1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

150 Litre Canlı Doğuran ?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde jonerr tarafından 8 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. jonerr

jonerr

Arkadaşlar 150 litrelik akvaryumumu tekrar kurmaya karar verdim.Fakat bir türlü ne besleyeceğime karar veremedim.
    Aklımda cıvıl cıvıl bir canlı doğuran akvaryumu var.Ama akvaryumda bitki olmayacak.Çünkü bitkilere bakamıyorum bir türlü.
    Akvaryum tabanında kum yerine şu plastik şeylerden düşünüyorum.Burdaki resimde üstündeki çiçekler olmayacak sadece yeşil çim kısımları kalacak.

Ya da bu akvaryumdaki yeşil şeylerden düşünüyorum.

Başlangıç olarak

1 erkek 4 dişi lepistes
    1 erkek 2 dişi plati
    1 erkek 2 dişi kılıçkuyruk
    1 erkek 2 dişi moly
    3-4 ceviz büyüklüğünde salyangoz
    2 çöpçü
    2 vatoz

Tabi bunlara daha sonra eklemeler olabilir.
    Dekor olarak bir adet kütüğüm var.Buda kütüğümün resmi.

Akvaryumda kaya falanda olabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz ?
    Sizce canlı doğuran balıkları beslemelimiyim yoksa cichlid mi besleyeyim ?

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Caner,hayırlı uğurlu olsun.Canlı doğuranda bitki kullansan çok iyi olacaktır.Bitki kullanmassan bile yavruları kaybetme olsaşığı yüksek olacaktır.Yukarıda gösterdiğin yapay çimi genelde tüm akvaryumcular satıyorlar.Yavrunun saklanması için idael ama plastik olduğu için salınım yapacaktır.

Bakımı kolay bitkiler var bari onlardan ekle akvaryuma.Gübresiz yaşatabileceğin çok bitki var,yeterki günde 6 saat ışıklandırma yap.

Ben canlı doğuran ve ciklet gurubu balıklarını besliyorum.Bana soracak olursan Malavi(mbuna)cüce ciklet beslemen yönünde olacaktır.Elangotus,elangatus mpampa,polit,demosani,saulosi,flavus bu yazdıklarımdan 2 tür +1erkek 1 dişi cüce vatoz besleyebilirsin.Bu yazdıklarım nadir bulunan ve popüler olmaya başlayan balıklar.

3. jonerr

jonerr

Özgür hocam öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    Bitki kullanamam çünkü akvaryumda ışıklandırma yok :(
    Yapay çim kullanan birçok kişiye şahit oldum.Bir sorun olmadığını söylediler.Tabi onlar söyledi diye sorun olmaz diye birşey yok ama kum kullanmak istemiyorum akvaryumu temizlemek çok zor oluyor.
    Bu cichlid olayını çok düşündüm ama ben ilk göz ağrım olan canlı doğuran istiyorum huh:

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Caner o yapay bitkiyi tabana koyarsan kumdan daha zor temizlersin haberin olsun.Ben yavru tankımda deneme amaçlı bir süre(yaklaşık 9 ay) kullandım ama benimki arka planda asılıydı.Yaprakları yoncaya benzeyenlerden,üzerinde beyaz toplar vardı ,çıkardım.Hepsi aynı yerin malı mı bilmiyorum.Ben japon pazarından almıştım 5 liraya.Özgür hocama katılarak yapay bitki önermiyorum.Hiç olmasın daha iyi.Onun yerine kaya,tabana da baya iri çakıl taşı kullanabilirsin.Ya da 50lik bilye(çocukken oynardık,50 bilye yerine geçerdi :D) Akıntıyı doğru verirsen temizliği kolay olacaktır,yavrulara da tabanda saklanma alanı oluşturmuş olursun.

5. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Ben canlı doğuranlarımı 270 lt de bakıyorum, suni bitki kesinlikle önermiyorum temizliği güç oluyor algler vb organik maddler birikiyor moly gibi bazı yavrular aralarına girip uyuduklarında sabah her yeri mantar olmuş ve ölmüş olarak bulabiliyorsun ve temizlemesi çok güç.

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bende plastiğe karşıyım. Doğal olanı daha güzel.

7. jonerr

jonerr

Hmm . .
    Anladım arkadaşlar çok sağolun.
    Kusura bakmayın yorumlarınızı geç gördüm.Modemde bir sorun var fazla internete giremiyorum :(

8. ozi0000

ozi0000

İsim:
    ozan
    Dostum her nerde olursa olsun plastik = ölüm dür bu açık havadada suyun altındaa aynıdır plastikler benlli bir ısıdan sonnra zehir yaymaya başlarlar ben plastiğe karşıyım plastik heryerde ölüm getirir.

9. *KONT*

*KONT*

150 Litre Canlı Doğuran ?

:uyari: montz: :uyari:plastik her canlıya zararlıdır bence :uyari: montz: :uyari:

Sayfayı Paylaş