1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

250 lt Akvaryum yapımı yardım

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde enk41 tarafından 12 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. enk41

enk41

Arkadaşlar 250 lt akvaryum yaptım ve altı çatladı,8 mm lik camdan.bu çatlayan camın altına bir 8 veya 10 mm lık cam daha koysam olur mu?

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Ercan bey öncelikle geçmiş olsun . Altına tekrar cam yapıştırıp risk almaktansa bence catlayan camı çıkarıp yerine yeni bir 10 mm lik bir cam yapıştırmanız daha mantıklı ve sağlıklı olur . Ayrıca catlayan camı ince yumuşak bir telle çok basit ve kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz .

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    250 litrelik tankımda 6mm cam kullandım tabanda ve yanlarda.Çatlama olmadı.Bir yere mi çarptınız acaba?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Alt camın çatlaması en zararsız bölgedir. Akavaryuma içten tam tabana oturacak ölçüde bir cam kestirin ve sağlam şekilde silikonlayın. Silikonlarken kenarların haricinde camın tabana bakacak alt kısımlarınıda iyice silikonlayın ve yapıştırın. Akvaryumu kurtarırsınız. Ben arka cama uygulamıştım, baya kullandım, hatta tekrar kurdular verdiğim arkadaşlar.

5. fuat18

fuat18

ercan bey öncelikle geçmiş olsun altına yapıştıracağınız camın bir faydası olmaz çükü çatlaktan yine sızıntı olacaktır camı deyiştirmeniz en doğru olanı ama illada sökmiyeceğim derseniz koyacanız camı içten koyun ve etrafını güzelce silikonlayın sanıyorum yeri terazisiz olduğundan çatlamıştır. saygılar

6. enk41

enk41

Arkadaşlar sorunu buldum, akvaryumu koyarken altına herhangi bir yumuşak madde koymadım.şimdi tekrar 8 mm lik camdan yaptm ve yaparken altına strafor koydum. Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Sayfayı Paylaş