1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

20 kuruş

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde emmi_06 tarafından 5 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    20 KURUŞ

Londra'daki camii'ye yeni bir imam gönderilmiş. Adam şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman da aynı söföre rastlıyormuş.

Bir gün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 kuruş fazla vermiş. İmam yanlışlığı oturup da parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine "20 kuruşu geri versem mi şöföre?" diye düşünüyormuş. Ama içinden bir ses diyormuş ki "çok gülünç bir para ve şoförün umurunda değil. Otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten... Sadece 20 kuruş onlara bir şey yapmaz." Bu parayı saklayabilirim diye düşünmüş, Allahtan gelen bir hediye gibi...

İnecegi durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki: "Paranın üstünü fazla verdiniz."

Şöför gülümsemiş ve demiş ki : "Siz caminin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum, islamı öğrenmek için. Bu yüzden bilerek size fazla para verdim. Nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim."

İnerken imam artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış neredeyse, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış. Gözlerinden yaşlar dökülerek demiş ki:
    "Allahım az daha İslamı 20 kuruşa satıyordum!. .."

Unutmayin ki siz belki de müslüman olmayan insanlar için dinimizi tanıtan kişilerdensiniz, bu yüzden hareketlerinize dikkat edin. Maalesef insanlar sizinle birlikte dinimizi de yargılayacaklardır!

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Tebrikler Özgür bey gerçekten çok güzel ve anlamlı :helalolsun:. İnşallah bir kaç arkadaş okurda belki utanıp insafa gelir ...

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Çok güzel bir kıssadan hisse vari fıkra olmuş.. Teşekkürler Özgürcüm ama gel gör ki bu tip şeyler mazide kaldı gerçi bu imam'ın yapamadığını yapan binlerce insan var..

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Vaaaay müthiş yaa. Valla başlığı görünce böyle bir hikaye okuyacağım aklıma gelmemişti. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Allah cc. bizleri doğru yoldan ayırmasın. Ama ne yazıkki günümüzde insanlar okadar bozulduki,zinasından haram yemeye,kul hakkına kadar uzanmadıkları kalmadı. :( Ne diyeyim Allah ıslah etsin.

Bu güzel paylaşım için teşekkürler Özgür.

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Volkan abi,neden mazide kalsınki.İslam eskiyen birşey değil.
    Herşey kalpten geçiyor.

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Zaten ben islam'ın eskimesinden bahsetmedim Özgürcüm.. Fıkra'daki dürüstlük kalmadı , haramın yemenin günah olduğundan eskisi kadar korkulmuyor , başkası yapıyor bende yaparımın arkasına sığınarak kendilerine akıllarınca kalkan yapıyorlar bu düşünceyi.. Toplumun her ama her kesiminden insanlar bu olayı rahat rahat yapıyorlar hiç çekinmeden etmeden.. Kimsede dürüstlük kalmamış.. En basiti başımdan geçen bir olayı anlatıyım.. Bir taksiye bindim adam sakallı makallı tonton bir adama benziyor çokta yaşlı değil.. Ordan burdan konu açıldı hacı olmuş etmiş ooo Allah kabul etsin falan filan neyse abi adam rahat rahat geniş geniş hiç çekinmeden yaptığı tüm şerefsizlikleri teker teker anlattı sanki babasının oğluyum.. Köprülerden geçiş yapmaya yarayan OGS (otomatik geçiş sistemi) aleti olduğu halde müşterilere yok diyomuş uzaktaki köprüden ogs'si yada kgs'si olmayan araçlara geçiş izni veren köprüden götürtüyomuş yol uzuyor daha çok para kazanıcak diye vs vs ve daha neler neler.. Neymiş adam uçakla gelmiş uçakla gezen adamda para çok olurmuş bilmem ne bak yaaa.. Adamın kendine biçtiği paya bakın ve bunu kendine hak olarak görüyor.. Hani bu aklıma gelen ilk örnekti her kesimden insan kendine göre bir doğru belirleyip onu kabul ediyor örf ve adetler olsun dinimizin öngördükleri olsun artık herkes kendi kafasına göre neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verecek merci olarak görüyor.. Allah sonlarını hayır etsin ne diyim.. Keşke herşey kalben yapılsa keşke.. Dinler eskimez , yeter ki kalpler eskimesin...

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Kusura bakma abi,ben yanlış anladım.Dediğim gibi ortalık şerefsiz doldu.

Sayfayı Paylaş