1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

12 mm Cam Fiyatları vb

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde reis tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    12 mm cam fiyatları ve diğer akvaryum cam fiyatları kafamı karıştırdı. Genel bir fiyat listesi vereyim. Ortalama 8 MM camın metre karesi 45 TL , 10 MM camın metre kare fiyatı 50 TL , 12 MM camın metre kares fiyatı ise 70 TL civarı.

Cam Fiyatları

Bu cam fiyatlarının çok altındaki fiyatlarda kaliteyi kontrol edin ,çok üstündeki fiyatlarda ise başka teklifler alın .:)

KLASİK ISICAM 4 / 16 / 4 : 45 tl / m² + kdv
    ISI KONTROL 4 / 16 argon / 4 ı.k : 65 tl / m² + kdv
    ISI VE GÜNEŞ KONTROL 4 / 16 argon / 4 ı.g.k. :70 tl / m² + kdv
    GÜRÜLTÜ (37dB ) 4 + 16 + 4.4 AKUSTİK : 200 tl / m ² + kdv[/B]
    GÜRÜLTÜ ( 41 dB ) 4.4 Akustik / 16 / 4.4 Akustik : 250 tl / m²
    GÜRÜLTÜ ( 46dB ) 4.4 Akustik / 20 / 6.6 Akustik : 300 tl / m²

Bugün akvaryumlarla ayrı ayrı epey bir uğraştıktan sonra,anladımki artık bana gına gelmiş.Malumunuz,toplamda 5 tondan fazla suyum,onlarca akvaryumum var.Ve okadar sevmeme rağmen,tek tek bütün akvaryumlarla uğraşmak beni yormaya başladı. Üstelik ısıtmasıda cabası. Linkte bir tartışma okudum.

http://www.akvaryumportali.com/threads/12-mm-cam-fiyatları-ve-kalınlığı-hakkında.14978/

Çok zamandır aklımda olan bir projeyi artık nasip olursa hayata geçirmek istiyorum.Benim salonum 8x5 = 40 m2. 8 metre olan duvarıma gömme bir akvaryum yapmayı çok zamandır istiyordum zaten.Ancak;duvarları kırıp,evi gene darmaduman edeceksem eğer,bu akvaryum buna değmeli diye düşünüyorum ve kesinlikle daha küçüğünü yapmam dediğim akvaryum,300x70x70 olacak.Eğer bu akvaryumu yapabilirsem,nekadar akvaryumum var kırıp atacağaım.Yada satabilirsem satacağım.

Karşıda bir aradaş var.Kendisi camcıymış.Ve benim damızlık frontozalarıma talip.Bende frontozalara karşı para değilde cam istedim.Bana verdiği fiyat;15 mm cam m2 si 147 ytl(rodaj dahil) 19 mm cam ise;177 ytl (rodaj dahil)

Açıkcası rakamlar bana biraz abartılı geldi.Ben 15 mm camın m2 sini 110 ytl civarlarında biliyordum(rodaj dahil)Ama arkadaşta tüm samimiyetini ortaya koyarak,camın geliş fiyatları bu abi diyor :bilmem:

Yapmayı düşündüğüm akvaryum,nekadar sık kayıt kuşak atsak dahi 15 mm camdan riskli olacaktır.Bu sebeple akvaryumu 19 mm den yapmak istiyorum fakat bu seferde abartılı bir rakam çıkıyor ortaya.

19 mm ve 15 mm cam fiyatları sizce nekadardır?

Saygılar.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 28 Nisan 2016
  2. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Olcay Abi; öncelikle çok güzel bir fikir üretmişsin. Seni yanlış bilgilendirmek istemem ama 200x70x70 ebatlarındaki akvaryumu 10-12 mm cam kalınlığında yapanlar var. :bilmem: Ancak sonuçta akvaryumu salona kuruyorsun. Allah korusun kötü bir durumda 1500 lt su salonu ne hale çevirir tahmin et. Bence en sağlam yola git derim.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 17 Nisan 2016
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Öncelikle fikrimi açık ve alenen yazmak isterim, Kararın öncelikle mükemmel derece doğru bir karar. Uygulamanı şiddetle öneriyorum.

Neden?

Zaman zaman üç akvaryuma çıktığım dönemler oldu. Bu dönemler ilerleyen süreçte işkence ve evde huzursuzluk dışında hiçbir şey getirmedi, getirmeside mümkün değil. Hobiden çıkma aşamasına dönüşen bir sıkıntı aracı oluyor. Tek akvaryum ise, başaka bir duygu. Bir çok tür ile cebellenmek param paraça bir tecrübeyide beraberinde getiriyor. Kuracağın tek akvaryumun o kadar büyük olması aslında şart değil. Sanma büyük olmaz ise zevk alınmayacağını. Alınıyor, sump dahil 900 litre bir akvaryum senin çok daha mutlu ve hobiden zevk alır hale getirecektir.

Sana bir önerim var;

Dediğim sekilde sumplu bir akvaryum edin. Doğal deniz suyu ile maliyeti çok düşük, dudak uçuklatacak bir tuzlu su akvaryumu kuralım sana. Mesuliyeti ve başarısızlığının tüm faturası bana aittir. Bir çok Nemo türü var, üretimine kadar gidebilecek sürece gir.
    Maliyet ve masraf şu an yaptığının çok çok altında olacak.

Saygılar...

Düzenleme: 17 Nisan 2016
  4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    CAM FİYATLARI

Cam fiyatlarını bilmem Olcay Hocam ama Sezgin'e katılıyorum... Sağlam olan cam olsun...

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    CAM FİYATLARI

Abi Diyarbakır'da cam fiyatları daha da ucuz. İstanbulda durum nedir onu bilmem. Ama arkadaşların dediği gibi sağlam olsun da. Ama ölçüler bana biraz fazla geldi. Abi o akvaryum çok büyük olmaz mı ? Bence sen bunu bir düşün. Bunu derken Temel Abi'nin önerisini kastediyorum. ALLAH yardımcımız olsun.

Saygılar.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    CAM FİYATLARI

Sezgin,sen benim evime geldin gördün.Hani balkona bakan duvar varya? O duvara yapmayı düşünüyorum bu akvaryumu.Böylelikle o balkonda gördüğün,rezil,üretimhane havası olan akvaryumları kırıp atacağım.

Ayrıca,200x70x70 bir akvaryum,sağam bir işçilikle 12 mm camdan yapılabilir ama 300x70x70 bir akvaryum,nekadar sağlam işçilik yapsanda risklidir. ;)

Temel hocam;bende zaten halihazırda 600 -700 litrelik sumplu akvaryumlar var.700 litre ile 900 litre arasında çokta bir fark yok diye düşünüyorum.Kendini 900 litrede tatmin edebilen birisi,sanırım bunu 700 litredede başarabilir.

Ama hocam;çocukluğumdan beridir hep iki şeyi hayal etmişimdir akvaryumlarda.Birincisi 3-4 metrelik bir akvaryum,ikincisi ise deniz akvaryumu.Birincisini hep imkansızlıklar yüzünden gerçekleştiremedim,ikincisini ise cesaret edemediğimden :( Deniz akvaryumlarında,donanımı,bakımı,balıkların hassaslığı,kimyası vs derken çok gözümü korkuttular desem yeridir.Bu konuda bana gerçek manada destek olacak,akıl verecek,yardım edecek güvenilir birini bulamadığımdan bu proje hep hayal olarak kaldı bende :(Taaki seni tanıyana kadar.Hocam;adın gibi emin ol,en kısa zamanda zaten bana bir deniz akvaryumu kuralım diye kapını çalacağım ;) :D

Kişilik olarak,kafaya koyduğunu ucu nereye varırsa varsın yapar biri olduğumdan,bu akvaryumu yapıpta karşısında bir sigara içmezssem gözlerim açık gider ;) :D

Hani sumplu akvaryum başlıklı konuda bir arkadaşım vardı adı suat?

Dün onunla görüştüğümde bana yengeyi babasına yolla birkaç günlüğüne (evin dağınıklığını görmemesi için :D) biz bu birkaçgünde duvarıda kırarız,molozuda taşırız,sıvasını alçısını çeker,boyasını yapar,temizliğide yaparız deyince dahada bir gaza geldim :)

Karşıdaki arkadaşla cam konusunda anlaşamayınca bugün sıvadım kolları ve sıkı bir araştırma yaparak camları çok daha ucuza buldum.

300x70x70 akvaryumun tüm camları 19 mm,kayıtlar kuşaklar,bunların rodajları,camlara açılacak 4 tane delik,nakliyesi,kdv si içinde hepsi 1055 tl tuttu.Bu camları temin edecek arkadaş,mahallemizde esnaf ve aynı zamanda arkadaşım.Kendisininde akvaryumlara ilgisi var.Bende ona,bana bu camları temin et,karşılığında bende sana mobilyalı akvaryum,balık,kum,kaya,sump vs ne gerkiyorsa 1055 tl lik malzeme vereyim dedim.oda eşinle konuşup bana haber verecek.

Takas olmadı,artık balıkları vs satıp parayı denkleştirip genede bu camları alacağım.

Artık yaşlanıyormuyuz nedir anlamadım ama okadar sevmeme rağmen artık yorulduğumu hisseder gibi oldum.Hele bunu gerçek manada ilk kez okadar akvaryumların sumplarını temizleyip dip çekimi vs yaparken,saatlerce belimi ağrıtana kadar çalışınca anladım.Okadar ıvır zıvır akvaryumlarla uğraşacağıma,bir tane akvaryumum olsun,derdimde bir tane olsun dedim.Abi insan hakkatten birzaman sonra usanıyor.Yok onun motoru durmuş,yok bunun havası gitmiyor,yok bunun suyu patlamış,yok buna hastalık vurmuş vs uğraş uğraş sıkıntı vermeye başladı.

Birde geçenlerde kızımın bir lafı çok dokundu bana.Dediki;baba sen balıklarını bizden daha çok seviyorsun,onlarla bizden daha fazla ilgileniyorsun :hink: Demekki 8 yaşında bir çocuğun pskolojisini bozacak kadar abartmışım işi :hink: :(

Neyse gene çenem düştü :D

Hocam,desteğin ve yrdımların için çok teşekkür ederim.Bu akvaryumu kurabilirsem Allah ın izni ile,ondan sonraki ikinci hayalimi gerçekleştirmek için mutlaka kapını çalacağım haberin olsun ;)

Saygılar.

7. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    CAM FİYATLARI

Olcay Abi; hakikaten çok güzel düşünmüşsün. Akvaryuma arkadan, yani balkonda biraz pay kalacak ve oradan müdehale edeceksin değilmi?

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    CAM FİYATLARI

Aynen Sezgin ;)

Duvar kalınlığı yaklaşık 20 cm.Buda demektirki;balkon kısmından 50 cm lik bir kısım taşıyor.Buda bize akvaryuma hertürlü müdaheleye imkan sağlıyor. ;)

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    CAM FİYATLARI

Cam fiyatları konusunu görmüşken aklıma bir soru geldi. Cam satın alıp akvaryum yapmak ile hazır almak arasındaki maddi kar ne kadardır ? Açıkcası cam alıp akvaryum yapmadım yapanların bu konudaki düşünceleri nedir merak ediyorum.

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    CAM FİYATLARI

Temel hocam,küçük akvaryumlarda(50-100 lt) uğraşmaya değmiyor diyebilirim.100lt üstü akvaryumları ise uçuk fiyatlara sattıkları için evde yapılması çok daha ucuza geliyor.2 gün önce bir fiyat aldım;3,2m*2.2m 10mm cam fiyatı 100TL.O camdan çıkacak akvaryumu 400-500 liradan aşağı piyasada bulamazsınız.Yani işçilik ne kadar artarsa o kadar evde yapmak lazım pala.gif

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    CAM FİYATLARI

Bu kadar fark var mı sahiden ? Cam fiyatları rodajlı olunca baya yüksek tutuyor. Bu fiyat kıyaslamasını sordum çünkü elimdeki mevcut akvaryum camlarının maliyetini öğrenmek için aldığım Efe arkadaşıma sordum. Bana 1400 lira tututuğunu ve 3 tarafının clear cam olduğunu söyledi. Bu akvaryumu hazır aldığında senin hesabına göre 4.000 lira olması lazım. Bilmiyorum ama sanki bana arada çok aşırı fark olmaz gibi gelmişti. Akvaryumları çoğunlukla parça camlardan yaptıklarından dolayı yine fark olsa da kafa kafaya gelebilir diye düşündüm.

12. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    CAM FİYATLARI

Akvaryum konularında kendin yap ekipmanların karlı olacağını düşünüyorum genel olarak ama cam konusunu hiç düşünmemiştim açıkcası.

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Cem, asıl 50-100 lt akvaryumları yapmak daha karlı. ;) Çünkü o boyuttaki akvaryumların camlarına para vermiyoruz. ;)

Yaşasın çıkma ısı camlar.

Temel hocam; becerebildiğimiz sürece herzaman akvaryum yapımı bizler için daha ekonomik olur. ;) Tabi bu işin püf noktası,mümkün olduğunca camları ucuza alabilmek. ;) Örneğin 10 mm camın m2 si 40 tl ise,ve sende bunun çıkmasını 20 tl alabilirsen yemede yanında yat. Ama yok olmadı çıkma cam bulamazsan dahi, genede dıy akvaryum yapımı yarı yarıya yakın bir maliyet demektir. ;) Dıy akvaryum yapımında en büyük sorun genelde armatür yada kapak yapımında oluyor. Ama onunda hal çaresi var artık. Koskoca portal birsürü yol göstermiş dıy armatür kapak yapımı vs diye. ;) Akvaryum yapacak olan arkadaşlar bir zahmet bizim dıy bölümleri gezip istediği bilgiye ulaşıversin değilmi ? ;) :)

Bu arada nerden hortlattınız bu konuyu yahu ? :) Yapamadım gitti şu hayalimdeki akvaryumu. :( İçime kanser gibi işledi bu saplantı. :(

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  14. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN
    CAM FİYATLARI

Şimdi Temel abi şu var 1m akvaryumu eve rahat taşırsın ama 3m lik akvaryumu eve nasıl taşıyacaksın dün akvaryumlarımı aldım 400 ve 180 lt küçük çok kolay çıktı ama büyük 10mm den yaptırdığım için mahvolduk abi yanımdaki arkadaşlar sağlam olmasa akvaryumu sakatlardık malum ev 5. katta neyse 300*70 tek tarafın camını bile zorlukla taşırlar diye düşünüyorum en mantıklısı kestirmek Olcay abi rodaj işi çok masraflı değil makinada çok basit yapıyorlar ama makina parası pahalı olduğu için biraz abartılı fiyat veriyorlar eğer taşımada bir sıkıntı yaratmayacaksa rodaj yaptırma fiyat biraz daha düşer zımparalasınlar çok fazlada bir farkı olmuyor. pala.gif

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    CAM FİYATLARI

Erkan,12 mm ve üzeri camlarda, eğer akvaryum yapacaksan ve işimi sağlama alayım diyorsan rodaj şart. Heleki 3 metrelik bir akvaryum ve 19 mm camdan söz ediyorsak rodaj kaçınılmaz bir ihtiyaç. Bu kalınlıklardaki camlarda olası en küçük bir lışcal çatlak ( gözle görünmese dahi ) akvaryumun patlaması demektir. ;) Ayrıca rodajlanmamış cam ile rodajlanmış camın yapışma kuvveti arasında çok büyük fark var. ;)Zımpara işlemi 10 mm ve altı camlarda uygulanır. Ve asla rodaj gibi olmaz. :uyari: Pahalıda olsa bu hacimlerdeki akvaryumun camlarını rodajsız yapmak çok büyük risk almaktır.
    ;)

16. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN
    CAM FİYATLARI

O yönüyle mantıklı ama insan senin gibi elinden dünya kadar akvaryum geçince gerek yok gibi görüyor abi birde senin akvaryumlarının linkini göremedim balıklarına bakacamda kusturmadan başka link varsa onuda yollarmısın dön:gif

17. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    CAM FİYATLARI

Forumda ararsan aslında birçok videom var Erkan. ;)

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    CAM FİYATLARI

Rodaj neden pahallı geliyor size arkadaşlar anlamadım.Metresi 3 lira.Hesaplarsanız 20-30 lira gibi bir maliyet çıkıyor genelde...

19. radenko

radenko

Akvaryum Cam Fiyatları

320x70x80 akvaryum 15mm camla gayet sağlam olabiliyor. Bu konuda yapan ve bu akvaryumu faiş fiyatla içindeki balıklarla satan arkadaşım mevcut akvaryummun resmi bu,

bu ebetlarda bir akvaryum için 13mm cam ile yapılabilir 15 mm çok güvenli olur 19mm gerçektende abartılı yani güvenlik katsayısını 6 gibi yapmış olursunuz buda bence çok güvenli olur 15mm yeterli olacak gibi görünüyor.

20. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Akvaryum Cam Fiyatları

Demek ki akvaryumuda yapmak lazım. saygılar:gif Akvaryum yapımını cam kestirip yapmayı düşünmemiştim hiç. .Ş.

Sayfayı Paylaş