile bitkilerin arkasında bile dursa estetik olmayacak... Valla doğada böyle "dikelek obje" olmaz yahu insaf... :uyari: Doğayı taklite çalışıyoruz, değil mi ama? ;)

Bu arada sazların içinde bir çözüm getireyim kankacığım... Bitkiler yayılacakları tarafı ırganım dediğimiz bir takım kimyasal ve fiziksel süreçler ve geri beslemeler ile saptarlar... Yani senin sazlar herhangi bir mahsur görmüyor istemediğin taraflara yayılırken... Bu bağlamda senin onlara "görebilecekleri" sakıncalar sunman gerekiyor... Bence sazları akvaryumun bir tarafına komple yasla ve önlerine kütüklerden barikatlar kur... Sazlar önlerind ekütükler olduğunu anlayacaktır ve o taraf yerine yanlara gideceklerdir... Diğer taraftan bilmiyorum ama senin sazlar gübrelere doğruda hareketleniyor olabilirler (kemotaksis olayı)... Taban tamamen gübre ile mi kaplı idi senin? Ya da her taraflara misket gübre falan mı koydun? Öyle ise o da yarı bir sorun... Yine kütük barikatı ile bu olayı çözebilirsin... Orada engel olduğunu anlayıp yanlara gideceklerdir... Tabii tekrar etmem gerekiyor sazların bir tarafı tamamen akvaryum camına dayanmalı...

Gelelim mesaj birleştirmeye... İntikam, intikam, intikam... :D :D :D

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka bir şekilde seni gene koi sahibi yapıcam.Buraya yazıyorum herkes görsün. ;) Resimde ki gibi kütük bulsam asla kaçırmam zaten emin ol ama istediğim gibi bir kütük bulamadım bununla idare ediyorum artık.. Taban misket gübre dolu ama ön tarafa bilerek koymamıştım çoğunluğu arka ve orta plandaydı.. bakalım sökerken anlıycam nerden geldiklerini.. benimde aklıma gelen fikri söyleyeyim sana.. Arka ve yanlara dikeceğim bitkilerin istemdışı yayılmalarını önlemek için ene ve boya uygun camlar kestirip ene boya yerleştirip bitkilere o şekilde yol vermek.Tabii kesebilecek kısımlar rodajlanacak.. Bu şekilde saz ve sessifloralarım sadece bir yerde birikecek ve orda yığınlaşacak.. Sazları hep arkaya cam dibine dikerdim ama arkada onca kökün arasında 5-6 kök sağlıklı olarak kaldılar.Çünki 3 gün kovada kaldılar ve 2 günde kuma ektiğim halde yerlerinden çıkıp o şekilde su üstünde kaldılar ve zaiyatın en büyük sebebide bu oldu.. Tankın o boş halinden bu zamana kadar yani yaklaşık 3 - 3,5 ayda bu hale geldiler..

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka belki cam çözüm olur...

Ama senin bitki sessilflora değilmiş... Hakan Abi olayı yanlış anlamış.. Bana verdiği sessilflora'ların bendeki Cabomba ve sendeki Cabomba'lar ile alakası yok... Ama birşey buldum... Yaprak uçları çatallanan Cabomba'lar başka bir türmüş... Cabomba caroliniana değil, Cabomba aquatica... Yani en azından benimki öyle... Zaten gölgeye dik deişlerdi ben de öyle yapmıştım, tabanda da gübre yok, ama çoştu gidiyor maaşallah... naz:

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Volkan Abi ön taraf açık kaldığı için sazlar ışığı görüp öne yığılmış.Bir de kullandığın gübrenin bakır içeriği onları iyice coşturmuş.Bu aralar zaten saz mevsimi.İstersen ilanı yapıştır,sahibinden satılıktır diye :D

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Abdullahçım ama sessiflora gibiler çünki gövdeleri dediğin gibi yemyeşil ve cabombaların kahverengine kaçan bir tonu var.İyice kafam karıştı valla elimdekilerin ne olduğu ile ilgili olarak.. Sipariş listemde ki geçen isim sessiflora çünki ondan kıllanmıştım.. Çok benziyorlar birbirlerine.. Onlar her türlü coşuyorlar kanka ama benim dikkat ettiğim eğer sıvı gübre vermessem üst üste olan yaprak aralıkları 1 cm'i geçiyor ve arası bayağı boş gibi görünüyor bu bitkiye göre ama sıvı gübre takviyesi yapmaya başladığında acaip sık sık çıkmaya başlıyorlar ve gövdeleri irileşiyor incecik kalmıyorlar.. Bende ki durum böyle..

Cem aslında benim kapak dik köşeli değil ön ve arka kısımlar eğimli.. Üstte 3 adet flo , arka tarafta 2 flo var.. Kapak içerisi aluminyum bantla kaplı.. Ön kapaktada var alüminyum bant ki ışığı arkaya geri yansıtsın diye ama gel gör ki ön cam dibini çok seviyor sazlar.. Sanırım uygulamada hesaba katmadığım bir hata yaptım :) Arkada ki flolar öne çok ışık veriyorlar ve üsttekilerde oraya ışığı yığıyorlar sanırım.. Zaten 30 cm eni olan bir akvaryumda çok detaya giremiyorsunuz.. :( Sazları arka plana yerleştiricem kendimi akvaryumla uğraşmaya hazır hissettiğim zaman :) Eve düşünüyorum idareten bir tank onların yeri orası olucak , içimde ki saz aşkı bitmez kolay kolay ;)

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka gel yerini aç 1 m'lik şu akvaryumu alalım sana... Bu fırsat bir daha ele geçmez... Bir tanede tam senin istediğin gibi var ama 110 TL istiyorlar... Bana özel indirimli fiyat yani...

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka inan yerim yok maksimumu bu kadar, olsa kaçırmam biliyorsun.. Buluruz ya daha uygununu araştırmaya devam.. Cam'cıda kestirip kendimiz yapsak kaça gelir ki ?

16. stablizer

stablizer

Buldun tabi bol ışığı coşturdun bitkileri.Dur şu kapak işini bir halledeyim bende koyacak fotoları diyecem ama iki kişi bir kapağı iki ayda halledemedik biliyorsun.Şaka bir yana Allah nazarlardan saklasın senin akvaryumu ilk gördüğüm günden beni vurgunum.Şimdi dahada güzelleşmiş.Camgöz çok yakışmış.Birde Enler ların azaldımı,başka yeremi ayırdın yoksa banamı öyle geldi?

17. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla Serdar'cım camgözler güzeller iyi hoşta tankı sahiplendiler.. Koi'lerimin huzuru kalmadı valla , erkek çok baskın çıktı koi kılıçlarımı strese soktu.. Erkekle dişi ilk geldiğinde mantardı , kovada baktopurla 4 günlük tedavinin ardından tanka eklediğim gibi çiftleşip diğerlerine dar ettiler akvaryumu.. Endler'de azalma pek yokta fotoğraflarda tam net çıkmıyorlar ondandır.. Endler'slere nazar değdi zaten son çıkan partinin çoğu dişi, bekliyoruz bizde yeni partileri.. Ben yokken balıkları veriyorlar mı ölüyorlar mı bilmiyorum ama bir azalma var yani.. Benden habersiz verme olayı varsa zaten olay çıkarırım :D

18. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Volkan yine yapmışın yapacağını. Güzel olmuş kardeşim, eline emeğine sağlık. Kılıçların çok güzel, bitkilerin de çok sağlıklı, sazlar çoşmuş :) naz: Yavrularına da talibim ! :) Bu arada lepisteslerin biri daha ... :(

19. stablizer

stablizer

Koi kılıçlardan bendede var hakikaten değişik balıklar,güzellerde ama Camgöz ah o Camgöz yerini hiç biri tutamaz kılıç kuyruklarda.Bayılıyorum o balığa. kalp:

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Muratçım bolca dişim var bende verecek yer arıyordum ayarlıyım sanada dişilerden..

Serdarcım koi kılıçlar camgözlerden önce geliyor benim için açıkçası..Böyle baskın davranacaklarını zannetmiyordum ama koi'lerim yemeden içmeden kesildiler o yüzden ayırıcam yada vericem başka yolu yok..

Sayfayı Paylaş