1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

250 LT Şimdiye kadarki en büyük

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde RuPTuR tarafından 12 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sonunda elime elması aldım ve kesim işlemlerini ev arkadaşım Sabahattin(Sebo) ile hallettik.
    Akvaryumun ölçüleri 100*50*50 olacak.Yan ve arka camlar 6mm,taban camı 8mm.
    Camları keserken 8mm'den gözümüz korktu ama en kolay o kesildi.Aslında keserken video çekmeyi düşünüyordum ama yeteri kadar belleğimiz yoktu.Çekebildiğim kadarını ileriki zamanlarda toptan yayınlayacağım.Açıkçası çocuklar gibi şenim.Yarın siyah silikon alıp yapıştırmaya başlayacağım.Nedense böyle işleri hep bu saatlerde hallediyorum.Neyse size de sabaha süpriz oluyor :)
    Bir sorum olacak:Kayıt ve kuşakları 8mm'den mi yoksa 6mm'den mi yapmam akıllıca olur?(Bana göre bir farkı yok ama sormakta yarar var)

Kayıt ve kuşağı şu şekilde yapmayı düşünüyorum:

Tabanı çepeçevre yapacağım.Alt zaten pek önemli değil ama üst bölüm kullanışlılık açısından çok önemli...

TencoMelih bunu beğendi.
  2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    250 litrelik,şimdiye kadarki en büyük akvaryumum olacak...

Cem öncelikle akvaryumun şimdiden hayırlı olsun. Akvaryumun ölçüsüne göre cam kalınlığın çok iyi.Birde kuşakları attınmı tamamdır bu iş. Cem, çizmiş olduğun kayıt kuşak resmi çok iyi.Aynen bu şekilde atarsın kuşaklarını.Kayıt ve kuşakta hangi camdan kullanayım dersen,tabiki mümkünse en kalınını,yani 8 mm kullan. ;)

Cem birde camları yapıştırırken arada hava kabarcıkları kalmamasına dikkat et.Gerekirse camları yapıştırdıktan sonra koli bandıyla sıkıca birbirine yapıştır kuruyana kadar.

Bu arada yapım aşaması resimlerini ve yorumlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. :helalolsun:

TencoMelih bunu beğendi.
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Helal sana Cem, başarılar dilerim. em34:

Gözlerimizi yerinden çıkaracak bir akvaryum olur inşallah. Kayıtlara gelince, sağ ve sol cama devam ederek yapıştırılsa uzun kayıtlar daha iyi olmaz mı?

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Noktürnal yaşamın getirileri Cem... Zaten yaptığın saat senin için sabahın körüdür... Emini saat 01:30'da anca kalkmışsındır... Kahvaltı falan olmuş saat 03:00, gayet normal...

Bu arda iyi ki gelmemişsin Çapa genetik bizi dümdüz etti... Ama çok zorlu şartlar altında oynadık maçları... Etraf dişi okeyciler ile dolu idi... Şükür ile Cemal'in yüzleri ben ile -sen tanışmadın daha ama- Zeynel'in arkasındaki duvara bakıyordu... Yani duvardan başka görecek birşey olmayınca sadece maça konsantre oldular... Ama biz, eli zarda gözü yarda olunca konstrasyonu kaybettik... :D

Ellerine sağlık Cem... Ama sen bu işi büyütmeye başladın... Bundan sonra şöyle bir tane de 400 lt falan devirirsin... Ondan sonra da bizim hanımı ikna eder benim 600 lt'liğe el atarız... :D

TencoMelih bunu beğendi.
  5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

6 mm beni korkutmuştu Cem abi ama kayıt kuşağı da görünce rahatladım. Hadi bakalım sana kolay gelsin. Güzel birşeyler çıkacak ortaya eminim.

Saygılar...

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Arkadaşlar 8mm'lik cam elimizde patladı :D Geçmiş olsun.Alt cam da 6mm'den yapılacak sanırım.Ya da Sebo'nun kesesine göre değişebilir tabi :D Kırarsam yenisini alırım diye söz vermişti ama bakalım.Cam çizimini ben yapıyordum kırmayı birlikte yapıyorduk.Bu seferlik ben yapayım dedi,cam çaprazlama ikiye ayrıldı :D
    Eğer uygun bir camcı ve cam bulursak bu gece birleştirmeyi düşünüyoruz.
    Temel Abi eğer o kayıtları sonuna kadar çekersek,dış filtrenin borusunun veya herhangi bir borunun akvaryuma girmesi zorlaşıyor ve çirkin bir görüntüye neden oluyor.Ön tarafı tamamen yapabiliriz belki ama anlamı yok,zaten yan camlar ön camı köşelerden tutuoyr,esneme yapması imkansız(doğru düzgün yapıştırabilirsem)
    Olcay abi,hava kalmayacağına söz veremem çünkü camları ben kestiğim için ve rodajlı olmadıkları için sorun olabilir.Elimden gelen maksimum incelikle yapmaya çalışacağım.Şimdiye kadar yapıştırdığım yerden su sızıntısı gelmedi başıma,umarım bundan sonra da gelmez :)
    Kayıt genişliğini 5cm olarak düşündüm ama uygun mudur?Bir de 6mm cam taban beni korkutuyor ne yalan söyleyeyim saç:

TencoMelih bunu beğendi.
  7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Cem,öncelikle kolay gelsin.
    Taban kısımdan korkuyorsan eğer ben gibi yapabilirsin benim 300 ve 630 litrelik akvaryumlarımın tabanı çift camdır.

6 mm yerine 8 mm olsa aslında daha güzel olur.Temel abinin dediği gibi kayıt kuşak atarsan ortadaki kayıta ihtiyaç duymassın.Dış filtre konusunda niye endişe ettin onu anlayamadım.Zaten dış filtrelerin borusunu tutan vantuzlar uzun.O konuda bence endişe etme.Birde kalın zımpare ve ince zımpara temin edersen senin için daha iyi olacaktır.1 kat kalın zımpara,1 katta ince zımpara ile sürtersen camdaki pürüzler kalkmış olur.

TencoMelih bunu beğendi.
  8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Özgür Hocam,zımpara işini camı keser kesmez yapıyorum zaten.Kayıt-kuşak işini bu şekilde yapacağım inadım inat :D 6mm'lik taban camını bulduk gibi.Bu gece belli olacak.Çift cam olması maliyeti arttırıcı ama işlevi aynı olan birşey.Alt tarafı tamamen silikonlamakla aynı şey.Bugün siyah silikon alacaktım bak unuttum.Neyse yarına kaldı artık...

TencoMelih bunu beğendi.
  9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Cem 5 cm lik kayıt genişliği o akvaryum için yeterlidir. ;) Atacağın kayıt ve kuşaklarıda 6 mm camdan yaparsan sorun yok.İşin aslına bakarsan,o akvaryuma kayıt kuşak olmasada birşey olmazda,slikonlarda hava felan kalır diye söylüyorum,kayıt kuşak atarsan iyi olur. ;)

TencoMelih bunu beğendi.
  10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Olcay abi,ben vallahi 50 ve 30 litlerik yavru akvaryumlarından korkuyorum,kayıt kuşak olmayınca.250 litrede az değil abi,yada ben çok korkuyorum :D :D :D.

Abi,sen beni akvaryumları yaptırırken görecektin.300 litreye 10 mm cam taban çift cam alttan üsten kuşak.Dıştan alimunyum sajdan kuşak2 defa sızdırmazlık ve patlama riski için deneme komple su doldu..5 aylık kızım var,ALLAH(cc)korsusun üzerine filan devrilecek.
    O kadar güvenlik önlemi aldım.Her 2 akvaryumun mobilya yüksekliği 100 cm.Akvaryum ile tavana yaklaşıyor.Bu kadar güvenlik önlemine ragmen birşey olursa Aksan Akvaryumun çekeceği var.

TencoMelih bunu beğendi.
  11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Kayıt ve kuşaklar 8mm'lik camdan 5'er cm olarak kesildi.Ekmek keser gibi yaf artık,iyice piştik :D

12. Kadr1maN

Kadr1maN

Cem, keserken ne kullanıyorsunuz? Tiner mi gazyağı mı?

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Eski bir aynadan(6mm),kırılan 8mmlik taban camı yerine,yenisini kesmeye karar verdik.
    Cam temizliği:
    Kazıma işlemi.
    Kazıma yaparken istenilen poz.
    Eşek şakası yapan SeBo.
    Camın boyutu(Ben 178'im)Çocuklar gibi şenmişim :D
    Kesime kadar dinleneceği yere taşınması :D

İlk başta gaz yağı diye öğrendim ama tam işin ortasında gaz yağı bitince burnuma tiner kokusu geldi ve olur mu olur diyerek tiner kullandım;oldu da.Tiner ile sanki daha iyi çiziliyor gibi geldi bana ama acemiyim,yanılmış olabilirim...

Kesim videosu:​
    [GOOGLE]283020527371363938[/GOOGLE]
    Sürç-i lisan ettiysem ki etmişim,affola...

TencoMelih bunu beğendi.
  14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Özgür; tedbir herzaman tedbirdir.Ama sen biraz abartmışsın galiba. :D

Cem; video yu seyrederken göbeğim çatladı yahu. :D :D :D Hele elindeki eldivenleri görünce koptum resmen. :D Ama elması tutuşun ve çizişin harikaydı. :helalolsun: Yalnız Cem; camı çatlatmak için çiziğin tam aksi yönünde vurmak için camı diklemenize gerek yok.Camı çizdikten sonra masanın biraz kenarına çekip alttan vurman işleri dahada kolaylaştırır. ;)

Kestiğin camların kenarlarını iyice zımparalamayı unutma.Yoksa seninde adını benim gibi sakara çıkarırlar . :D

15. Kadr1maN

Kadr1maN

Harikaydı em34: :D Bomba bir ekip olmuşsunuz. 2. videoyu ve çalışmanın devamını merakla ve kahkahayla bekliyoruz :cicek:

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Akşam SeBo kesti parmağını :) Tabiki benim eldivenlerim var :D :D
    Teşekkürler :heyo:

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Cem sebonun parmağındaki ''ruptur'' için geçmiş olsun dileklerimi ilet. :)

18. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Gülme krizi geçirdim,video süper.
    Sebo'ya geçmiş olsun.Cem elindeki eldivene çok güvenme sen yinede.

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

:) Tamamen doğaçlama oldu hepsi.Yaptığımız şeylerin çoğu böyle gırgır zaten.SeBo ailesinin evine gitti.Orada da 2 adet akvaryum yapımını fotoğraflayacak.Sanırım en hızlı giriş yapan o oldu akvaristliğe :D 2 akvaryumun toplamı yaklaşık yarım ton olacak.Camları şimdi üst üste koyup kontrol ettim,ayıptır söylemesi 1mm bile şaşma yok :hasta: Kayıtları ille de 8mm olsun diye tutturdum ama 5cm genişliğinde 70 cm uzunluğunda kenarları dümdüz cam kesmek gerçekten zor iş.1 tanesi için tamam işte süper oldu dedim ki düştü ve 4'e ayrıldı :(
    Bu akşam SeBo'ların evde ve benim evde ağır sanayi atağına geçiyoruz :D
    SaDo(Sadettin) bana da yapalım bir tane diyor ama bakalım,bir o eksik kaldı bu işte :D :D :D
    Özgür Hocam,eldiveni bilmeden aldım ama sanki cam tutmak için yapılmış,avuç kısmındaki küçük noktalar cama yapışıyor.Videodaki gibi parmağım camın altında çok kaldı ama birşey olmadı.Gene de kul yapısı,güvenmemek lazım...

TencoMelih bunu beğendi.
  20. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Hadi gözümüz aydın. Yeni bir DIY'cı geldi :D . Kolay gele abi. Sebo'ya geçmiş olsun dileklerimi iletirim. ALLAH yar ve yardımcınız olsun.

Saygılarımla...

Sayfayı Paylaş