1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

200 LitreyePygocentrus Nattereri Olurmu ?

Başlığı 'Piranha Balıkları Forum' kategorisinde Sky2007 tarafından 1 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Pygocentrus Nattereri ( Kırmızı Karınlı Pirana ) beslemek istiyorum

200 Lt akvaryum 5-6 tane Olurmu ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aşağıdaki linkimiz detaylı bilgi almana yardımcı olacaktır. Yavru balıklarda o boyut sorun olmazken, Nattererileriniz büyüdükçe ortaya çok kötü koşullar ve akvaryumda dönemeyen balıklar çıkacaktır. Bence daha büyük akvaryum temin edilmeli.

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  3. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Alacağım balıklar 10 cm pek bir sıkıntı olmaz uzun bir süre diye düşünüyorum dekor falanda çok az bişey kullanacam yanlara mango kökü olur herhalde ph düzenlemek için

Ph başka ne ile düzenliyebilirim ?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Düşük ph değerine mango kökü destek olur ama mücize beklememek lazım 3-5 ağaç kökünden. Suyu hazırlama aşamasında salata yapraklarını akvaryuma bırakarak çürümesini beklersen su yumuşayacaktır. Ama ben ph üstünde fazla durmana gerek olmadığını düşünüyorum. Bizim sularımızın ortalama ph değeri zaten 7 cıvarında, türe uygun kısaca. ;)

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Evet ph ile oynamana gerek kalmıyor pek.Kullanacağın suyu dinlendir yeter :)

6. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Arkadaşlar ben ne ile beslemeliyim 10 cm falan olcak boyları ne versem ?

7. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    O boyutlarda kesinlikle tavsiye etmem , balıklara yazık olur bence . Eğer çok istiyorsanız o ölçüde 10 adet 2-3 cm yavru piranha alıp , 10-12 cm yapana kadar büyütürsünüz ...

8. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Olmaz bişi arkadaşım ben ilerde akvaryumu büyütürüm senin yaptığın gibi şimdikinide sump yaparım merak etme sen

boyları 10 cm az alcaklarımın ne ile beslemeliyim ?

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cenk haklı bence, çok hızlı büyüyor keratalar, beslenmelerinden dolayı yükte fazla oluyor. Ama tabi illada ekleyeceğim ve ilerde akvaryumu ve sistemi büyültürüm diyorsanız neden olmasın. Beslenmeleri konusuna gelince haşlanmış tavuk ciğerinden tut, Tetra bits, spectrum THERA orta boy, karides, arada renk için sera floran bitkisel güzel bir diyet olur.

10. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Şuan için yeterli 200 Lt 10cm az olcak boyları 5 tane büyüse büyüse 25 cm olur zaten eni 40-45 cm arası akvaryumun 100*40*50 dekor olmuyacak bişi olmayacak bana göre yeter gibi ama ilerde belki 500 lt akvaryum alırım camlarını kestirip kendim yaparım 200 ltde sump yaparım

Temel abi benim akvaryum bombeli sump olurmu ?

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Elbette olur, akvaryumun bombeli olmasının veya olmamasının daha doğrusu şeklinin şemalinin sump sistemiyle ilgisi yok. Tabiki yapılır.

12. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    İlerde yaparım sizlerin yardımıylar :)

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Elbette hep birlikte yaparız, akvaryumların gelişmesi ve daha üst sistemlere geçmesi amacımız değil mi hep birlikte. ;)

14. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Piranha'ya kum ne kullanacağım?

bende ince beyaz kum var üstündede 3mm - 1cm arası siyah taşlarda var bunlar olurmu yoksa yeni bir kummu alıyım alırsamda ne alıyım ?

15. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
  16. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Piranhalar değişmiştir akvaryumcudan alacaktım pacuymuş onun getirecekleri başka bir abi bldum ondan alacağım.
    2-2.5 Cm Nattereri tanesi 10 Tl. Hafta sonu alacağım inş. :basardim: dön:gif

5 Tane

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Basligin basinda ileriki safhaya dikkat cektmistim. Bu gibi turleri satin alan akvaryum bakini daha iyi sekilde yapacagini kabullenmis demektir. Hayili olsun , ilerde sump sistemi eklenince cok daha guzel sartlar olusur.

18. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Yeni akvaryumla Sump'a çookkkk zaman var gibi gözüküyor

19. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Piranhalarımı Aldım o kadar küçüklerki 1-2 cm bişeyler :D :F

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla sorunsuz büyültmek nasip olsun inşallah. Fotoğraf yok mu şimdi ? :bilmem:

Sayfayı Paylaş