1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

201x60x81 boyutlarında akvaryum. Tür tavsiyesi ???

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde lirtis tarafından 15 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. lirtis

lirtis

Abilerim kardeşlerim 201x60x81 boyutlarında bi akvaryum aldım simdi eve getirip kurdum suyunuda içine koydum söylemesi ayıp :D 3 tanede EHEIM 2215 dış filitre aldım filitrelerin birine carbon birine seramik birinede elyaf doldurdum iki tane 300 W ısıtıcı aldım bitane ct ak u.v 36w uv filitre aldım 4 tanede T5 sera deep sea special 54 W ( 120 CM ) aydınlatma aldım hepsini bugün kurup çalıştırdım akvaryumcu zengin oldu ben fakir :D akvaryumda balık kum ve dekor yok şimdi sorum şu bu akvaryuma hangi balık yakışır (tatlı su) kum ve dekor önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    201x60x81 boyutlarında akvaryum

Bana kalırsa o boyuttaki akvaryuma herşey yakışır :)
    ben olsaydım bol bitkili yapardım, içinede envai çeşit amazon balığı koyardım (uyumlu türler), ve akvaryuma hiç dokunmazdım kendi kendine bir doğa parçası olur,neler olmazdıki içerisinde balığından tut,salyangozuna,böceğine karidesine kadar. ''yatalak adam'' benzetmesi yaptığım insan desteğine çok fazla ihtiyaç duyan akvaryumlardan pek hoşlanmıyorum.
    ikinci alternatif, çok çok güzel bir deniz akvaryumu kurmanız yönünde olacaktır ama siz tatlı su istiyorsunuz.

3. lirtis

lirtis

:) deniz akvaryumunun bakımını tam olarak başarabilirmiyim bilmiyorum o kadar tecribeli değilim daha balıklara yazık olmasın...

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Ben tatlı su öneririm. Mesela karışık malawi tankı çok güzel olur. Gerçi o boyuttaki tanka sadece salyangoz koysanız dahi çok güzel olur da. Ama tabii biz yüzen bişeyler istiyoruz o akvaryumda. :D
    Ben olsam Malawi yapardım Abi. Ama karar senin.

Saygılar...

5. lirtis

lirtis

:) Temel abinin fikrinide dinlemek lazım bizi yorumundan mahrum bırakma abicim tabi Olcay abi ve diğer abilerimde :)

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ne diyelim boyutları çok güzel. Her türlü dekor ve tür güzel durur o boyutta bir akvaryumda. Üç adet dış filtre almanı bir anlamda anlayamadığımı nacizane belirtmek zorundayım. Yani markasıda kaliteli olunca fiyat olarak iyi rakam tutmuştur. Bu rakamı akvaryumun üzerine ekleyerek hazır sumpu ile birlikte bir akvaryum çok çok rahat alınabilirdi bence.

Tabi seçim senin. Tavsiye konusu göreceli bir konu. Birçok tavsiye gelecektir. Tatlı su akvaryumu kurmanı ben daha uygun buluyorum. Malum bu boyutta bir akvaryum sumplu olabilirdi ve tuzlu su önerilebilirdi. Ancak bu aşamada tatlı su daha iyi fikir.

Madem sıfır kurulacak, madem güzel birşey ortaya çıkması hedefleniyor o zaman taban kumunu derin kum yatağı sistemi yap bence (Aşırıya kaçmadan). Su değişimi yapmak sadece senin keyfine kalsın. Kendi kendi götüren bir akvaryum ortaya çıkabilir.

Son günlerde biz artık rotayı taban kalınlığına çevirdik, senide bu araştırmalara bekleriz.
    Bu başlığı inceleyebilirsin. Leptosoma sürüsü ve uygun bitkilerle içine doğum yapan, içinde yavruların büyüdüğü bir akvaryum. Akvaryumun alt kısımlarında Julidochromis Gombi.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  7. lirtis

lirtis

Üç adet filitre fazla farkındayım ama kendimi tutamadım orda onu ona koyarım bunu şuna koyarım falan diye dolaştı durdu kafamda düşünceler :D abartmayı seviyorum ne yapayım fazla olsun eksik olmasın abi :) :D

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Aykut bey Temel abinin önerdiği derin kum yatağı sistemininin yaz aylarında temellerini atmaya başladım, daha sonra Temel abininde yönlendirmeleri ile sistemi iyice kavradım ve sisteme tam geçiş yaptım, mükemmel bir sistem kum kalınlığım en kalın yerden 15 cm en ince yerden 8-10 cm gibi.
    Eğer uygun görürseniz bu yeni tankı kalın kum yatağı sistemine göre kurun 3 filtre almak gerçekten külfettir, bahsettiğimiz sistemde ise acil durumlar için 1 tane dış filtre bulundurmanız yetecektir, tamamen doğala yakın bir akvaryum oluşturun zahmetsiz olsun sadece kurarken uğraşacaksınız geri kalan kısımda yapmanız gereken şey çok basit,sadece karşısına geçip seyredeceksiniz :)
    bu boyda bir akvaryum gerçekten mükemmel olacaktır balık haricinde bir çok canlı çok rahat besleyebilirsiniz,doğal ortam gibi birçok türe ev sahipliği yapan bir akvaryumunuz olur ve gerçektende müthiş bir örnek teşkil eder bence.

9. lirtis

lirtis

çok teşekkürler yorumunuz için bencede kum yatağı sistemi akvaryuma değişik ve güzel bi hava katıcak yalnız kumun türü ne olmalı hangi balığı beslicem bilmiyorum ama renkli balıklar istiyorum o yüzden kumla birlikte balık türü ve dekor tavsiyeside rica edicem...

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Aykut Hocam,
    bende 1 ay önce 150*60*70 büyüklüğünde akvaryum yaptırdım.
    630 litre ediyor akvaryum şimdi kafamı taştan taşa vuruyorum.Sump yaptırmadığım için çok pişmanım.Bu büyüklükteki bi akvaryum özel sipariştir.İmalatı herharhalde evde yapıldı.Sump yaptırmadığınız için pişmanlık olacaktır.Sump sistemi ise kuleli sump olsaydı harika olurdu.

Balık konusuna gelince bu akvaryumda A'dan Z'ye tüm göllerin balıklları olur.Hacim sorununuz yok yani.Ben evimde malavi+canlı doğuranlara bakıyorum.630 litrede tanganyika besliyecektim.Son anda karararımı değiştirip,Amerikan **** akvaryumu kurmaya karar verdim.
    Astronot+challeger+midas+gt+25 cm vatoz düşünüyorum.

Bu arada akvaryum hakkında bilgi verirseniz memnun oluruz.Cam kalınlığı vs.+fiyatı?
    Gülünü seven dikenine katlanırmış misalı elektrik sarfiyatıda çok yüksek olacaktır.Tek bu akvaryum elektrik borcun+100 tl aratacaktır.

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kalın kum yatağı konusunda anlaştık o zaman.Bana kalırsa dere kumu kullanın ve akvaryumunuzu bol bitkili yapın bu akvaryumda besleyebileceğiniz türler olarak benim önerim

Karidesler,midyeler,salyangozlar, Cüce vatoslar,neon tetra,danio,kılıçkuyruk,lepistes,molly,velifera,plati,belki birkaç ramirezi, canlıdoğuranın yanında melek olmaz ama akvaryum büyük olacağı için birkaç melek sorun çıkarmazlar,belki bir iki hayalet balığı olabilir
    bunlarda olmaz derseniz discus olabilir ama discus zor bir balıktır
    size tavsiye ettiğim balıkların çoğu canlıdoğuran grubundan ve sizin istediğiniz gibi bir renk cümbüşü olacaktır

12. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Emrah hocam, akvaryumun yüksekliği herhalde 80 cm bitkili tank için uygun olmayabilir.
    Yaklaşık akvaryum 1.5 ton Bunun aydınlatması çok sıkıntılı olur.Bitkili tanklardan pek anlamam yinede sizlerin tavsiyesi ne olur.100*50*60 akvaryumumu bir ara bol bitkili yapacaktım.Akvaryum yüksek olduğundan çok sıkıntı yaşabilirsin demişlerdi.

13. lirtis

lirtis

akvaryum hakkında bilgi veriyim japon malı bi akvaryum özel şipariş değil akvaryumcudan alıdım akvaryumda ek yeri yok yani kenarları silikon yada başka bişeyle yapıştırılmamış oval bütün olarak dönüyo köşeleri ön camı bombeli mobilyasıyla beraber 3150 tl ye aldım sadece akvaryumu toplam maliyet balıklar ve dekor hariç 4200 tl cam kalınlığı sanırım 10 mm ama özel bi cam camcıda yaptırmadığım için içim rahat yani patlama riski yok akvaryumcu aynı ürünü kendi evinde kullanıyor aile dostumuz zaten onun evinde görüp almaya karar verdim

14. lirtis

lirtis

ışıklandırmam baya güçlü 4 tane T5 sera deep sea special 54 w (120 cm)

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Özgür hocam her bitki yoğun ışık ister diye bir kural yok, benim tenkımın resimlerini görmüşsündür bitkiler gayet sağlıklı, tank yüksekliği 50 cm fakat 1 adet normal ev florasanı aydınlatıyor,tankın köşeleri karanlık kalıyor. bu tanka koyulacak bitkiler öyle yüksek ışık ve co2 isteyen bitkiler olmayacak bir bardak suya koysan yaşayacak bitkiler var mesela crypto, elodea, jawa moss,subulata,demersum,bacoba,cobamba,behleri.
    benim önerdiğim sistem tam bir biyotop sistemidir gerekirse av ve avcı beraber beslenebilecek kadar doğal olabilir bu tank kendi kendini idame ettirecek kadar doğal olur.

16. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Merakla fotografları bekliyoruz.

17. lirtis

lirtis

Bende :D bir an önce kurup heycanla yayınlıyacağım :)

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kurma aşamalarınıda isteriz, suyunu koyarken, kumunu koyarken, filtreleri 3 tane bağlarken :D Kaya dekorunu yaparken ve Olcay gibi parmağınızı şişirirken dahil. :D

19. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Aykut bey;öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.Akvaryumun hacmine göre tavsiye edilebilecek türler belli başlı olmasına rağmen,bu durum göreceli bir konu olduğu için akvaryumunuzda şunu besleyin,bunu besleyin diye bir tavsiyem yok.Benim burdaki tek tavsiyem;yaklaşık bir tonluk akvaryumunuzda kesinlikle sump kullanmanızdır.Bırakın üç tane dış filitreyi,bunun yerine tek bir sump yapın derim.Gerisi teferrehuat ;)

O hacimdeki bir akvaryumun filtrasyon sisteminde sump,kaçınılmaz bir gereksenimdir. ;)

20. lirtis

lirtis

Önerinizi kesinlikle uygulayacağım Olcay abi akvaryumumu kurdum ve suyunu koyup çalıştırdım yarın da su dinlensin öbür gün balık ve dekoru hallederim :D demasoni kolonimi genişletip üretime çalışıcam çünkü izmirde demasoni çok az bulunuyor bana bol yavrulu günler :D

Bir ay sonra aynı akvaryumdan bitane daha alıp onuda tuzlu su yapıcam artık beraber ilgileniriz bi sorun çıkarsa :)

Sayfayı Paylaş