1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

150*100*65 boyutlarında akvaryum yapımı

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Face001 tarafından 23 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. Face001

    Face001

    Mesajlar:
    10
    150*100*65 boyutlarında akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.Cam kalınlığının ne kadar olması gerekiyor vede altına 25 cm yüksekliğinde 3 tane çekmeceli dolap olcak, bu alttaki dolap illa demirden olması mı gerekiyor yoksa sağlam mobilyadan olsa olmazmı bana bunları yanıtlarsanız çok iyi olur..............
     
  2. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sayın Face001 öncelikle foruma hoşgeldiniz.. Bu büyüklükte bir tank zaten anca evinizde birleştirilebilir.. Dışardan hazır halde gelemez.. Üstünde duracağı kısım demir profilden olmalı ki o ağırlığı taşısın.. Üstüne giydirme yapılarak çekmeceli hale getirilebilir.. O tanka sağlam birde sump yapılması lazım... Cam kalınlığı konusunda size yardımcı olacak arkadaşlar mevcuttur..

    Son bir hatırlatma ise forum kurallarına göre profil bilgilerinizi doldurmanız ve Türkçe'mize hak ettiği değeri vererek yazılarınızı yazmanız önemle rica olunur.Türkçe'mizde q harfi yok "iyi" ii diye yazılmaz..

    İyi günler
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Benim fikrim 16 mm cam bu ebatlara daha uygun. Bu ebatta bir akvaryumun altına demir profil elbette şartlar yerine getirilirse şart değildir. Ancak sıradan bir ağaç kullanılamaz. Çürümeye dayanıklı olması gerekir. Demir profilden daha kullanışlı ve bakım yani boya gerektirmez. Profillerde çabuk paslanma başlıyor. Benim akvaryumun sehbası aşağıdakidir ve çok memnunum. Fiyatı o zaman 350 liraydı.

    [img width=700 height=525]http://img114.imageshack.us/img114/294/cimg3393hn2.jpg[/img]

    850-900 litre akvaryum var üzerinde.
     
  4. Face001

    Face001

    Mesajlar:
    10
    Anlıyorum sizide fakat ellerim alıştığı için öyle yazmışım farkında olmadan :(
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yusuf Bey merhaba,

    Alıntıladığınız sehbamdan ve sumpumdan son derece menun olduğumu hatırlatarak başlamak isterim. Nedenlerini sıralamak gerekirse, öncelikle filtrasyon konusunda düşüncelerimi belirtmem gerekir. 900 litre akvaryum için iki tane dış filtre bağlamanız mantıklı düşününce her açısından yanlıştır. İki filtrenin temizliği bir dert, iki filtrenin maliyeti bir dert, sağlayacakları oksijen tek başlarına sıfır.

    Bu boyutlarda bir akvaryum yaptırıp ve üstelik altına sağlam bir ağaç sehba yaptıktan sonra sump yapmamak inanın yapacağınız en büyük hata olur.

    Akvaryuma kazandıracağı oksijen, sağlayacağı filtrasyon, bakım kolaylığı bu boyuttaki bir akvaryumda tartışma götürmez bir konudur. Maliyeti ise sumpun tahminen 80 lira olacaktır. Dış filtrelerin ise kat kat fazla.

    Bence iyi düşünün...
     
  6. Face001

    Face001

    Mesajlar:
    10
    Cok güzel diyorsunuz ama.. benim alt sehpa alcak olcak 30 cm falan o yüzden onun icine sump ekleyebilirmiyim hic bilemiyorum..Ayrıyetten cok cok cok teşekkür ediyorum daha yeni bir üye icin bu kadar ilgilenmeniz cok cok hosuma gitti mükkemmelsinizz..Gercekten ne kadar teşekkür etsem azdır cok yarımdıcı oldunuz son bir sorum olucakk affınıza mağrur cok rahatsız ettim ama... bu benim gördüğüm bi cok sumpta akvaryumun tabanında yada yan tarafında delik acılmıs olarak gordumm...bu sump yapımında bu sekilde alttan yada yandan delmeden bu dış filitrelerde oldugu gibi dibe hortum goturmemiz sump'ın çalışmasında vede temizliginde olumsuz yonde etki eder mi buu cok onemli cevaplayabilirsenizz cok cok makbule geçicek.Tekrar cok cok cok tşkrlerr..
     
  7. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Yusuf bey,
    yükseklik 65 ise cam kalınlığı 12mm altına düşmemeye çalışın. yükseklik 100 ise 20mm yaparsanız herhangi bir sorun yaşamassınız.
    Yapacağınız sehpaya gelince gene yüksekliğe bağlı olarak akvaryum ağırlığınız 1150 kg ile 1300 kg arasında değişecektir. Ya Temel beyin dediği gibi sağlam bir tahta sehpa yada profilden yapabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sehba eğer dediğiniz gibi 30 cm olacaksa elbette sump yapamazsınız. Ancak sehbanın o kadar alçak olmasının bazı dezavantajları olacaktır. Akvaryumun izlemesi, içindeki türlerin stresi açısından belirtmek itedim. Sump sistemlerinde akvaryumlara alttan, aaka camdan veya yandan delik delinmesi gerekir. Suyu buradan taşırarak sumpa bu şekilde indiririz.

    Eğer camı deldirmeden suyu taşımak istiyorsanız aşağıdaki linklerde yapım aşamaları ve çalışır sistemin videoları başlığın değişik videoları ilerleyen safalarında bulunmaktadır.

    Temsili olarak anlamanız açısından örnek şu şekildedir;

    Çizimde çalışma prensibi görülmektedir.


    Ancak sump sistemi olmazsa kullanılacak bir sistem değil.
     
    Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  9. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Resim hepsiburadan alıntıdır. Şuanda indirimde sizin işinizi bu görebilir sump istemesseniz.

    fx5 dış filtre akvaryum dış filtre teknolojisinin geleceği olarak dizany edildi.Eski filtre teknolojisinde bulunan filtre mazelemelerini üst üste koymak yerine, biyolojik, kimyasal veya mekanik filtreleme için filtre katmanları sepetler şeklinde oluşturuldu, böylece gereken filtre meydasına ulaşmak, değiştirmek yada temizlemek artık çok daha kolay. .Akıllı smart pump teknolojisi satesinde bu filtre günde kendini 2 dakika boyunca otomatik olarak kapatır, bu kapatma filtre içerisinde oluşabilecek herhangi bir toksik gaz birikimini engellem amacı ile yapılır. .filtreyi fişe taktığınız anda kolay ve hızlı çalışma için motor filtrenin alt kısmında yer alır. .kolay montaj için giriş ve çıkış ağızları 45 derece açı ile yerleştirilmiştir. .giriş ve çıkış ağızları 360 derece döndürülebilir bu filtreti istediğiniz yerde istediğiniz konummda tutabilmenizi sağlar. .filtre kova tabanına bulunan vana sayesinde ,tenizlemek için su tahliyesi kolaylığı sağlar. .kurulum montaj şekli için cd mevcuttur. .3 yıl garantilidir. filtre ölçüleri:52 x40 cm filtre hacmi:38 litre saatte debi:3500 litre 1500 litreye kadar olan akvaryumlar için uygundur.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  10. Face001

    Face001

    Mesajlar:
    10
    Çok güzelmiş...... Teşekkürler Raif bey..
     
  11. taygun

    taygun Guest

    Yusuf Bey,

    Merhaba. Eğer akvaryumunuzun yüksekliği 1 metre ise bu çok fazla bir yüksekliktir. Işıklandırma ve temizleme konusunda kesinlikle sorun yaşanacaktır. Keza, akvaryumun eni 1 metre ise uzak tabanına yani karşı camın alt taraflarına erişmeniz mümkün değildir.

    Tank ölçülerinde bir aşırılık var gibi geliyor.

    Saygılar
     
  12. Face001

    Face001

    Mesajlar:
    10
    Tabi sizler daha iyi bilirsiniz sump yapılcak önceki abilerimin kardeşlerimin dedikleri gibi ve camın yapıştırılması lazerle olacakmış..Yani ben yapıştırmayacağım..Sağolsun camcımız bizim inşaatlarda bütün camları ondan aldığımız icin fiyatlarda güzellik yapar heralde bize...Dediğiniz gibi yükseklikte biraz anormallik var ama fazlada değil...Bunun nedeni koyulacağı yere uygun en güzel ölçü olması...Dediginiz gibi 2 sorun var ama 1 'i giderildi geriye sadece ışıklandırma kaldı ki oda çok büyük bir sorun değil biraz elektronik ve elektrik bilgim var guzel bi dizaynla onuda hallederim evvel ALLAH'ın izniyle..Ayrıyetten burda bu konuya emek veren bana yardımcı olan bütün abi ve kardeşlerime sonsuz teşekkürü bir borç bilerek hepinize çok çok teşekkürler...Çok sağolun.
     
  13. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Lazerle yapıştırma mı? sopa:
     
  14. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    18 mm cam kullanılack en az bunu 20 mm diyelim yapıştırmayı bilmem ama kesim kesinlikle lazerle olcaktır. Desteklerinde iyi yapılması gerekir 1000mm iyi bir yükseklik.
     
  15. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Cem,büyük boyutlu akvaryumların yapıştırması lazer sistesmi oluyor.
    Uv'li ışık tututarak yapıştırılıyor,yani çabuk kuruması için.
     
  16. taygun

    taygun Guest

    Yusuf Bey,

    Tekrar merhaba. Akvaryumun yüksekliği belli oldu. Yükseklik bir metre olacak. Floresan ışığının dibe yeterince ulaşacağını düşünmüyorum. Metal halide mi kullanılması gerekir acaba?

    Saygılar
     
  17. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamer abinin dikkat çektiği konu önemli bir konu. Sadece balık beslenecekse T5 armatür yetebilir belki, ama Bitkili bir akvaryum düşünülürse zorluk çıkacaktır. Temizlik ve [desc=Akvaryumlarda doğanın taklit edilmesi için kullanılan ve doğal malzemelerden oluşturulan yapı. ]dekor[/desc] değişimleri gibi işler yapılır ama onlarda meşakatli olur biraz.
     
  18. okan058

    okan058

    Mesajlar:
    853
    İsim:
    okan sakal
    Arkadaşım öncelikle akvaryum fikrin hayırlı olsun . Sana bir kaç tafsiyem olucak biraz geç oldu ama konuyu yeni farkettim . Lazerle yapıştırma dediğimiz olay camların birleştiği noktaya bir sıvı sürülür ve uv bir lambayla kurutulur çabuk donduğu için taş gibi sağlamdır ama dez avantajıda vardırki bu akvaryumda kaçınılmaz . Şimdi lazerle yapılan tank heleki bu kadar büyük bir tank su doldurulduğunda illaki esneme olucaktır özellikle ön camda bunu gözle farkedemezsiniz belki ama su terazisiyle bir bakın bu esneme sırasında lazerle yapıştırılan bölüm taş gibi olduğundan cam bir taraftan esnerken bir taraftanda lazerle yapışan bölüm buna izin vermeyecektir kasacaktır . Bu iki ters orantı ile kesinlikle cam bir yerinden atacaktır . Ayrıca tankı yapıştırdıktan sonra içi boş bile olsa yerinden kaldırdığınızda ve oynattığınızda yine aynı olayı yaşarsınız bence silikon en sağlıklısı silikon esnemeye müsait olduğu için camlardaki herhangi bir fiziksel değişikliğe eğilim gösterecektir .
    Kesinlikle tecrübeyle sabittir ...
     
  19. Face001

    Face001

    Mesajlar:
    10
    Evet Cem kardeş, lazerle yapıştırılcakmış ben de camcıdan öğrendim bilmiyordum.....

    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    Bitkili olmayacak... ama icindeki süslere çok önem vermem lazım. Büyük olacağı icin dandik durmaması lazım.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tam zamanında dediniz yarın camcı arıyacaktı. Ben söylerim ona....dediğiniz gibi silikonla yaparız..Diğer abilerim ne düşünüyor acaba fikirlerini yazabilirlerse çok makbule geçer.

    ARKA ARKAYA MESAJ YAZMAK YERİNE BİR KEREDE MESAJ YAZMAYA ÖZEN GÖSTERİNİZ.YÖNETİCİLERİN TEK GÖREVİNİN FORUMDA SİZİN MESAJLARINIZI BİRLEŞTİRMEK OLMADIĞINI SON KEZ HATIRLATMAK İSTERİM.
     
  20. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Bütün mühendisler de bilir ki lazer kesici birşeydir,hiçbirşeyi birleştirmez.Bahsedilen yapışkanın daha çabuk kuruması için işleme tabi tutulması.Lazer lafı moda diye lazerle yapıştıracağız demişler,yanlış anlaşılmasın.

    Okan em34: sopalamamın nedenini açıklamışsın teşekkür ederim öp:

    Bu arada kullandıkları yapıştırıcıyı da biliyorum.Bir tarafa başka,diğer tarafa başka birşey sürüyorlar,birbirini gördüğü an sımsıkı yapışıyor.Eniştem köyde kullanıyordu.Yalnız o herşeyi yapıştırmak için kullanıyordu :D

    Yanlış yapışması durumunda kır at o camları!
     

Sayfayı Paylaş