1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

12 mm Cam fiyatları ve kalınlığı hakkında

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Sky2007 tarafından 2 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Arkadaşlar 12 mm cam fiyatları ve Natteri beslemeye karar vardiğim için kalınlık danışacağım. 2. el olarak 150x50x70h yüksekliğinde cama cam buhar cam kapaklı bir akvaryum buldum.

10mm cam kalınlığı güvenli olur mu? Bazı akvaryum modellerinde bu kalınlıkta gördüm ama kullanan arkadaşlar var ise ya da bi sorun yaşayan sormak istedim.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 17 Nisan 2016
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Portal DIY Kendin Yap Hesaplama ile bakıldığında cam hacmi, cam ağırlığı, su ile toplam ağırlık ve net hacim vb hesaplanıyor. 10 mm yeterli bir cam kalınlığı çıkıyor ve bu hacme 8mm kadar güvenli diyor.

3. murat parin

murat parin

Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Cam kalınlığından ziyade akvaryumun işçiliği önemli.Yapımını yada yapanı bilmediğiniz akvaryum biraz muamma.Gözünüz tutuyorsa alın :)

4. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Yalnız Temel abi orada 12mm diyor cam kalınlığında

Bana resimlerden güzel gibi geldi. Ve boş akvaryum pek kullanılmamış. Tabi gidip göreceğim.

Fiyatı da 250Tl uygun sanıyorum

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 25 Haziran 2015
  5. Snowblind

Snowblind

Yer:
    Manavgat
    10mm cam yeterli olur.Tabi 11 - 12mm daha sağlıklı ancak 10mm de de sıkıntı yaşamazsınız.Ben 150x60x60 tankımda da aynı kalınlıktaki camı kullaniyordum.Kalınlık arttıkca ağırlık da artacaktır.Bence de kalınlıktan ziyade işçilik önemli.Yapan kişi slikonu çekerken bir yerde hava boşluğu bırakır ve sonra da oradan sıkıntılar başlar.

6. Lake Tanganyika

Lake Tanganyika

Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Akvaryumun yüksekliğine göre basınç da artıyor 65 cm yükseklikteki akvaryumlar 12 mm den itibaren yükseliyor..

Sağlıklı Balıklar...

7. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Akvaryuma ayrıca kayıt, kuşak yapsam nasıl olur?

8. Lake Tanganyika

Lake Tanganyika

Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    O büyüklükte ki akvaryuma kayıt, kuşak şart, yapmanızda fayda var daha sağlam olur ama akvaryumun cam kalınlığıyla aynı olsun camlar 10 mm ise kayıt kuşaklarda 10 mm olsun..

Sağlıklı Balıklar...

9. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Yükseklik fazla olunca sıkıntı oluyor, kayıt kuşak iyi olur kafa rahat olur hiç olmazsa. Dıştan ince aliminyum profiller var, profilde dönülebilir. İnce olanlar şık duruyor görüntüyü de bozmuyor. Resimdeki tankı kendim yapıştırmıştım 10 mm camdan kayıtlı kuşaklı, dıştan da profil dönmüştüm. Ölçüler 145x45x60(h) hala kullanımda 6 yıl oldu.
    27244_110448662324333_4679093_n.jpg

10. Snowblind

Snowblind

Yer:
    Manavgat
    O ebatlardaki bir tanka kayıt kuşak illa ki yapılmalı bence.Önlemi alalım ki kafamız rahat olsun.Veysel beyin alüminyum ile çevirme konusunu da göz ardı etmeyin bence.Sıkıntılı bir durumda epeyce bir uğraşırsınız yoksa.Kayıt kuşak,alüminyum çerçeve ile 10mm cam yeterli olacaktır.Ama para sorun değil derseniz de 11-12mm. cam almanız tabi ki daha iyi olur.

11. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Akvaryumun üst tarafında kayıt ve kuşak mevcut bunlardan kalan orta bölüm ise buhar cam olarak kapaklı.

Ben önlem olarak normal camdan alt tarafa kayıt-kuşak yapsam bir faydası olur mu? 10mm cam alabileceğimi sanmıyorum.

Bu arada yorum yapan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim

12. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Mutlaka fayda sağlar ama en iyisi ince aliminyum çerçeve dönmek kenarlara. Yukarıda verdiğim fotoda kahverengi ahşapların olduğu bölüme ahşap yerine aliminyum düşünün o şekilde yapılabilir.

13. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Bunların fiyatlarını biliyor musunuz ve silikon ile mi yapıştırıyoruz kenarlara?

14. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Ucuz beyaz, gümüş rengi olanlar var bir boy 6 metre 8-10 lira civarı silikonla yapıştırabilirsin ben o şekil yaptım acayip sağlam oluyor.

15. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Pahalı değilmiş, yapılabilir. temo19

Aslında en büyük sorunum filtre olacak. :) Ona nasıl bir çözüm bulacam bakalım. :koptum:

Aslında boş akvaryumum var ama sump sisteminin yapamam herhalde. En iyisi 80tl falan Jebo'nun dış filtresini almam olacak.

Şu an ki param sadece akvaryuma ve balıklara yetiyor :)

veysel bunu beğendi.
  16. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Yavaş yavaş oluyor bu işler, ben neredeyse iki aydır anca kuracağım akvaryumu, çoğu malzemeyi de dıy yaptım mesela ps. Geç olsun güzel olsun sabırsız olduğun zaman mutlaka bir aksilik çıkıyor.

17. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    İşte bende o sabır hiç yok :bilmem:

Neyse ki balıklar yavru olacağı için dış filtreye para toplayasıya kadar iç filtre ve su değişimleri ile idare etmeye çalışıcam. temo11

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ölçümü hassas yapıyor, ben yüksekliğe 50 cm yazdım, sen 70 cm yazdın sanırım. Yükseklik mi 70 cm?

Kayıt kuşak olmalı bencede.

19. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Evet yükseklik 70cm zaten öyle de yazmışım. :) temo12

20. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Sıfır akvaryum yaptırmaya karar verdim :) 140x60x60 Cama cam 10mm rodajlı buhar cam kapaklı. 250Tl'ye :) 5-6 güne yapılmış olacak :)

Bu akvaryum için ne kadar kum yeterli olur?
    Elimde 12-13kg 0 numara silis ve yine 10-12kg kadar lav kırığı kum var bunları karıştırsam nasıl olur? Yada sadece silis yeterli olur mu?

Sayfayı Paylaş