1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

18 Litre Bitkili Akvaryum?

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde jonerr tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. jonerr

jonerr

Arkadaşlar elimde bulunan 18 litrelik akvaryumu bitkili betta akvaryumu yapmaya karar verdim.Bitkileri haftasonu yani yarın alıcam.Ama bitkiler hakkında bilmediklerim var.
    Arkadaşlar şimdi ilkönce bitkileri alıcam.2-3 ay sonrada bettayı almayı düşünüyorum.Bitkilerim öncelikle serpilsin büyüsün güzel bir görüntüsü olsun daha sonrada bettayı almayı düşünüyorum.
    Şimdi sorularıma geçelim.
    Yeni başlayan birisi olarak hangi bitkileri önerirsiniz?
    Akvaryumum 40 cm.30 cmlik bir floresan alıcam.Hangi renk ve marka olarak neyi öneririsiniz?
    Co2 gerekli midir?
    Akvaryuma kum olarak elimde bulunan aquaclay'ı mı kullanayım yoksa başka bir kum mu öneririsiniz?
    Akvaryuma gübre vs. gereklimidir?Gerekliyse markasını yazarmısınız.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

2. ALBATROS

ALBATROS

Ynt: 18 Litre Bitkili Akvaryum?

En başta Co2 vermene gerek yok bitkiler için.
    Gübre olarak 'Seachem flourish tabs(tablet)' öneririm,fazla vermeniz kötü olacaktır. Özellikle akvaryumunuz küçük olduğu için kutunun üstündeki miktarda ayarlamalısınız.
    Sıvı gübre olarakta 'seachem flourish' .

Floresan olarak ' Hagen ve Slyviana Grolux ' kullanabilirsiniz, bilinen markalardır.

Bitki konusuna gelince, Lemna Minnor, anubias , eledoa ve saz gibi bitkileri öneririm. Zamanla istediğinize göre daha zor bitkilere yönelirsiniz.

İyi günler, kolay gelsin.

3. jonerr

jonerr

Bilgiler için teşekkürler hocam.Akvaryumu kurdum.
    Resimleri yakında paylaşacağım :)

4. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Caner mesajını yeni gördüm kusura bakma :(
    Şu aralar bende bir bitkili akvaryum kurdum. Benim ki 64 litre kadar. Aslında zayıf da olsa CO2 bağlamanı öneririm. Çünkü anladığım kadarıyla o boydaki bir akvaryuma henüz gelişmemiş bitki alacaksın. Asıl bitkilerin gelişme zamanı C02 ile desteklenmesi gerekir.

5. jonerr

jonerr

Murat abicim teşekkürler.Bi CO2 kurmaya çalışırım =))
    Birde benim zeytin bitkisi çürümüye başladı :(
    Herhalde aydınlatma yeterli değil.

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Bendeki zeytinler de aynı durumda.Yedikleri önlerinde yemedikleri ardlarında :D ama bir türlü sorunu bulamadım :dusunceli:

7. jonerr

jonerr

Arkadaşlar buyrun akvaryumumdan kareler.Resim kalitesi bayağı düşük kusura bakmayın artık.

Bettalar;

Neonlar;

Vatoz;

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Caner ellerine sağlık, ben artık bu tarz akvaryumların çok zekice mükemmel hale getirilebileceğine kesin olarak inandım. Bu konuda bir çok örnek var.

Mesela akvaryum tabanında kullandığın kırmızı kum yerine daha işlevsel bir kum kullanarak ve özellikle altını çizerek, kum kalınlığını 7-8 cm cıvarında tutarak mükemmel ve bakımı en aza indirilmiş bir nano akvaryum elde edilebilir.

Başarılı örneklere bakınca bitki yoğunluğu yavaş yavaş artırılmış ve gerçekten çok temiz bir su elde edilmiş.

Burası çok çok önemli bir konu işte. Akvaryumlarda azot bulunmuyor, oysa azot cam gibi bir su elde edilmesinde çok önemlidir. Peki nasıl oluyor ? işte bunun sırrı kum kalınlığında yatıyor. Daha evvel bununla ilgili bir başlık açmıştım. Kumun alt katmanında yerleşen bakteriler oksijensiz ortamda oksijenin nitrat'tan alıyor ve nitaratı azot gazına çeviriyor, bakım azalıyor ve kendi kendine yetebilecek mükemmel bir denge oluşuyor.

Bunu sana tavsiye ederim.

[​IMG][​IMG][​IMG]

Bence küçük ancak mükemmel görüntüye sahip akvaryum elde etmek mümkün.

Saygılarımla...

9. jonerr

jonerr

Akvaryumdaki kumun kalınlığını bende yükseltmeyi planlıyordum.Fakat akvaryumcuya gittiğimde ellerinde akvaryumda kullandığım kumdan kalmadığını 3-4 haftaya anca geleceğini söyledi.Bende kum geldiği zaman kum kalınlığını artırmayı düşünüyorum.

10. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Caner, sana örnek olabilmesi maksadıyla gereksinimi düşük bitkilerle yapılmış, göze hoş gelen bir nano fotoğrafını alta ekliyorum.
    Saygılar...

11. taygun

taygun Guest

Caner,

Merhaba. Doğrusu yukarıda yazdığın ifadeye ben inanmamıştım. Öyle her babayiğidin harcı değildir, balık almak için üç ay beklemek. doğrusu ben de beklemem. :D

Akvaryumlar kurulduğunda içine konulacak bitkiler her zaman hızlı büyüyen bitkilerdir. Yavaş büyüyen bitkilerden kaçınılmalıdır. Akvaryum suyunun yapısı ortuduğunda ise yavaş büyüyen bitkiler istenirse ilave edilir veya diğerleri ile yer değiştirilir. Buradaki amaç, suda oluşan nitratın hızlı büyüyen bitkiler tarafında kullanılmasıdır. Yavaş bitkiler bu işi hızlı bir şekilde yapamadıkları için sıfır düzeyindeki nitrat seviyesi konulan canlılarla bir anda yükselerek suyun yapısında yüksek oranda nitrat birikmesine sebep olur.

Buarada, avatarına da bayıldım.

Saygılar

12. taygun

taygun Guest

Mehmet Hocam,

Ne kadar güzel bir tank böyle. Sizce kaç litredir? İçinde sadece karideslerin bulunduğu bir nano kurmayı istiyorum ama evde yer bulamıyorum.

Saygılar

13. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Tamer Hocam, inanın bilmiyorum. Daha öncesinden pc den kayıtlı bulunan bir fotoğraf. Ancak taş çatlasın 35-40 lt lik bir tank olacağını düşünüyorum.
    Saygılar.

14. jonerr

jonerr

Tamer abicim;
    Ben ilk başlarda beklerim diyordum.Ama dişi bettaları görünce dayanamadım hemen aldım =))
    Şu hobi insanın aklını başından alıyor vallaha=))

İnşallah verdiğiniz resimlerdeki gibi bir akvaryumum olur benimde.
    Yorumlar içinde teşekkürler bu arada.

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Eski kılıçkuyruk akvaryumumda en alta torf (yaklaşık 2cm) üstüne iri çakıl(yaklaşık 2cm) onun üstüne midye kırığı doldurmuştum(yaklaşık 4cm).O zamanki bitki gelişimini özlüyorum :(

Sayfayı Paylaş