1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

285 Lt'lik Karışık Cichled Akvaryumum

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde sezginyavuz tarafından 18 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Akvaryum 120x40x60 ebatlarında olup brüt 285 litreye tekabil etmektedir. Taban kısımda silis kum olup ağaç fosili kayalarıyla dekore edilmiştir. Işıklandırma ise 1 adet 18 watt ve 1 adet 36 watt T8 grolüks floresan ile sağlanmaktadır. İçinde yaşayan canlılar ise; frontosa, maymun kafa, calvus ve cüce vatoz.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Havalı bir dekor olmuş Sezgin Tebrik ederim. Ellerine sağlık, balıkların görünümüne ve hareket yapısına uygun görünüyor. Helal olsun.

Yarışmaya katılırsın artık. ;)

3. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Teşekkür ederim Hocam. Yarışmaya biraz önce katıldım.

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Sezgin tebrik ederim seni.Tek kelime ile süper bi akvaryum kurmussun.Sağlıklı balık beslemeler sana.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Sezgin akvaryumun çok hoş olmuş fakat frontozaların bol mağaralı dekorları sevdiği detayını atlamışsın. Kayaların hepsini dikine koymak yerine birkaçtane mağaralar yaparsan balıkların daha rahat hissedeceklerdir kendilerini. ;) Ayrıca aşırı bir kaya var akvaryumda.Olası bir kavgada yada bir balığın diğerini kovaladığı durumlarda,kaçan balık o kayalara çarpıp yaralanabilir.

Sevgiler.

6. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Özgür Hocam, Olcay Abi yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Olcay Abi ayrıca kayaları kuma çok iyi sapladım ve şu an devrilme gibi bir tehlike söz konusu değil. Mağara derken aşağıdaki resmi kastettin galiba. Bu şekilde doğallık bozuluyor ve bir şey farketmiyor gibime geliyor. huh:

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sezgin çok haklı, bu fotoğrafta yukarıdaki fotoğraflar kadar cazibe yok. Bence bu balıklar mağara varmış yokmuş etkilenmez. Desene Sezgin, Olcay'a cama cam akvaryumda yavru alıyorsun, bende yine kaya var. :D

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Sezgin asıl doğallık o işte ;)

Frontozalar ençok kendi benimsediği mağaralarda kendilerini iyi hissederler ve ağzı dolu dişiler bu mağaralarda kendilerini korurlar ;)

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    :D :D :D

Hocam iyi güldüm bu lafına.

Ama cama cam akvaryumda frontozadan yavru almak biraz değil,epey bir tecrübe gerektirir.Bu detayı atlamayalım. ;)

10. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Yok yahu. 1-2 Ay öncesine kadar frontosalardan cama cam akvaryumda yavru alıyordum. Üstelik akvaryum 385 litreydi ne tecrübesi. :bilmem:

11. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Akvaryum ve balıklar çok güzel Sezgin. Ellerine sağlık valla :)
    Gerçekten göze çok hoş görünüyor akvaryum. Bu dekorla ve anubiaslarla leptosoma tankı da fena olmaz gibime geldi bir an :heyo: ben bu işe bir el atmaya çalışayım...

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sezgin ellerine sağlık, çok güzel bir akvaryum... Bence ilk resimlerdeki gibi kalsın...

Bilmem benimle aynı hisse kapılan var mı ama aşağıdaki iki resim bana kovboy filimlerinin çekildiği Teksas çöllerini anımsattı... Mavi arka plan engin gökyüzü ve kayalar onlara erişmeye çalışan çorak ama heybetli dağlar gibi...

Aşağıdaki resimlerde olduğu gibi...

Aslında tam aşağıdaki fotoğrafın bulutsuz, güneşli bir gün de aynı yerden ve açı ile çekildiğini düşünün...

Sezgin, tekrar ellerine sağlık... Beni Kovboy yapıp Amerika'nın ıssız "Dağlar Çölü"nde at sırtında dolaştırdı akvaryumun... Mükemmel... :cicek:

13. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Abdullah Hocam; çok teşekkür ederim. İlginç bir benzetmede bulunmuşsun. Benim hiç aklıma gelmemişti. :)

14. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sezgin akvaryumun 10 numara olmuş şahsen ben çok beğendim.. Eline emeğine sağlık , paylaşım içinde teşekkürler.. Yarışmanın iddialı resimlerinden olmuş senin kiside.. Sade ama bir o kadarda fantastik olmuş.. em34: em34: naz: değmesin...

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Akvaryumun çok güzel Amerikadaki büyük kanyon u anımsatıyor

16. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Volkan Hocam, Emrah Hocam; güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

17. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Akvaryumn çok güzel Sezgin abi 41 kere maaşşallah gercekten güzel naz:

18. angelfaruk

angelfaruk

Sezgin akvaryum dekorun vede balıkların çok güzel bir şekilde göz zevkine hitap ediyor.Gerçekten çok iyi bir dekor çalışması olmuş.Bol balıklı günler.

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sezgin,buraya yazmayı unutmuşum ama yorumumu zaten biliyorsun. naz:
    Filtre sistemin ne merak ettim.250 litrelik bir akvaryum yapmayı düşünüyorum da.

20. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Sezgin görmemiş herhalde,Cem hocam hepsi oluyor aslında.Sump,iç filtre,pipo filtre,dış filtre.

Bana soracak olursan.Dolpin c-1300 veya dolphin c-1600 birde içine unistar 3l iç filtre yeterli olur.Akvaryum bitkili ise iç filtreninde şeleli filtre yapabilirsin.

Sayfayı Paylaş