1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

150*60*70 yardım(Resimler syf 4'de)

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde emmi_06 tarafından 11 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Arkadaşlar merhaba,
    150*60*70 akvaryum siparişi verdim.Aksan akvaryumda yapılacak.12 mm cam alttan üstten kuşaklı,mobilyalı.

Arkadaşlar sump düşünmüyorum.Dış filtre olarak bugün araştırdım.Sun sunu 304b'yi Can, önermişti.Hiç bir akvaryumcuda bulamadım.
    Genelde tetra tec 1200,dolphin c1300,Atman UF-3400 dış ünite(saatte 3400lt),Eheim 2217 dış filitre önerdiler.
    Hiç olmadı çift dış filtre kullanıcam.
    İç filtre veya kafa motorunu seçecem.Dipte biriken pislikler için.
    Kum olarak ise 300 litrede beyaz guartz kum var,birazda olsa memnun değilim.Hagen siyah kum tavsiye almayı düşünüyorum.
    Işıklandırma olarak 2 adet 120 cm mor ve pembe gralux flo.3 adette t5 veya t8.Işıklandırma hakkında kaygılarım var.(Frontiler için)
    Hali hazırda 100 kilo kullanılmamış gri renkte dere taşım var.Veya 70 cm çapında borular.

Beslenecek canlı:Frontosa Blue Zaire kapampa
    1 erkek 4 dişi 1.5 yaşında netten buldum,prensipte anlaştık.Sertifikaları mevcut,3cm iken alınmış.şuan 10_15 cm arası.

Arkadaşlar sizlerinde görüşleri benim için önemli.

Sormak isteyenler için fiyat listeside yazıyım.

Canlılar:Frontosa Blue zaire kapampa=1200 tl
    Akvaryum:cama cam+demir sehba üzeri mdf giydirme+kapak=750 tl
    Malzemeler:Tetra tec 1200 dış filtre+ışıklandırma+50 kilo hagen kum+kafa motoru+ vs vs=350 tl tl

Aklımdan geçenler bunlar sizlerinde değerli görüşleri benim için önemli.
    Not:sump düşünmüyorum.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    yardım

Özgür dostum hayırlı olsun yeni tankın öncelikle.. Sormak istediğim birşey var bu tür hakkında çok bilgim yok ama sert suyu sevdiklerini sanıyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam eğer öyleyse midye kırığı kullanman daha iyi olmaz mı ?

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Volkan abi,kaç yıldır akvaryumla uğraşıyorum.Midye kırığını sevmiyorum,midye kırığının popüler olması ise ucuz olması.
    Alacağım kum hagen kum kalsiyumlu.Kullanacağım 100 kilo kayada suya sertlik kazandıracaktır.
    Akvaryumda biraz işi prof. yönde ilerletmek için test kitleri alacam.Kimyasalda kullanacağım tanganyika buffer.
    Yaklaşık 3_4 ay düşündüm.Frontosa burindi,Blue zaire moba derken kapampa hiç aklımda yoktu.Çünkü Türkiye şartlarında kapampa yok.Şans eseri denk geldi.
    Resimler.

Yinede tavsiyelerinizi bekliyorum.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    yardım

Özgür;yeni akvaryumun şimdiden hayırlı olsun em34:

Fakat ben filitreleme kısmında takıldım.Neden ısrarla sump düşünmüyorsun? huh:

Ses olayı yüzündenmi? huh:

Eğer ses sorunu yüzünden ise,kii biliyorum yeni beben var,belki onu düşünüyorsun,ben o ses olayını ister yan,ister alt sump olsun tamemen çözdüm.Ve yakında resimlerle portalımızda paylaşacağım ;)

Özgür; o hacimdeki bir akvaryum için,şiddetle sump kullanmanı tavsiye ediyorum.

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Özgür, hem balıklar hem de akvaryumun şimdiden hayırlı olsun.

Mercan kırıgı kullan.( sıfır numara)Bu senin için ideal olan şeydir.Ph saglamada çok ama çok yardımcı olur.
    Ankara'da Sun sun bulamıyorsan otuz.com gibi sitelerden al.Her türlü 2 dış filtre kullanacagım dersen ikisini de Sun sun al derim.

Bu arada kişisel görüşüm o kadar parayı Frontosaya vereceğine çok nadir Tropheus türleri besleyebilirsin.Tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz.

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Olcay abi,eyvallah
    Sump düşünmemin sebebi hem ses hemde koku olayı için.Abi nebiliyim sumpu sevemedim.Akvaryumun siparişini geçen hafta verdim sumpa çeverme ihtimalim yok.Aslında evimin sığınak bölümüne alabilirim akvaryumları.630+300+100+50+30+30lt şuan için 6 akvaryum oldu.
    Sadece iyi yanım yemleme konusunda aşırı yem kullanmadığım için akvaryumları koku sıfır.Yinede evin içinde okadar akvaryum fazla gibi.Sığınak bölmü ısı yalıtımlı olduğu için oraya alabilirim.
    Eyvallah can,
    4_5 tane alışveriş yaptığım akvaryumcular var.Sun sunu duyunca onu ne yapacan parçalrını nerden bulacaksın diye laflar ettiler.Akvaryumun hacmi yüksek olunca samimi olduğum akvaryumcu arkadaşım,hem hesablı hemde kaliteli ürün olarak Atman UF-3400 dış ünite'yi önerdi büyük ihtimalle onu alacam.Saatte 3400 lt suyu çeviriyor.2 tane dış filtre'den daha makul.

Balık konusu ise 3_4 aydır mobalara takmıştım.3 cm yavrular buldum tanesi 60tl 10 adet almayı düşünüyordum.Çıkan mevla yüksek olunca hep askıya almıştım.Netten bi ilan buldum.Blue zaire kapampa,hemen resimlerine baktım.Moba filan aklımdan çıktı,birde sertifikaları olunca.

Bu arada kafama takılan aydınlatma,kafa motorumu yoksa iç filtremi(unistar 4L'yi düşünüyorum)
    Can yazdığım kum olmazmı sence kalsıyumlu hagen siyah kum.Tüm fronti koloni akvaryumlarında bunlar mevcut.Birde akvaryum için tesk kitleri alacam.Kimyasalda kullanacam tanganyika buffer gibi.

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Özgür, bu devirde balıklara o kadar para vermene açıkçası pek önermem.Sertifikalara çok takılı kalma derim.Önemli olan balık kırma olmasın.Yani balıga bakınca türünü temsil etmeli.F0mış F1miş...Açıkçası bunlar benim için para tuzagı.
    Eskiden brundiler çok revaçtaydı.Şimdi ise satış çok zor.15-20cm frontosa brundi 50ytlye satılamamakta.Tanıdıgım bir arkadaşım mobalarını zar zor satabildi.Hemde aldıgı fiyatın yarısının altına.Yani moba,kapamba bu tarz balıkları alırken çok fahiş fiyatlara balıgı alıyorsun ancak satarken çok ama çok düşük fiyata satabiliyorsun.Bence frontosalar yavaş yavaş degerini kaybediyorlar piyasada.Ayrıca o kadar büyük bir akvaryuma bence çok daha farklı balıklar konulabilir.Israrla Tropheus derim.Şuan en revaçta olan balık.Gerek alım gerek satım ise frontosaya göre çok ama çok kolay.Bunu gerek İstanbul piyasası için gerekse forumda takip ettiğim ilanlar dogrultusunda diyebilirim.Bence frontasa alma...

Bahsettiğin ürün...(atman)

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=23441

Bu da sun sun

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=25065

Bu ürünü çevrende kullanan var mı?Veya sitelerde kullanıpta memnun olan?Bunu iyi araştırmanı öneririm.Sun sun 304 b ile arasında çok fark yok.Ayrıca atmanın harcadıgı watt daha fazla.Genel özelliklerini karşılaştır derim.Genelde atmanlarda bir süre sonra debi sorunu yaşıyorsun.Acaba bu modelde de ilerde yaşama riskin var mı?Bunu da düşünmek gerek.

Kum olarak hala mercan kırıgı al derim(sıfır numara). Akvaryumun büyük oldugu için dip kısımda akıntı kuvvetli olmalı.O yüzden kafa motoru al.İç filtreden randıman alamazsın.

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Eyvallah Can,balık konusunda beni yıldıracak gibisiniz.Kum mercan kırığı banada makul gelmeye başladı.
    Dış filtre konusuda akvaryumun hacmi büyük olacağı için 1000_2000 litreyi çevirebilen dış filtreler yeterli olmaz diye atmanın uf 3400 olması konusunda ısrar etmiştim akvaryumcu arkadaşa.
    Arkadaşımın asıl tavsiyede bulunduğu dış filtre Tecra tec 1200 ve dolphin c1000 modeli bunlarda yeterli olur dedi.Yanlış bilmiyorsam en az akvaryumun hacminin saatte 3 defa dönmesi gerektiğini.

Kafa motoru ise
    1.ürün olarak
    http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=20368
    2. ürün olarak
    http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=21352

Modellerini düşünüyorum.Açıkçası para farkı yok ama wat farkı olduğu için düşük modelleri düşündüm.
    Aklımı karıştıran en önemli özellikde aydınlatma.Akvaryumcu arkadaşımın ısrarları 2 adet 120 lik grolux penbe ve mor şeklinde.Bende bunlara ilave olarak t5 veya t8 ile desteklemek istıyorum.Akvaryumcu arkadaşta ne yapacan deniz akvaryumumu kuracan şeklinde yorumu var.

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Özgür,

Mercan kırığı doğru seçim ;)
    Kafa motoru olarak ; bence Sun Sun HQB-2000 Kafa Motoru 1400Lt al. Dış filtre olarak sun sun'u alırsan 2000lt kapasite senin akvaryum 630lt yani 3 kere çevirme gücüne sahip.

Balık :) Sen akvaryumu kur.Sana çok güzel akvaryum yapacaz :) Boşver frontosayı ;)

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Eyvallah Can.
    Bugün resimler elime geldi ama kapampamı yoksa burundimi belli değil.Yada yanlış resimler yolladı.Bu gidişle bu balıklarda yatacak gibi zaten.

11. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Özgür, sen gel vazgeç şu frontosadan.Karışık Tanganyika gölüde yapabiliriz sana.Calvus,leleupi,brevis,furcifer vb böyle de güzel olur.Akvaryum yeterince büyük çünkü.1e-2d oranını yakalarsan çok daha güzel olur.

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    yardım

Can çok alem adamsın ya :) Herkesi yoldan çıkarıyor valla :)))

13. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Ama Volkan Abi,

Özgür'de balık aşkı var...
    Özgür'de güzel akvaryum var...
    Özgür'de balıklar için en iyi ortamı yaratma çabası var...
    Özgür, balık için güzel bütçede hazırlamış.

O zaman en iyi olmalı herşey :) Yazık günah o kadar paraya 4 tane balık.Akvaryum boş kalır.Artı frontosanın saklanma huyunuda düşünürsek bayagı bir kapamba lazım akvaryuma :) :)

14. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Tricoti

Leleupi

Calvus

marlieri

macrops

Leptosama

brevis

similis

furcifer

kum kelebeği

Sadece frontosa mı yoksa bu paylaştıgım resimlerden oluşan güzel bir karma mı? :)
    Evet, Özgür iyi düşün :) Gece gece iştahım kabardı valla.Bu balıklar beslenmez mi :) ?

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    yardım

Takılıyorum zaten :) Burda herkes herkesin iyiliğini istiyor ve zarar görmesini istemiyor ve şunuda söyliyim gerçekten tavsiye ettiğin balıklarda çok güzelmiş.. :) Bakalım Özgür'ün son kararı ne olacak :)

16. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    yardım

Dur iki resimde ben ekliyeyim bari :D

Özgür,sen iyisi bi şekilde kendini ayarlada buluşmamıza katıl.Dönerken bu babacanlarıda alır gidersin ;) :D

17. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Özgür , sen bence de İstanbul'a gel. Sana burdan herşeyi uygun fiyata ayarlayıp gönderelim :) Malzeme konusunda kesin uygunluk garantisi veririm. Balıklara da bakarız :) :) Burda da garanti verebilirim :)

18. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Eyvallah Can,aslında haklısın kocaman akvaryuma 4 adet balık yakışmaz.
    Doğrusunu söylemek gerekirse Tanganyikada frontosa hariç diğerleri hakkında çokda bilgim yok.
    Karma malavim var.Snow prenses,sarı prenses,yunus ve yanında aparatif olarak 2 adet vatoz,1 adet labio,3 adet makrakanta,2adette fronti var.

Hatalar zinciri diyebilirim,300 litrelik malavi tankım.Snow prenses,sarı prenses,yunus,22 cm'lik vatoz bu balıkları alan olursa hediye edecem.Akvaryumu komple boşaltacam,temizlik yapıp akvaryumu iyice dezenfekte edecem.Akvaryumu mbuna biotopunu yakın şekilde dizayn edip.10'ar adet elongotus mpampa ve afra cobeu ekleyeceğim.Başka balık olmuyacak.

630 litrelik tanktada beni kandırdın diyebilirim Can.En fazla 3 tür düşünüyorum.
    Calvus+lelupi+bricardi yada leptosama(doğuştan fanatik fenerbahçeli) olabilirmi.Bricardiyi eklemessiniz.

Aslında kafam karma karışık oldu.Can bukadarda balık eklenmesski şimdi kalkar bulursam hepsinden alırım. :D :D :D
    Volkan abi bu şekilde sağlıklı karar vererem herhalde bu güzelleri görünce. huh: huh: huh:

Olcay abi,gelmeyi çok istiyordum,işte Konya'da olmak zorundayım.Belkide haftaya gelirim,sizin gibi abilerimiz arkadaşlarımız olduktan sonra

19. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Özgür, Frontosa saklanan bir balık.Çok yüzmez etmez.Arada bir ürktülermi her yer su olur.Akvaryumun üstü açıksa atlar falan.
    Seni bir ara moba besleyen arkadaşımla konuşturayım onun fikirlerini de öğrenirsin.Zar zor sattı.Bizim milletimiz ilanı görünce öldürücü fiyattan almaya bayılıyor.Fiyat ne kadar uygunda olsa düşeş'e getirmeyi seviyor.

Valla akvaryum çok ideal.O yüzden 3 tür rahatlıkla olur.Enide düşündüğümüzde güzel magaralar yapabilirsin.Leptosama düşünürsen o zaten üst yüzey balıgı o üstü doldurur.
    Kabukçugillerden seçimini yaparsın 2. tür için.Seçenekler: calvus,leleupi,brevis,smilis
    Bir de kumla oynayan bir balık alırsın. Macrops veya kum kelebeği.(Macropsta bir kum kelebeği)
    Türlerde sayıyı az tutarsan 5 çeşide kadar çıkabilirsin Özgür. 1 erkek-3 dişi oranı yeter.Yani 5 çeşitten 15 balık olur bu da.Bence güzel bir sayı. Akvaryumda gökkuşagı görürsün :) Rengarenk :)

20. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Can,kafamı çelmeye başladın şimdiden.Frontileri biliyorum aslında 2 adette var bende.Sabit bi yerde duruyorlar.Yazdığın balıklar makul aslında hoşuma giden bi türde Brichardi.
    Karma tankta olurmu tam bilmiyorum.

Sayfayı Paylaş