1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

150*60*70 yardım(Resimler syf 4'de)

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde emmi_06 tarafından 11 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

:) :) Olur tabi.Ama bricardi yerine daffodil besle.En azından o daha az var piyasada.Ama ben olsam beslemem.Sert balık çünkü.Heleki yavruladıkları zaman :) Bayagı bir terör olur akvaryumda.Koruma güdüleri çok fazla.Yani birinci batın yavrular bile ikinci batın yavruları koruyor.

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Can,bende biraz araştırdım bu balığı.Zebrayla benzer özellikleri.
    Az sonra evden çıkacam biraz araştırma yapıyım bari.

3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Eeee Özgür :)

Gelişmeler neler? Şöyle akvaryum kurulumundan başlayım resimleri paylaşırsan güzel bir konu olacaga benziyor :)

Adı da TANGANYİKA CENNETİ olur :)

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Can,Konyadaydım dayıoğlunu buraya getirip bugün kışlaya teslim ettim.Yarın akvaryuma bakmaya gidecem.Cumartesi günü teslim alıcam.Bu arada karma tanganyika olacak.

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Hadi bakalım Özgür :) Güzel bir tanganyika karması oluştur. Ne besleyeceğine karar ver. Ve o balıkları piyasada araştırmaya başla. 1e 3d şeklinde 5 tür güzel olur.

Ben balıklarımı satıyorum.Akvaryumu bir süre kaldırcam.Artık senin akvaryumla göz zevkimizi yaparız :) Ona göre yani :D

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Can, ne olduda bırakıyon?
    İnşallah büyük sorunlar yoktur.Benim Can,çok işim var.630lt,300lt,100lt,50lt,30lt30lt 6 akvaryum oldu.
    3 ayrı odadalar.Kararımı verdim,ısı yalıtımlı 35+35m2 sığınakı hobihaneye çevirecem.Büyük ihtimalle büyük akvaryum sığınaka girecek.Akvaryumu teslim alıcam inşallah cumartesi günü.Resimleri aktaracam ama kuru akvaryum resimleri olacak.Büyük ihtimalle bu akvaryumu kurma sürem 1_2 ayı bulur.Diğer akvaryumlar sığınaka indirecem.

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Özgür, bol bol resim paylaş.İlk kurulumdan sistem oturmuş şekline kadar evre evre resimlersen herşeyi çok güzel olur.
    Balıklar bu aralar çok zamanımı yemeye başladılar.Eylül'de tekrar başlarım.

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Tüm kurulum resimlerini aktaracam hobihanenin.Sadece 300 litrenin resimleri var burda.
    Can,hayırlısı artık.Bizimde işyeri sallantıda,akvaryumlarla uğraşamıyom. 45 yavru var şuan.2 ay içinde 5 dişi ağzına yumurta aldı,eşim söyledi.Akvaryuma yem verme haricinde bende bakmıyorum artık.Az önce akvaryuma baktım.Hayretler içindeyim.Kayına geçen ay 3cm'lik karma ciklet almıştım 6 adet.5 tanesini öldürmüş.Tek 4 cm'lik sarı prenses kalmış.Geçen hafta çarşamba günü kendi akvaryuma eklemiştim.Pazar günü hanım çağırdı bu balık tüpçük çıkarmış dedi.Baktım kendi kendime ALLAH ALLAH dedim yavru balık nasıl olurda tüpçük çıkarır diye.Dün ağzını doldurmuş,şaşkınlık içindeyim.3 adette dişi var ağzı dolu olan.Bari bunları kurtarayım.

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Malawilerde üreme erken başlıyor.Bir gün hiç unutmam akvaryumcu abi ile toptancıya gittik.İşte aldık balıkları geldik.Bir baktım 5-6cm sp'nin agzı dolu :) :) Dedim uçakta üremiş artık :D :D Olabiliyor yani. Özellikle sp'lerde.

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    yardım

Özgür maşallah 4 cm lik balığı yavrulatmışsın ben chıclıdten pek anlamam zamanında zebra beslemiştim bi türlü yavru alamamıştım olmadımıda olmuyor işte, üstelik zebra çabuk ürermiş, artık oda benim chıclıd konusundaki beceriksizliğime geldi herhalde :)

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Namussuzları kovaya koysan üreyecekler.
    Ama benimki çok garib balığı çarşamba ekledim,şöyle baktım kesin dişi dedim.Bi ihtimal erkek olabilir diyordum.Çünkü 4 cm yavru,daha aklım almıyor bu boydaki balığın yumurta tutması.

Büyük ihtimalle akvaryumcu artık 30 lt'demi ne bıraktı balık yanık kaldı diye düşünüyorum.

12. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Yok Emrah hocam,yavrulamadı daha yumurta tuttu.Bakacağız artık azgın 2 erkek rahat bırakırsa yarın ayıracam.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    yardım

Bunu düşünmemiştim dediğin gibi kavruk kalmıştır belki huh:

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    yardım

Hadi hayırlısı inşallah

15. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Balıgın yanık kalması o kadar kısa sürede olmaz.Zaten akvaryumcu toptancıdan alıyor.Toptancıya da balıklar ithal ediliyor.
    O boyda üreme nadir de olsa olabiliyor.5cm civarında.

16. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    yardım

Can rekora imza atacağız bu gidişle.Bari balığın cetvelle resmini çekiyim.Akvaryuma eklemeden önce bayabi inceledim.Cetvelde ölçdüm.22 yavru veren sarı prensesde 5_6 cm.İlk yumurta tutmuştu.Balığı yakalayım derken tüm yumurtaları attı.Aradan 3 hafta geçti yeniden yumurta tuttu.2.gün akvaryumdan yavru akvaryumuna aldım.17.gün kusturdum,22 yavru verdi.1.5_2-2.5cm oldular bunlarda yumurta tutmadan çıkarayım elimden bari. :D :D :D :D

17. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Özgür,

Ortam uygun oldugu zaman sp,bp,yunus 15-20 günde bir yavru alıyor.Heleki d sayın fazla ise...Balıgı yakalamak için sürekli kayaları çıkartıp tekrar dekor yapmaktan bıkıyorsun artık.Bir bakıma lepistesten yavru alır gibi malawilerden yavru alıyorsun :D :D

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    yardım

Tricoti ve furcifer süpermiş yaa...
    Çok mu pahallı bu balıklar acaba? :cekingen:

19. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    yardım

Pahalı, Cem. Gerek Tanganyika olması gerekse Tanganyikanın ülkemizde az sayıda bulunan türlerin içinde yer alması sebebi ile.
    Ancak bizim sitede bir furcifer ilanı vardı.Çok zamansız gördüm.Fiyatı çok ama çok ucuzdu.Yani çok şans olmasa da hobiciden makul fiyatlara bu balıkları bulmak mümkün.

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    yardım

Chiclet beslersem o ikisini beslerim herhalde.Bizim balıklara en çok benzeyen onlar :)
    Umarım bir 10 sene sonra da bu balıklar revaçta olur :)

Sayfayı Paylaş