1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

120 litre malawi tankını bitkili canlı doğurana çevirmek

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde ardadokur tarafından 15 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. ardadokur

    ardadokur

    Mesajlar:
    3
    Arkadaşlar herkese merhabalar siteye yeni üye oldum benim bir kaç sorum olacak..

    Başlıktada yazdığı gibi 120 litre malawi tankım var ve bunu bitkili canlı doğurana çevirmek istiyorum Elimde dolphin c-700 dış filtre 100 w atman ısıtıcım çeşitli kayalar 2x24 w power compact akvaryum kapağı artı mavi 18 w flo mevcut.

    Bitkili akvaryum hakkında 0 bilgiye sahibim : :bilmem: bu akvaryumda co2 sistem kullanmak zorunda mıyım? dip malzemesi olarak(kum gübre vs) neler almam gerekir. son olarak bitki ve balık için tür tavsiyesi. (ben tek tür olarak lepistes düşündüm) önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..
     
  2. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Öncelikle hoşgeldiniz bitki olarak kolay türleri seçmeniz çok yerinde olacaktır, elodea,çınar, gül,cryptocortyn türleri, echinodorus türleri,demersum, zeytin, limon idealdir sizin için, taban malzemesi olarak dere kumu kullanabilirsiniz isteğe bağlı olarak aquaclay karıştırabilirsiniz,Co2 ye gerek yok balık sayınızı biraz fazla tutarsanız bol bol co2 alırlar :) gübreye gelince bu türler gübresizde gayet güzel olur ben şahsen hiç gübre kullanmıyorum.
     
  3. ardadokur

    ardadokur

    Mesajlar:
    3
    ilginize teşekkürler.. bi sorum daha olucak sadece lepistes olabilir tür olarak çöpçü ve vatoz.. sayıyı kaç yapabilirim bu balıklarda
     
  4. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Adedi size kalmış bana kalsa 5 litreye bir balık düşecek şekilde yapardım
     
  5. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Arda bey bitkili akvaryuma geçişinizde şimdiden başarılar dilerim.. Emrah kardeşime katıldığım yerler olmakla beraber eklemelerimide size yazmak istedim.. Bitkili tanka geçişte co2 sistemi için acele etmenize hiç gerek yok.Bitkiler konusunda öncelikle önerilen bitkilerle tecrübe etmenizde fayda var.. Zaten o arada bayağı bir bilgide ister istemez edineceksiniz.. Bulursanız dere kumunu kesinlikle kaçırmayın alternatif olarakta kuartz kum tavsiye ederim.. Aquaclay ilede çok sağlıklı bitkiler yetiştirebilirsiniz fakat bitkilerin tabana tutunma aşaması biraz zahmetli olduğu için sizi soğutabilir.. Yerinizde olsam öncelik derekumu yoksa kuartz kum olacak şekilde aklınızda olsun.. Kuartz kumdada çok sağlıklı bitkiler yetiştirebilirsiniz.. Yeni başlayacağınız için aydınlatma gücünüzü mevcut litrenizin yarısı kadarlık bir watt oranı ile yaparsanız yerinde olur.120 lt'ye 60 watt yada biraz üstünde bir aydınlatma yerinde olacaktır.Bunun için akvaryumunuzun tam ölçülerinide öğrenebilirsek daha faydalı olabiliriz.. Yükseklik önemli bir ayrıntı çünkü.. Kum kalınlığımız da 6 - 10 cm arasında olması gerekirki bitkilerin kökleri daha iyi tutunsun ve dip balıklarının eşelemesi ile kolayca çıkmasınlar yerlerinden.Zaten tank kurulumundan 15-20 gün sonra bitkilerin kökleri tabana sıkıca tutunurlar.. İlk etapta dip balığı almanızı biraz ertelerseniz bitkileriniz için daha sağlıklı olur.. Kumun incelik ve kalınlığına göre vereceğimiz kilo değişir ama ortalama 25-30 kg kum işinizi görecektir.. dediğim gibi ebatlar önemli bazı aşamalarda..

    Gübre konusuna gelince örnek verilen bitkilerin fazla gereksinimleri yok fakat buda besine ihtiyaçları yok anlamına gelmiyor.. Tabana yerleştirilecek misket gübreler ve belirli periyodlarla ilave edilecek sıvı gübreler bitkilerinizin daha sağlıklı ve canlı renkte olması konusunda faydası olacaktır.. Co2 sistemini şu aralar hiç düşünmeyin.Öyle direk olarak tanka co2'yi vermekle olmuyor.. Gerekli şartlar sağlanmadan ve o işin özü öğrenilmeden kaş yaparken göz çıkarmamız kaçınılmaz hale gelebilir. Başka takıldığınız yerler olduğunda çekinmeden sorularınızı sorunuz lütfen.. Seve seve yardımcı olacak değişik fikirler verecek arkadaşlarımızda konuya iştirak edeceklerdir.

    Şimdiden portal ailesine hoş geldiniz.. :cicek:
     
  6. ardadokur

    ardadokur

    Mesajlar:
    3
    100*30*40(h) tank ebatlarım

    bu siteyi gerçekten çok beğendim çok yardımseversiniz..
    birde şunu sormak istiyorum elimde 18w mavi 24*2 power compact aydınlatmam var bu yeterli olur mu bitkili tank için şimdiden teşekkürler
     
  7. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Watt olarak 65 watt yapıyor elinizde ki florasanlar.. Low tech diye tabir ettiğimiz co2'siz ve fazla ayrıntıya girilmemiş tanklar açısından işimizi görecek bir aydınlatmadır.Florasanlarınız Watt olarak yeterli fakat bitkili akvaryumlarda kullanılan florasanların kelvin ve lümen değerleride bizim için önemlidir.Bitkilerin gelişimi için mavi florasan bitkili akvaryumlarda kullanılmıyor.Ondan kurtulmamız lazım.. Mevcut florasanları ne zamandır kullandığınızda önemli çünkü zamanla işlevlerini yitiriyorlar.

    1 Philips Aquarella (8,5 TL)+ 2 Philips TLD 54-765 (1,5 TL) model florasanlarını kullanabilirsiniz.Philips TLD Deluxe 965 Pro (8,5 TL) modeli tabii 54-765'e nazaran daha iyidir.. Işık değerleri açısından.. Donanım ve Ekipman Portalı bölümümüzü inceleyerek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.Sorduğunuz sorulara cevap gelene kadar o bölümden aydınlatma ile ilgili her türlü bilgiyi sömürmenizi tavsiye ederim..

    Aşağıda ki linktende Philips'in sitesine girip size verdiğim florasan modelleri arasında ki farkı ve ihtiyacımız olan aydınlatmada ki gereksinimlerimizi grafiklerden ve bahsettiğim terimlerde ki sayısal değerlerden anlayabilirsiniz..


    Bitkili akvaryum zor gibi gözüksede gerekli bilgileri edindiğimiz zaman çok kolay bir hale geliyor hiç kuşkunuz olmasın. ;)
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  8. *KONT*

    *KONT*

    Mesajlar:
    161
    Bence molly balıklarından al.40 günde bir ürer.Yavruları 40-80 arasında olur(istisnalar dışında).Toz yemlerden yer.Isı 23 DERECEye kadar rahat yaşar.23DERECEnin altına alırsan hastalanmaya başlarlar.
     

Sayfayı Paylaş