1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

100 lt'lik Tanka Co2 Eklemek Fazla mı Gelir ?

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Öncelikle herkese merhabalar

80*45*30 ebatlarında 100 lt'lik içinde bol miktarda saz, subulata, çınar ve cabomba olan canlı doğuranlardan oluşan karma bir tankım var.Gübre kullanmaya başladığımdan itibaren % 50 su değişimlerinde tanık olduğum fotosentez olayını hep görmek istiyorum ve bunun içinde co2 olayı şart.. Mikro element , potasyum ve fostat sıvı gübrelerini düzenli kullanmama ve bitkilerin durumuna göre ölçeklendirmeye çalışmama rağmen bitkilerim eski gür hallerini almıyorlar bir türlü.. Çınarlarımın yaprakları kendilerini kapatıyor gibi bir görünüm almaya başlıyorlar.Mikro elementi azalttığım zaman saz ve subulatalarım şeffaflaşıyor ,çınarlarım yaprakları açılmaya başlıyor.Mikro elemente başlayıncada subulata ve sazlar yeşerip dolgunlaşıyor fakat çınarların yaprakları kapanır gibi oluyor ve koyulaşıyor.. işin enteresan tarafı alttan gelen yeni çınar sürgünleri yem yeşil ve süper bir formasyondalar..Acaba eski bitkilerimin miyadımı doldu ? ama sürekli sürgün veriyorlar.. kelvin değerleri 6200 kelvin ve üstü , 2 grolüx , 2 philips ve 1 tanede sylvania aquastar 18 wattlık 5 flo var.. geceleri 12'den sabah 7'ye kadar ışıklar hep kapalı konumdalar.. ısı 25-26 derece havalandırma yok denecek kadar az veriyorum.. Bilgisine güvendiğim ve kurulumda bana çok yardımcı olan bir arkadaşım ise bitkilerin istediğim hale gelmesi için co2 tertibatı olması gerektiğini , fakat 100 lt'lik tankın co2 için yetersiz olduğunu büyütmem gerektiğini söyledi. 2 arada 1 derede kaldım.. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ?

Sayfayı Paylaş