1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

100 lt'lik Bitkili ve Canlı Doğuran Ailem

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

  1. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yeter ki benden çınar isteyin seve seve veririm.. :) Verdiği sürgünler sinir bozucu olsada direk kesip tekrardan diktiğinde alıyo başını tekrar gidiyor.. İzmir'den Buko nickli Burak bey'den almıştım.. ne bereketli bitkileri varmış ki 1 senedir kaç kişiyi saz subulata ve çınar manyağı yaptım :) Birde rotala williaci'leri tutturursam akvaryumlarınıza benden hediye birde o bitki girebilir. :)
     
  2. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Çınar bendede hiç tutmuyor çok severim çınarı ama bi türlü yaşatamadım, kürdan kadar çöp halinde zeytini resmen ağaca çevirdim ama bir dal çınarı bakabilmişliğim yok koca koca kökleri çürüttüm ben :(
     
  3. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Allah Allah ya.. Abi nasıl olmaz ya şaka yapıyorsunuz sanıyodum ama ciddisiniz sanırım.. huh: Onlar için ayrı hiçbirşey yapmıyorum bile.. Yeni kurulan tanklara şiddetle tavsiye edilirdi hep.. Bende iş yerinde ki karides tankımda beklemede olan çınarı getirip ektim 2 resim arasında ki fark bu şekilde işte.. Çınar büyümesine büyüyorda idame ettirmek bir süre zor oluyor.Kökleri çok sinir bozucu özellikle.. tüm tabana sımsıkı yapışıyor.. Akvaryumcularda görüyorum çok sık yapraklı çınarlar var bende ki o kdar sık yapraklı olmuyor ama koca bir bedenleri var kağıt gibi değil.. Birde ışığa doğru acaip yamulup büzülüyor oda sinir ediyor.Ona uygun yer ayarlamadan dikmiştim birazda sebebi bu.. Dikeceğiniz zaman ışığı direk alması çok önemli..
     
  4. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yemediğim halt kalmadı kanka... Birkez bile olsa büyütemedim, çürüttüm...

    Yok, yok... Kesin üstün bir Çınar ırkıdır sendeki... Derhal Anadolu Yakası Portalcı'ları olarak talep ediyoruz... Bizi oraya getirtme... :uyari:
     
  5. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Şimdi bişey diycem inanmıycaksınız.. Ben bunları denemek için bedeninden kök veren yerlerinden budamıştım.. sadece kök ve 5-6 cm'lik gövdesini ekmiştim onlardan bile bir sürü çınar elde etmiştim.. Bazı okuduğum yerlerde bedenlerinden kök veren bitkilerin köklerinden yeterince beslenemediği takdirde bedenlerinden başka köklerde çıkardıkları ve onlarlada toprağa ulaşıp daha çok besin almaya çalıştıkları yazıyordu.Ama görüntü çirkinleşiyor o zamanda.. Veririm kanka lafımı olur her sürgününden bir sürü genç çınarlar geliyor.. En zevklisi ufakken dikip hızla büyümesini izlemek.. Irkından anlamam ben sadece idame ettiriyorum bana bu çınarları satan ve başka bir forumda üye olan Buko nickli Burak beyin burdanda bir kez daha kulaklarını çınlatalım o zaman.. Murat (Themurtt) kardeşimede bayağı bir saz ve subulata ile beraber 3 kök çınar verdim.Gerçi oda işlerinin yoğunluğundan tankıyla uğraşamıyor ama oda oturtursa süper olucak.. Sizlerin çınarlar hiç sorun değil, başım gözüm üstüne..
     
  6. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Geçenlerde Lale'den küçük bir parça çınar aldım,o da tuttu,gelişiyor şimdi.Şimdiye kadar da hiç çınar bakmamıştım.Nasıl olmaz yahu,kökü bile yoktu :)
     
  7. rappier

    rappier

    Mesajlar:
    320
    İsim:
    Mecit BAĞCI
    Valla çınar en utanmaz biktilerden birisi bence. Tabana dikin bir parçasını akvaryumda kaplamadık alan bırakmıyorlar. Akvaryuma ilk diktiğim bitki çınardı. Volkan saolsun bir parça vermişti =) Onun verdiği filizin gövdesi en sonunda kurşun kalem kalınlığına ulaşmıştı ve yaprakları 60x40cm'lik alanın neredeyse üçte ikisini kaplamıştı. Çok fazla budama gerektiren bir bitki bende en sonunda akvaryumdan çıkartmak zorunda kaldım. En sinir bozucu olayı ise gövdenin her yerinden sarkan yeni kökleri. Görsel olarak akvaryumu çok bozuyor.
    Yok ben elimde makasla haftaya kalmaz budar bakarım diyorsanız akvaryumlarda olmazsa olmaz...
     
  8. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sürünücü gövde bitkilerin gövdelerinden yeni kökçüklerin çıkması doğaldır... Bunların bir kısmı madde alımını gerçekleştirse de daha çok işlevleri bitkinin ilerlemesini sağlamak ve uygun ortamda ayağa kaldırmaktır... Birçok akvaryum bitkisinde bu kökler vardır çünkü bu bitkilerin ortak bir özelliği vardır... Ama tabii özelliğin ne olduğunu -şuan varsayım düzeyinde olduğundan- şimdilik kendime saklıyorum...
     

Sayfayı Paylaş