1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

300 litre mbuna biotopu(Yeni resimler syf5:)

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde emmi_06 tarafından 12 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Genel yorum=Arkadaşlar 10 yıllık hobim olan modifiyede çok titizdim.Aylarca netten araştırma yapardım,arabama birşeyler eklerken.İnanmassınız 100*50*60 akvaryumu hem yaptırırken(Aksan akvaryum imalatında çalışanlar benden bıktı :D :D) hem kurarken tam tamına 2.5 ay sürdü :D Akvaryum alttan üstten kuşaklı.Taban cam çift 10mm(20mm) cam.Akvaryumun üst tarafı 8mm cam sürgü.Akvaryumun içten 10*10mm cam kayıt kuşak,arka,yan ve ön cam 10 mm
    Dekoru begenmedim.Dekor 40 sefer değişti.Işıklandırmayı begenmedim,fluorasan eklendi.Yinede bilmiyorum akvaryumda kafama takılan çok şey var.

Boyut (cm):100*50*60 Aksan marka akvaryum
    Kapasite:300litre tahmini=200 litre(kaya ve kum eklenince)
    Canlılar:2 erkek 3 dişi snow prenses,2 erkek 3 dişi sarı prenses,5 adet f1 yunus(cinsiyetlerdaha belli değil),1 adet 20 cm leopar vatoz(yatmaktan ve malavilerden korkmaktan başka bir işi yok)1 adet labio,1 adet Frenatus,2 adet makrakanta
    Malzemeler:1 adet Atman 3338 dış filtre,1 adet atman f-104 iç filtre,25 kilo beyaz quartz kum,50kilo kaya,1 adet şampiyon marka çift çıkışlı hava motoru,300 wat atman ısıtıcı
    Kullanılan Yemler: sera grugreen,sera flora,Sera Granured (Granumeat),Sera Plankton,Sera VipaChips
    Aydınlatma: 2 adet gro-lux pembe+1 adet aqustar mor
    Kullanılan ilaçlar:Kaya tuzu kullanıyorum.Elimde bulunan ilaçlar:Miko fiss+sera aqutan(contra)sera bakteri kültürü
    Resimler

Akvaryum ve arka plan
    Strafor olmadan kum ilave edildi.Sonradan akvaryum komple boşaltıldı.Tabana ve arka planın arkasına strafor ilave edildi
    Yavaş yavaş kayalar eklendi.Bunun arkasına kaç kere kayalar çıktı yeri değişti.Sayısını hatırlamıyorum
    Su ilavesi(Bu olayı hatırlamak istemiyorum.Akvaryumu bu resimlerden sonra komple 3 kere boşalttım yeniden su ilave edildi.300 litreyi boşalt yeniden doldur kolay değil)
    Buda bonus strafor eklemek için akvaryumu komple boşaltıp yeniden kurduğum resim.

Arkadaşlar kusura bakmayın çok resim ekleyemedim.Tek resmi en az 3 dakikada yükledi.
    Bundan sonraki işlem,akvaryum yıne komple boşaltıldı.Kayalar komple değişti,iç filtre çıkarıldı(yinede kararsızım).Malavilerim doğal yaşamlarına kavauştular.Geriye kalan üretim.İlerleyen günlerde kurulum aşamasındaki resimler eklenecek.ALLAH(cc)kısmet ederse gelecek sene mayıs,hazıran ayına kadarda işyerine 600_840 litre arası mbuna biotop kurulumuna başlayacağim.Temel abinin akvaryumunu görünce deniz akvaryumuda olabilir diyorum,ama hiç bir bilgim yok işte

DİPNOT:Arkadaşlar akvaryumun son hali bu değil.İlerleyen günlerde balıklarında eklenmiş olan ve yeni dekorlu akvaryumumun resimlerini akataracam

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Ynt: 300 litre mbuna biotopu

Yorum yokmu arkadaşlar?Yeni resimleri ekleyecektim, vazgeçtim.

3. avşarbeyi

avşarbeyi

Maşallah'tan başka yorum bekleme yanılırsın. :alkis:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Gerçekten akvaryumun mobilyası kendini ortaya koymuş. Dekor sade görünüyor. Balık olarak ne beslemek niyetindesin. Belki aklına girerimde, sürekli söz ettiğim gibi, farklı bir tür yaparız.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Temel abi akvaryumun mobilyası kendi işçiliğimiz.Profil sehbası tamamen kendi içşiliğim.Mobilya giydirmesi dayı oğlu.
    Bu arada temel abi bu akvaryumda malaviler var.840 litre projem için iyice deniz akvaryumuna doğru yaklaşıyorum abi.Kafanı çok ağrıtacam abi ona göre

6. maroon_clown

maroon_clown

Mükemmel bir akvaryum şekli harika, MAAŞALLAH.

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Selam,

Akvaryumunuz gerçekten çok güzel hocam. Mobilya çok hoşuma gitti. İçinde ki canlılarla birlikte olan fotoğrafları merakla bekliyorum..

Hem size hem de diğer hocalarıma ve arkadaşlarıma bir kaç soru sormak istiyorum...

Benim de yaklaşık aynı boyutlarda bir akvaryumum var. Akvaryumumda ki kayalar ağırlık bakımından dengeli olarak yerleştirildi. Fakat dekoru yeniden düzenlemek ve kayaları tek tarafa yığmak istiyorum. Yukarıda ki fotoğrafta ki kayaların sayı olarak 1,5 katı kayayı acaba tek tarafa yığmak mantıklı olur mu?
    Akvaryum neredeyse aynı. Tek farkı benim akvaryumumun tabanı 10 mm cam ( en büyük eksikliği oluyor sanırım...)

Ayrıca akvaryumun altına koyulabilecek en iyi strafor hangisidir?

Saygılarımla...

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Eyvallah Türker.
    Benim akvaryumda kullanılan kayalar,hafif olanlardan değil.Şuan akvaryumda 60_65 kilo kaya var(son eklenenler dahil).
    Strafor çeşitlerini duymadım.Kesinlikle tabana strafor koymalısın.Çok yakın arkadaşımın 640 litrelik akvaryumunda 110 kilo kaya var,senin için problem olacağını zannetmiyorum

9. legend

legend

Yank süper görünüyor dış filitre göremedim benmi göremedim sizmi kullanmıyorsunuz tanklarda bildiğiniz gibi dış filitrenin yeri ayrı biyolojik temizlik içinde önemli tavsiye ederim.

10. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Taban camı çift olmadığından biraz çekiniyorum açıkçası..Keyiften patlatmayalım akvaryumu...
    En kısa zaman da bu fikrimi gerçekleştirmek istiyorum aslında ama bakalım. Uygun kaya arayışlarım da sürüyor.
    Strafor şu sert olanlardan mı olsa daha iyi olur, yoksa beyaz yumuşak olanlardan mı?
    Şu akvaryumun son halini de görelim artık hocam :)
    Saygılar...

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Melih Abi,atman 3338 dış filtre var.Resimler ilk kurulduğunda çekildi.Malümünüz akvaryumun komple sil baştan en az 10 kere yenilendi.

Türker,hiç bir akvaryumun taban camı çift olmaz.Sen bana bakma ben ince fikirliyim.Özel olarak yaptırdım ben akvaryumu.Straforun yumuşağını ve sertini bilmiyorum.Et kalınlıkları sadece farklılık gösterir.Bende yanlış değilsem 3_4 cm olması lazım.Arkadaşın akvaryumu 640 litre,taban camı 10mm 110 kilo kaya var.Problem olacagına sanmıyorum.Yinede karar senin.Son resimler gelecek,düğün mevsiminde 2 diğital makinam orda burda gezdi.Yeni resimleri ekleyecem en kısa zamanda

12. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Güzel bir çalışma olmuş sevgili kardeşim..Resimlerin ve gelişmelerin devamını bekliyoruz..

13. legend

legend

Strafor 3cm lik olması yeterli yumuşak cins seçilmesi akvaryumun esnemesine göre şekil alacağından sert tipte olana göre daha avantajlı olur.

14. seyyaHH

seyyaHH

Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM

Doğru söze ve bu güzelliğe ne denir maaşallah.

15. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Teşekkür ederim,Köksal abi.

16. tusan

tusan

Özgür bey Bu projenizi bir an önce bekliyoruz resimli olarak NAZAR DEĞMESİN MAŞALLAH...

17. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Salı günü ince ayrıntısı ile resimler geliyor.

18. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Maaşallah Özgür abi çok güzel bir akvaryum. Yeni resimleri bekliyoruz :alkis: :helalolsun: :) ;) :heyo:

19. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Özgür mobilyalarla akvaryum bu kadar dekoratif olur yani.. Son halini bekleyenlerdenim :) Emeğine sağlık..

20. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Murat Eyvallah
    Volkan abi,mobilya kendi el emeğimiz olduğu için,gümüşlük ve koltuk takımına uydurduk.Bazı nedenlerden dolayı akvaryum oda değiştirdi.Yeni resimler eklenecek.

İnce ayrıntı=5 cm olan 9 aylık sarı prensesim bugün yumurtaları ağzına aldı.Snow prensesde kur yapma işlemleri hızını arttırdı.Gelecek yılda inşallah F1 yunuslarım çiftleşmeye başlarlar.

Sarı prensesin çiftleşme anını 10_15 saniye yakalayabildim.3_4 yumurta yerde kaldı,afiyetle erkek yedi.

Sayfayı Paylaş