1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

120 Litrelik Bitkili Canlıdoğuran Tankım...

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde Muzikopat tarafından 22 Mart 2009 başlatılmıştır.

  1. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Herkese selam... İşte sizi tankımla başbaşa bırakıyorum.

    Evet arkadaşlar akvaryumu kurdum kurmasına da kafamda elli tane soru var. Mesela nasıl bir filtreleme ? Nasıl bir yemleme ? Nasıl bir bakım ? Nasıl bir gübreleme ? Taban malzemesi nasıl olmalı veya benimki olmuş mu ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var.



    Saygılarımla...
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  2. lepistes

    lepistes

    Mesajlar:
    961
    İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Hüseyin'cim ilk olarak arka fondan başlayalım. Şöle açık mavi yada siyah renkte bir fon lazım. Normalde 100 literenin üzerindeki akvaryumlarda dış filtre tavsiye edilir. Ama senin akvaryumda ki balık sayın pek fazla değil. İçindeki filtre ile devam et. Bir de haftada bir yada iki hafta da bir 4/1 dip çekimi yapmanı tavsiye ederim. Gübre kullanmanı pek tavsiye etmem. Onun yerine kendin yapabileceğin bir CO2 takviyesi ekleyebilirsin. Eledoalar bir süre sonra uzayacaktır. Onun için arka kısma onları düz derim. Gülleride biraz orta kısımlara al. Güzel bir mango kökü bulursan akvaryumuna değişik bir hava katacaktır.
     
  3. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Muhammed hocam mango kökü bulamadım. Fon işini ne yazıkki yapamayacağım çünkü benim akvaryumum arkasındaki duvarla hemen hemen sıfır. Yani yapışık o yüzden fon koymadım yoksa çok güzel koyu mavi bir fon var elimde. Co2 de de amatörüm. Nasıl yapacağımı ne yapacağımı bilmiyorum doğrusu. Artık tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket edeceğim. Teşekkürler...
     
  4. lepistes

    lepistes

    Mesajlar:
    961
    İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    CO2 için alttaki linke bakabilirsin.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  5. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Saol Muhammed Abi... Başka yorumlarınızı da bekliyorum hocalarım.



    Saygılar...
     
  6. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hüseyin arka fonunu çok beğendim: Türkiye Siyasi Haritası... :D

    Ellerine sağlık Hüseyin... Hayırlısı ile başladın...

    Benim tavsiyelerim biraz Muhammed'inkilerden farklı olacak... CO2 tavsiye etmiyorum, onun yerine balık sayını artırabilirsin... Ya da balık sayını artırmayıp hava motoru ile hava vermeyi durdurabilirsin... Ancak dip balıkların varsa hava vermeyi kestiğinde ölebilirler aman dikkat...

    Kum kalınlığın az... Tabanı hem daha iyi bir nitrat döngüsü oturması için hem de bitkiler daha iyi tutunabilsin diye yükseltmeni tavsiye ederin... Tabanda şu an ne var ben kesitremedim... Ama bitkili akvaryum tabanında kim ne derse desin bence dere kumu olmalı... Aquaclay'den ise şimdilik uzak dur çünkü bitkilerin tutunamayabilir... aydınlatman çok iyi durumda... Yosunlanma yapar mı bilmiyorum...

    Gübrelere gelince, eledoa gübre falan istemez, güller diplerine misket gübre konursa çok mutlu olaurlar... Haftada bir yapacağın su değişimleri ile bitkilerin ihtiyaç duyacakları eser elementleri akvaryuma vermiş olursun...

    Mang kökü özellikle beslenen balıklar canlı doğuran ise bence kesinlikle şart... Bulamıyorsan kendin de arayıp ormanlık alanlarda uygun kök ya da budaklardan mang kökü yapabilirsin... Yakında DIY Kütük konusunu açacağım... Oradan bilgi edinebilirsin...

    Şimdilik benden bu kadar... Tekrar hayırlı uğurlu olsun...
     
  7. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Zaten bende Co2 düşünmüyorum abi. Işıklandırmada philips t 1000 kullanıyorum. O yüzden çok güçlü bir ışık sağlıyor. Yosun sorun değil çünkü resimlerde görünmeyen cüce vatozlarım var. Arka fona gelince... Abi inan Türkiye'de 1.000.000 akvarist varsa en fazla 5 tanesinde böyle güzel , göze hitap eden , dekoratif bir arka fon vardır :D Bazen arkadaşlarımda çok aradın mı bu fonu diye sorup gülüyorlar. Ama dedim ya şimdilik müdahale edemiyorum arkaya. Ayrıca hava vermeyi durdur dedin de abi biraz daha açar mısın ? Pek bişey anlamadım da. Yorumların , yardımların için çok teşekkür ederim.




    Bu arada resimleri upload etmemde yardımcı olan Emrah ECE Abime'de çok teşekkür ediyorum.




    Saygılarımla...
     
  8. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Hava vermeyi durdur demesindeki kasıt,akıntıyı azaltarak balıkların akvaryuma bıraktığı CO2 gazının daha yavaş bir şekilde suyu terketmesini sağlamaktır.Ne kadar az akıntı,o kadar CO2 saturasyonu yani anlayacağın :)
     
  9. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Evet gerçekten çok açıklayıcı abi. Teşekkür ederim.



    Saygılar...
     
  10. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Öyle bişeymi yaptım ben ? hatırlamıyorum valla Hüseyin, öyle konuşuyorduk ama ben o konuda değil başka bişeyler anlatıyordum diye hatırlıyorum.
     
  11. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abi sen iyisin dimi :D Yaptın tabi. :D


    Saygılar...
     
  12. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Hüseyin,hayırlı uğurlu olsun.İnşallah istediğin sonuçları alırsın tankta.
    Abdullah abi'nin tüm tavsiyelerine katılıyorum.Mango kökünü tüm akvaryumcularda bulabilirsin.
    (Ankaraya işin düşerse 2 parça var.suya sarılık veriyor diye çıkardım.).Mango kökü canlı doğuran tankında bence olmassa olmazlardan.Suyu yumuşatıyor.Akvaryumun başlangıç olarak çok güzel,1 ay sonra dahada güzel bi hal alır inşallah.

    Dış filtre konusu ise;
    Tamamen sana kalmış,alırsan senin için daha iyi olacaktır.Canlı yüküne ve verdiğin yeme dikkat edersen iç filtre ile problem yaşamassın.
     
  13. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hüseyincim öncelikle hayırlı olsun güle güle büyüt balıklarını ve bitkilerini.. Şimdiiii gelelim tankına kardeşim.. Akvaryum duvara sıfır diyorsun, evin sıcaklığı nasıl bilmiyorum ama duvardan soğuk çekerse eğer akvarumda ısı dengelerinde problem yaşayabilirsin.. İstediğin kadar sıfır olsun arkaya incecik bir fon illa ki koyabilirsin.. Üşenme üşenme :cicek: Tankın ilerde oturdukça co2'ye geçebilirsin şimdi düşünmüyorsun ama ilerde düşünecek olursan gübresiz co2'nin pek katkısı olmaz zaten.. Bitkili akvaryumun sabır işi olduğunu biliyorsundur.. Elodea'ları arkada sıra sıra dikip su üstüne yaklaştıkça budayıp yanyana dikip sağ kenarıda kaplayabilirsin.. Ama bunun için süre lazım tabii.. Gübre kullanmadığın takdirde bu işte yavaş olacak haliyle.. :cekingen: Üretim tankı olmadığı sürece hava taşının görünür şekilde olmasıda pek hoş olmuyor açıkçası.. Onada el atalım en kısa sürede.. ;) Kumumuzu yükseltmemiz lazım.. Kumunun ne olduğunu bilmiyorum ama bitki için dere kumu yada ince silis kum bulabilirsen ilerleyen zamanlarda verim almaya başlarsın.. Şöyle bir dezavantajı var bu kumlarında , 6-7 ay sonra artık betonlaşmaya başlıyorlar ve parmağın bile girmez hale geliyor.. Ama işte bu işinde cilvesi bu uğraşıcaksın.. Aquaclay bana illallah dedirtti.. Çok hafif bir kum ve bitki dikmek ve tutturmak tam bir işkence.. Aquaclaylı akvaryumda dip balığı olmassa 1 ayda bitkiler kökleri ile tutunabilir.. Bu kum seviyen kadar üstüne aquaclay eklersen eğer faydalı olabilir.. Ben öyle yaptım..

    Arkadaşların yaptığı önerilerede +1 diyorum.. Hayırlısı olsun şimdiden.. Gelişmeleri bekliyoruz..
     
  14. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Özgür abi canlı sayısını kontrol altında tutacağım zaten. Volkan abi valla dediğin gibi üşenyorum araya girip fon eklemeye. Ama artık bir şevk gelirse onu bilemem. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım zaten hocalarım. İnşallah bu tankı hep beraber güzelleştireceğiz. Benim iç filtre çok güçlü bitkileri çok sarsıyor. O yüzden şimdilik çalıştırmıyorum da bir sorun olur mu bilmiyorum ? Bu konuda da görüşlerinizi bekliyorum. Daha az çekim gücüne sahip motorum da var isterseniz onu da kullanabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Mangoyu da en kısa zamanda ekleyeceğim zaten.


    Saygılar...
     
  15. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İç filtreni enine üfleyecek şekilde konumlandırabilirsin istersen..
     
  16. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Zaten şu an öyle abi. Buna rağmen akvaryumu sarsıyor. Çok güçlü bir motor. Yarın daha az sarsacak bir motorla değişecem ...


    Saygılar...
     
  17. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Hüseyin,Diyarbakırı bilmiyorum ama fiatlar aşağı yukarı aynıdır.
    Kaliteli bi iç filtre 30_40 tl arası

    Dolphin c500=70_80 tl
    ekol 15=50 tl(buda işini görecektir.)

    Dış filtreyi tavsiye ederim yeniden iç filtre alacaksan.
     
  18. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Motor ağzını motorun tam önüne gelecek şekilde aşağı çevir (musluk gibi yani).Aparatı yoksa al bitane,pahalı birşey değil.
    Akıntı baya azalacaktır.Ama sonra sızlanma,benim akvaryumda hiç akıntı yok diye :D
     
  19. murat600

    murat600

    Mesajlar:
    24
    İsim:
    Murat SEFER
    İç filtrede sorun yaşıyorsan bir incele:
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  20. kupeli

    kupeli

    Mesajlar:
    1.448
    Yer:
    Ankara
    Konulara cevap yazarken tarihlere dikkat etmeniz gerekiyor. Son bir kaç mesajınız çok eski konulara yazılmış durumda.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş