1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

130*45*55 Vatozlarım için bitkili tank..

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 8 Eylül 2010 başlatılmıştır.

  1. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Öncelik ile fırçamı atmadan geçemeyeceğim Volkan, hiç ama hiç kusura bakma,bu sen yaparsan herkes yapar. Ne o borular hortumlar, arka fon yok, salkım saçak, kötü akvaryumcularda bulunan, bir kaç bitki satmaya çalışan, akvaryumcu akvaryumu gibi görüntü olmuş.:uyari::yazik::sopa:
    Birdahaki güncellemende, böyle berbat görüntülü resim gördüğüm takdirde konuya mesaj yazmayacağım.:stop:

    O yabani dediğin onlar Blyxa aubertinin ta kendisi, kökler kumun içinde bolca vardı zaten, düzgün su ortamınıda görünce fışkırmış. Biliyorsun o bitkiyi üste görünen yeşilin iki katı kök salıyor. Glossonun yaprak yapısı, yuvarlak, bu kadar uzun olamaz, ışık olmadan uzar ama, yaprak değil, gövde uzar ve yapraklar çok küçük, minik yapıda olur, biraz daha bekleyelim, yandan sürgün verirse glosso, yok vermezse, blyxa.
     
  2. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Oh beee bende bunu istiyordum :) O borular illa ki gidecek abicim sence kardeşin o tankta bir gariplik olmasa o boruları öyle tutar mı :) Tutmaz.. Neden o borular öyle ? Çünki kapağı yapan arkadaşım tankın kayıt kuşak mesafesini gözden kaçırıp arkaya taktığı fanlar yüzünden boruların geçiş yerini istemeden daraltmış ve o borularda bu yüzden ortada kaldılar.. Arka fona gelince ; eşim aşka geldi ve bu hafta sonu akvaryuma balık falan arkaya fon falan alalım dedi :) Şaka değil gerçek , bunu eşim söyledi.. Benimde bu hafta ki iş yoğunluğumdan dolayı onuda izmir'e kuzenlerinin yanına gönderdim evde sıkılmasın diye dönünce o eksiklerde kapanıcak.. 2. filtre gelse bile borulara geçecek yer yok şuan için.. Onlar halloldumu sadece su emiş borularını görüceksiniz..

    Fatihin mesajını okuduktan sonra aklıma sakın bunlar blyxa olmasın dedim sende aynı şeyi yazmışsın.. Bana kalırsada bunlar blyxa olarak yayılacaklar.. Eğer çöpçü ve vatozlar rahat bırakırlarsa.. :) Neye niyet neye kısmet oldu valla.. :) Teşekkür ederim Murat abi eleştirin için.. Özlemişim valla böyle eleştirilmeyi :) Rahatça yatabilirim artıkın :)
     
    murer bunu beğendi.
  3. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Hiç glossoya benzemiyor yaprakları. Gövdesi yok direk yaprak hemde bunlar. Glossoda öyle değilki. Blyxa olabilir dediğiniz gibi ben bir an ilk görünce aklıma spec gelmedi dersem yalan olur ama detaylı baktıktan sonra yapraklarından fiilan olmadığı anlaşılıyor. Ama bunlar glosso değil demedi demeyin :) Volkan abi taban'a glosso lazım senin bir miktar verebilirim istersen.
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  4. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Volkan abi aynı şeyleri bende söyledim borular falan ne o öyle :D Bak fırçayı yiyince nası mışıl mışıl uyudun :D :F Bu arada birşey daha merak ettim, bitkili akvaryumlarda hava taşı olur muydu?? Bilmiyordum da.
     
  5. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Erman abi bitkili akvaryumlarda ilk kurulumda hava şart. Balık olmasa problem değil ama balıklar mevcut.
     
    volkantr34 ve Erman Pehlivan bunu beğendi.
  6. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Bitkili akvaryumlara oksijen verilmez Erman, yeni kurulan tanklarda, bitkilerin sıklığına göre ve adaptasyon sürece sırasında verilmek zorundadır, o kadar büyük hacime içindeki bitkilerin fotosentez sırasında sağlamış olduğu oksijen, ballıklara yetmeyecektir.
     
    volkantr34 ve Erman Pehlivan bunu beğendi.
  7. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Bende öyle tahmin etmiştim. Teşekkürler Murat abi ;)
     
  8. Kubilay*

    Kubilay*

    Mesajlar:
    564
    Yer:
    Bahçeşehir / İST
    İsim:
    Kubilay Atik
    Mükemmel oluyo Volkan abi.Tabana,yuvalara,kayalara hatta akvaryuma bayıldım denilebilir :). Eline sağlık son halini sabırsızlıkla bekliyorum,eminim güzel birşeyler yaparsın.Kolay gelsin. :)
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  9. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla Ermancım senin o eleştiride boru olayı gözden kaçmış valla :) Kusura bakma.. Sorduğun soruya cevabı almışsın zaten bende tekrarlamıyım. Zaten şu aralar bitkilerde bir adaptasyon süreci yaşıyorlar ve kendilerine faydaları yokkene balıklara hiç olmaz.. Co2'ye geçene kadar bir süre daha hava verilcek.. Bitki takviyesi ile beraber co2 için elimde patlayan seramik difüzördende almam lazım.. Zaten bende zamanlama öyle berbat ki en yoğun olduğum dönemde corydoraslar yumurtladı bitkiler kendi alemlerindeler , aydınlatma süresini için prizi bile bugün ayarlıycam.. Mesela bugün günboyu karanlıkta kaldılar.. :)

    Teşekkür ederim Fatihçim teklifin için ama ben senden o glosso'ları alsam bile çöpçüle 2de 1 onları yerlerinden çıkartırlar sonra onlar su üstüne çıkar eder bende sinir olurum zaten su üstünde gezinen yaprakları bile almaya üşeniyorum gördüğüm kısıtlı zamanda bide glossolar onlara eklenirse ben büsbütün kafayı sıyırırım..
     
  10. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Abi timer alman lazım. El ile açılıp kapama hem tam zamanında olmuyor hemde istediğin aralıklara uyamıyorsun tam olarak. Yenibosna Koçtaş'ta Manuel timer 5 TL ben onu kullanıyorum hiç bir sorunda çıkarmıyor.
     
  11. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Var canım zaten hepside sadece takmamıştım.. Dün gece hallettim onu..
     
    fth-94 bunu beğendi.
  12. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Eveeet arkadaşlar uzun bir aradan sonra tankımın yeni halini sizlerle paylaşmak istedim.. Murat abinin ısrarla artık şu suyu değiş tazele gibi isteklerini sonunda yerine getirdim. :) Güzel bir su değişimi , co2 takviyesi ve gübreleme olayına başladıktan itibaren tankta beklenen ve gözle görülür değişiklikler başladı. Akvaryum kapağımın yükseltme ve açık kalma olayınıda basit bir yöntemle bir arkadaşımla çözdükten sonra yanında getirdiği cryptocoryne wendti brownların arasında az yosunlu olanları tanka ekleyerek çehresini biraz daha değiştirdim. Aradığım bitkiyi bulamadığımdan dolayı geçici bir süre sessiflora'lara ev sahipliği yapıcaz.. Spec'ler sağda ki yuvaların üstünden solda daha fazla ışık alan yerlere ekildiler.Çünkü yapılan bir mühendislik hatasından dolayı yukarıdan aşağıya sürekli erozyon şeklinde kum kayması oldu ve yükselttiğim yerler aşağılara doğru indiler.Ve leopar vatozum her 2 yuvayıda sahiplendiği için hangi yuvanın önü yada içi kumla dolsa gidiyor orayı temizliyor ve haliyle bu sefer ortalara doğru tepecikler oluşuyordu onlarıda çöpçüler etrafa serpiyor.Yani tankta bu şekilde bir kısır döngü var. Sağ tarafta kumun kaçtığı yerleri tıkayıp kumla doldurduğum zaman bunada son verip oraya çok uzamayan bitkiler dikilecek..
    tan
    Bu arada tankımda kendiliğinden biten bitkide japonica blyxia olduğuna karar vermiş bulunmaktayım.Arkadaş kendini şekliyle rengiyle belli etti artık.. :) 2. filtreyide bağladımda tank tanka benzedi sonunda.. Özlediğim berrak görüntüye nihayet kavuştum.. Yeni bir test kiti aldım suyu test ettim ve aldığım reçineyi koymama gerek kalmadı. Su değerlerim ideal ölçülerdeydi.. Yani anlıycağınız elimde patladı. :) Arkaya bir fon ve çeşitli bir kaç bitki alınması kaldı.Petshopları arıyorum yok , bitki satan sitelere mail atıyorum cevap yok , hobicilerde de çeşit yok.. Bitkicilerin hali şu aralar çok zor.. Dışardan bitki getirtmek içinde bir ton protokol varmış uğraştığımıza değmiyor gibi cevaplar almaya başladım.. Neyse lafı çok uzatmadan sizi akvaryumun son haliyle başbaşa bırakayım bende bitki aramaya devam edeyim. :)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  13. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Volkan bey merhaba,
    tankınız güzel gözüküyor.Ancak bir tavsiyede bulunmak istiyorum, ortada bulunan bitkileri (uzun olanları) sağ tarafa mangrovların arkasına dikerseniz daha iyi olacağı kanatindeyim.
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  14. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ama hiç okumamışsınız yazdıklarımı Ömer bey ;) Ortadakiler (sessiflora) yerlerine daha güzeli geldiğinde düşünmeden çıkartılacak bitkiler arasındalar ne yazık ki.. Sağ tarafa bitki dikmeyişimin sebebide yukarda belirttiğim üzere kum kayması olduğundan dolayı..
     
  15. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Volkan bey yazdıklarınızı okudum.Erezyonun solda olduğunu belirtmişsiniz, bende zaten sağ tarafa dedim.Sağ tarafta da yuva ağzı kapanırsa, balığın yuva ağzını açmak için kumu eşelediğini söylemişsiniz.Tahminimce yuva ağzı ya ön taraf bakıyor yada sol tarafa doğru, bitkileri köklerin arkasına filtre emişine doğru bir yerlere ekerseniz sorun olmayacağını düşündüm.Tabi ben tamamen gördüğüm resimlere ve söylediklerinize göre konuşuyorum.Bu arada bilmiyorum belki yazdıklarınızı yanlış anlamışta olabilirim.
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  16. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Maaşallah, :nazar:ileride orman olur inşallah.:)

    Birazda su değerlerinden bahsedelimmi ne dersin?

    Bence boşa gitmedi almış olduğun reçine, sen genede filrenin içine ilave et zararı olmaz yararından başka.;)
     
  17. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Saat geç olduğu için yanlış anlaşılma olmuş Ömer bey :) Neyse sorun değil.. Erozyon sağda oluyor o sebepten spec'leri sola aldım. Köklerin sağ tarafında ki kum seviyesi daha yüksekti fakat hep kütüklerin yuva ağzı tarafından kumlar dökülmüş.. O zaten benim aceleciliğimden kaynaklandı yoksa daha sağlam yapmak istiyordum. ilerde ki projelerimde bana ders olur artık. :)

    Valla Murat abi böyle ağır ağır gitmesi hoşuma gidiyor.. Nasılsa ilerleyen zamanlarda tank dolacak kendiliğinden :) Akgün hocadan aldığım bitkinin kökleri tuttu gibi.. Yosunlaşmadan dolayı kimilerinin miyadı doldu gibi gözüküyor ama kalan sağlar var yani bizimdir.. Su değerlerimi yarın yazarım tekrar bir test yaparım şuan aklımda değiller ama ilk yaptığımda bana derin bir ohh çektirmişlerdi. Güvendiğim bir test kiti aynı zamanda sen her ne kadar 5 in1 'leri sevmesende ben sağlamasını zamanında extra 2 test çubuğuyla yapmıştım.. :ay: Reçine için ph'ı dahada düşürür diye korktum.. Bazı yerlerde reçineyi bir koydum ph 5'lere indi falan gibi yazılar gördüm , tırstım açıkçası.. Gerçi co2 devreye girdiğinden beri fotosentez olayım başta anubias'lar olmak üzere başladı zaten.. Bilmiyorum ph'ı daha fazla kurcalamaya gerek var mı ?? PH 6,5 seviyelerinde fakat co2 baloncuklarım gözüküyor biraz daha aşağı çekersem direk çözünürmü sence ? Yani difüzör yerine daha işlevsel bir vortexi tercih ederdim açıkçası.. Eskisinde ne güzel tek baloncuk çıkmıyordu.. Ve 10 numara fotosentez oluyordu :(
     
  18. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Diffizörden hiç baloncuk çıkmayacak diye bir şey yok, Volkan. Yukarıya çıkan baloncuklar, su yüzeyine 10 cm kala kaybolurlar, baloncuklar su yüzeyine ulaşamadan kaybolurlar, böylelikle Co2'de %100'e yakın çözünme gerçekleşir. Mühim olan, akvaryum görüntünde, kar taneleri misali, milyonlarca baloncuk görmemen.

    Reçine pH'ı düşürmez, Gh'ı düşürür, suyu yumuşatır, yumuşak su iyidir iyi, Gh ve Kh seviyelerini altıya çekebilirsen ne mutlu sana, ama sen bunu çekemeyeceksin, çünkü musluk suyu kullanıyorsun, osmos kullanmıyorsun, ama yinede bu aralar yağan yağmurlar nedeni ile Gh ve Kh değerlerin düşük çıkacaktır. Reçine ile yağan yağmurlara endeksli kalmayacaksın, suyun hep aynı seviyelerde, tamponlanmış olacak.
     
  19. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Evet sağda demişsiniz.Gündüz gözüyle okuyunca herşey daha bir farklı geldi gözüme toka:gif
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  20. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Abi, herşeyin yoluna girmesine sevindim.

    Ama görüntü açısından sessifloları biraz dağıtsan güzel olur. Orta kısımda bulunan boşluğun tam ortasında ya o boşlugu sessiflolar ile doldursan güzel olur. Zaten bitkileri tanktan çıkarman 5dk sürmez :)
     

Sayfayı Paylaş