1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

100 lt'lik Bitkili ve Canlı Doğuran Ailem

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

  1. themurtt

    themurtt

    Mesajlar:
    54
    İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Sağolasın Volkancığım :)
     
  2. taygun

    taygun Guest

    Selam Volkan,

    Mesaj gönderdiğim eski başlıklara bakıyordum da senin bu sorununu gördüm. Bana tanıdık bir sorun gibi geldi. Tunç'tan aldığım mikro element gübresini ben de kullanıyorum. Benim çöpçüler de bir süre dibe çakılıp kalıyorlar. Sonra canlanıyorlar. Ben bir de demir kullanıyorum. Çöpçülerde görülen bu sıkıntıyı her nedense ben demire bağlamıştım. Yanıldım mı acaba?

    Saygılar
     
  3. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tamer abi selamlar.. Abdullah ile beraber Tunç'un Tarabya'daki dükkanına gittik ve uzun uzun ve gayet hoş bir sohbette bulunduk.Kendisi gayet güzel açıkladı bize herşeyi.Ve kullandığı gübrelerde hiçbir şekilde balık sağlığına zararlı bir durum oluşmayacağına dair bilgiler verdi durumu bayağı anlattı.Abdullah'lada gayet net bir şekilde bilimsel olarak konuyu masaya yatırıp konuştular.Abdullah'ta tatmin oldu cevaplardan ve geriye potasyum kaldı ve ondan şüphelenmeye devam ediyoruz.Mikro element ve diğer gübreler kesinlikle balık içinde kaldığı takdirde zehirleyici yada ölümcül bir sorun teşkil etmiyormuş.Tunç gerçekten tanışılması gereken , çok bilgili ve tecrübeli bir arkadaş.Ben açıkçası çok sevdim.. Birtek molli ölümleri konusunda takıldık onuda potasyuma bağladık.Bu mevzunun bilimsel birçok detayına indiler ve muhabbet Abdullah ve Tunç arasında geçti açıkçası :) Cevapladığım mesajı yazdıktan bir süre sonra tekrar mikro element ve demir kullanmaya başladım.Çünkü sazlarım şeffaflaşmaya başlamıştı ve hemen toparladılar kendilerini.. Dip balığı ölümlerim durdu.Sebebinide onları daha iyi beslemeye başladığıma bağlıyorum.Kuşbaşı haline getirilmiş tubifex , havyar , sarımsak suyuna emdirilmiş yada akvaryum suyu ile bir bardakta ıslattığım balık yeminin dibe kadar ulaşmasını sağlayacak şekilde dip balıklarımı besledim.Ve Allah'a şükür bayağı bir süredir corydoras balığı ölümü söz konusu değil.. Gel gelelim 1 haftadır hiçbir gübre kullanmamıştım.Belki hatırlarsın abi gübreleri kullandığım zamanlarda çınarlarım eskisi gibi olmuyor yapraklarını kapatıyor diyordum.. Gübreyi kullanmadığım şu 1 hafta içinde çınarlarım harika bir şekilde açtı , yemyeşiller ama bu seferde sazlarım formdan düşüyor ve şeffaflaşıyor.Hala o dengeyi oturtabilmiş bir cevabını bulabilmiş değilim :cekingen:
     
  4. taygun

    taygun Guest

    Tunç'un dükkan açtığını bilmiyordum. İşi büyüttü herhalde. Kimyager olduğunu biliyorum. Akvaryum konusundaki merak, kimya bilgisi ile birleşince keyifle yapılacak bir meslek çıkıyor. Neyse, hayırlı olsun diyeyim.

    Benim balıklarımda çok şükür hiç ölüm olmuyor. Hele benim kullandıklarımı görsen. Micro Element, Demir, potasyum, Excel Florish. Arada bir Fresh Water.

    Şimdi sen diyeceksin ki "pes yani. Bu kadar malzemeye balıklar tabi durgunlaşır" aslında pek de öyle değil. Çünkü bubca malzemeyi ölçüsünce kullanıyorum ve tanklarımda bu gübreleri tüketecek pek çok bitki var.

    Dip balıklarının beslenmesi bende de sorun oluyordu. özellikle rainbowların bulunduğu akvaryumlarda sorun oluyordu. Çünkü çok seri balıklar. Yem dibe inmeden yukarıda tüketiliyordu. Ben de bu sorunu yemi ıslatıp ışıkları kapatarak buldum. senin de bildiğin gibi ıslak yem dibe çok çabuk emiyor. Bir de ışıklar kapatılınca daha garanti oluyor.

    Ama bir yerlerde hala bir hata var gibi geliyor bana. Çünkü sadece albino çöpçülerde bu durgunlaşma oluyor. Ölüm yok. Hemen hemen haftanın hergünü ölçüsünde gübreleme var. Ama çok şükür ölüm yok.

    Neyse, bakalım ne olacak.

    Saygılar
     
  5. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Abi zaten biz gittiğimizde yani 15 gün oluyor daha 2 aylıktı şimdi 2,5 aylık oldu.. Abi fosfat'ta kullanıyorsundur heralde yazmamışsın gerçi huh: Dip balıklarının beslenmesi konusunda kesinlikle aynı yoldayız ve bence doğrusuda bu.. Dip balıkları için balık yemi almıştım ama tablet halinde.. O yemin yapısı corydoras'lara göre pek uygun değil , konuşan vatoz , diğer vatozlar ve balıklar yerken onlar sadece üstünde takılıyorlar ve doyduklarını görmedim hiç.. Yukarda anlattığım gibi beslemeye başlayınca boylanmayada başladılar moral oldu bana..

    Ama bir yerlerde hala bir hata var gibi geliyor bana. Çünkü sadece albino çöpçülerde bu durgunlaşma oluyor. Ölüm yok.

    Abi işte en güzel yere değindin.Kesinlikle ve kesinlikle yerden göğe kadar haklısın.Onlarda bir sersemleşme kesinlikle söz konusu Tamer abi ve sana ne kadar katılsam azdır.. Bende de ölüm yok ama resmen ölü gibi yatıyor kaç kez ah be öldü falan dediğim anda yüzmeye başlıyorlar.. Albinolarda böyle olunca ve insanda bugün yarın gitti gidecek beklentisi olunca haz alamıyorsunuz o balıktan... 2. tankım kuruldu evde yerleştirdim ettim mekanik temizliği bitince , filtrenin debi derdini aştığımda ve akabinde güzel bir makine bulduğumda sizlere tanıtıcam tankımı :) Gübreleme şimdi orda devam ediyor 1 aya hem form hemde kökleri iyice tutunur hafif aquaclay tabanıma..

    Saygılar sunarım abicim
     
  6. taygun

    taygun Guest

    Volkan Merhaba.

    Vallahi çok doğru tespit yapmışsın. Tunç'tan fosfat da alıp bir ara kullandım. Sonra bıraktım.

    Ama anlamadığım şey, senin bu tespit nasıl yaptığın ve ne için yaptığın!!! Yani ben ne dedim ki de sen "fosfat kullanmışsındır" diye bir doğru tespit yaptın, bu geç saatte artık basmamaya başladığı için anlayamadım. şaş: huh:

    Tşk.
     
  7. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bitkiler fotosentez yaparken en çok fosfata ihtiyaç duyduklarından ve senin böyle bir detayı atlamayacağını bildiğimden yazmayı unuttuğunu tahmin ettim abi pala: ya aslında çabuk cevaplamayıp biraz gizeme soksaydım olayı tüh ya büyüsü gitti olayın hemen :D
     
  8. taygun

    taygun Guest

    Ne yazık ki o detayı atladım, hatta doğrusunu söylemek gerekirse bilmiyordum. Fosfat nedeni ile akvaryumda sakal yosunların artması nedeni ile kullanımı kestim. Sanırım yemlerden gelen fosfat sistemi çalıştırıyor olmalı.

    Tşk.
     
  9. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla Tamer abi bu gübreleri kullandığım süre boyunca 1 senedir tankımda bir kez yeşilimsi sakal yosunu oldu oda madeni para büyüklüğü kadardı.O kısmı tankımdan ayırdıktan sonrada hiç olmadı..
     
  10. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sakal yosununa hassas bitkiler var... Örneğin, Vallisneria americana gigantea, Anubias nana, Saururus cernuus... Bunu haricinde fosfat tüketiminin çok fazla olmadığı tanklarda dış filtre borularında falan da oluşur...

    Bu arada fosfat ATP yani enerjinin temel yapıtaşlarından birisidir... Diğer adenozindir... Canlılar ATP moleküllerini her türlü işlerinde kullanırlar... Fotosentez de bunlardan biridir... ATP molekülleri besinlerin solunum ile yakılmasından elde edilir... Besin üretilirken de harcanır...

    Fosfat eksikliğinde ATP sentezi ve dolayısıyla fotosentez hız ve kapasitesi azalır...
     
  11. taygun

    taygun Guest

    Burada bir düzeltme yapmam lazım. Bendeki algler sakal değil firça alg olarak tanımlanmaktadır. Fıça algler akvaryumda en yavaş büyüyen bitki olan anubias üzerindeydi. Bu tür bitkiler yavaş büyüdükleri için kolay ev sahipliği yapıyorlar. Öte yandan bahsettiğim alg türü taşlar ve kabuklar üzerinde de görülmüştü. Aşağıda örneğini görebilirsiniz.

    Çok şükür şimdi hepsi kayboldu. Kaybolmaları için birkaç husus üzerinde hassasiyetle durdum. Bunlardan hangisi/hangileri işe yaradı net olarak bilemiyorum. Bu sorunu Almanya'daki Sera firmasına danıştığımda yemi azaltmamı öneren bir mail gelmişti.

    [​IMG]
     
  12. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    CAE de çok hoşmuş...
     
  13. taygun

    taygun Guest

    Abdullah Hocam, bir oldu li sorma. 6-7 cm. oldular. Ama senin bir mesajında balık kovaladığını söylemiştin. Bunlar kovalamıyor. Sanırım bol yemden dolayı yem için kavga etmiyorlar.
     
  14. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bendekilerden 9-10 cm yaklaşanlar var Tamer Hocam... Çok sevimli hayvanlar ve kesinlikle favori balıkalrımdan... Evet bir kerseinde bir kılıçkuyruğa saldırdı en büyük olanı... Ancak balık 2 gün sonra öldü... Tahminim CAE balığın zayıf düştüğünü algılamıştı... Bunun haricinde başka saldırgan tavırlarına rastlamadım...

    Bu aradamakrakanta ve botia'ların CAE'lerden ödü patlıyor... Bir CAE yanlarından geçse arkalarına bakmadan sıvışıyorlar... Halbuki CAE'lerin onların varlığını umursadıklaır bile yok...
     
  15. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tankımın en son dizayn edilmiş be gene beklemeye alınmış hali.. Önce ki hali gene tıklım tıklım saz ve subulataydı.Tüm sessifloraları çıkardım.. zaten karidesler mahvettiler hepsini.. genel görünümü bu şekilde ve yeşil karideslere ev sahipliği yapmaya hazır. :)

    [​IMG]
    [​IMG]

    Yakalayabildiğim Endler'slerimden bir kaç kare ve 6 ay önce konuşan vatoz için yaptığım dıy yuvam.. biraz ışık aldığı için şu aralar konuşan vatozumun ilgisini çekmiyor.Sahipleri ara ara değişiyor.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Bana geldiğinde kökten ve yenmiş 1-2 daldan ibaret olan crypto'mun muhteşem gelişimine sizlerde tanık olun istedim.. Tankımın gurur kaynağı ve kesinlikle daha geniş ve yüksek tankları hak ediyor..
    [​IMG]

    Türker kardeşimin karideslere karşılık illede bişey alıcam diye tutturduğu ve geldiğinde 1-2 cm'lik olan ve çöpçü boyunda olan ters yüzen çöpçüm. 2.goliath olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. :) Yuvanın şu aralar baskın sahibi kendileri..
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Fotoğraf kalitesi için üzgünüm , cep telefonum anca bu kadar çekebiliyor.. :cekingen:
     
  16. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Merhabalar Volkan Abi,

    Söylediğin gibi akvaryum gerçekten ferahlamış. Sade ve çok hoş görünüyor. Seviyorum abartısız akvaryumları...Acilen maşallah diyeyim de nazar değmesin naz: :)

    Endler's lar gizemini korumaya devam ediyor ancak renkler süper danso:
    İnşallah yeşil karidesler kendileri için özenle hazırladığın bu ortamda ödül olarak onlarca yavru verir abi :cicek:

    Saygılar.
     
  17. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Merhabalar Türker'cim , teşekkür ederim yorumların için.. :) Güzel bir makine edinebilsem cimbomlu endler'slerimin ve diğer seçilmiş erkekleriminde güzelliklerini sergileyeceğim ama olmadı ne yazık ki.. Bayağı bir ferahlattım boş alan çok bıraktım.. Gruplar halinde subulataları bıraktım arada sanki yol varmış gibi göründü, direk sazlara çıkıyor o yol :) Yeşil karidesleri 4 gözle bekliyorum bakalım nasıl performans sergileyecekler :) çok az kiraz karides kaldı içerde.. ne kadar alsamda hala varlar.. inşalla karman çorman olmazlar ilerde :) Senin ters yüzen çöpçü nası olmuş :)
     
  18. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Amma da keltoş akvaryum seviyorsun be kanka... :D

    Bu arada Crypto'nun yanına başka bir tane daha koyma... Hiç aman elleşme... Bendekilere arkadaş getirdik kavga mı ettiler ne sıraya girdiler gidiyorlar... Aman ha... :uyari:
     
  19. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    yer açıyorum kanka onlar zaten bir süre sonra dolduruyorlar akvaryumu :) bitki üretim tankı oldu resmen :) saz, subulata, çınar :) o zaman crypto'nun verdiği 2 sürgünü kesiyim ufaktan :) napsam acaba o 2 sürgünü huh:
     
  20. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yok crypto sürgün verdi ise onları elleme... Öyle devam etsin.. Benim dediğim dışarıdan başka crypto ekleme şeklinde...

    Bu arada anşamadım gitti ya... Bir bende mi bu çınarlar büyümüyor... Acaba bana bir miktar çınar yollasan da onlarla da mı bir denesem... Hani genetik bir farklılık var da seninkinde de çoşup da çoşuyor...
     

Sayfayı Paylaş