1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

350-250 Litre Akvaryuma Protein Skimmer Önerisi

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde 1_1_1_144 tarafından 29 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. 1_1_1_144

1_1_1_144

350-250 lt kaya miktarı bol olacak fakat yinede hassas omurgasızlar koymayı pek düşünmediğim.Sık ilgilenemeyeceğim bir akvaryum kurdum.Uzun zamandır kapalı duruyordu.1 hafta önce çalıştırdım kayalar sistem topladı ileride buyuk imparator gibi balıkları küçükten koyabilirim.Şimdi ps almak lazım bir ps gördüm fiyatı çok uygun geldi özellikleride sizce nasıldır önerirsimisiniz ?
    Fiyat 180 milyon
    Via Aqua SK-388 Protein Skimmer

TEKNIK ÖZELLIKLER
    600-700 litrelik akvaryumlar içindir, saatte maximum 2400 Litre su basabilir (2400 L/H)
    Güç tüketimi : 57W-61W

Dıştan takmalı ViaAqua SK-388 protein skimmer (protein toplayıcı), Her tür deniz akvaryumlarında kullanılmak üzere tasarlanmış olup, su içerisinde bulunan proteinleri-organik atıkları azot döngüsüne girmeden toplar ve sudan uzaklaştırır.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fatih bu ps'yi al ondan sonra odayı akvaryuma bırak. Ps yokluğunda eskiden hata yaparak aldım. Tabi çöpe gitti. Çok gürültülü bir ps ve toplama çok zayıftır. Uzak durmanı öneririm.

3. 1_1_1_144

1_1_1_144

Hava taşlı ps daha iyidir diyorsun yani o zaman bana sudaki elementleri toplamayacak yani çok iyi bile olmasa sudan bir şeyler götürmeyecek bir ps lazım.Çünki akvaryumla çok sık ilgilenemem o yüzden bol kaya ve başta hafif balıklar koyacağım.Büyük bile koysam balık sayısını düşüreceğim 1-2 tane işte bana pahalı olmayacan sudan bir şeyler götürmeyen bir ps lazım ne tavsiye edersiniz.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hava taşlı ps nerden çıktı Fatih ? Ben öyle bir ifade kullanmadım. Bu ps çok ses yapar diyorum tüm motorlu ps'ler değil. Ps tavsiyesi istenen başlıklara ben açıkcası sadece ve sadece kullandığım ve tecrübe ederek memnun kaldığım ps'leri yazıyorum. Bu yüzden maddi imkan yoksa agua macro 350, maddi durum iyiyse Ati 200, daha iyiyse Ati 250, eğer para yok beceri varsa... Portal ps 2 çalışmasını yapman gibi.

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  5. 1_1_1_144

1_1_1_144

Yani bu psyi alacağına diye kastettim psnin durumunu yinelemek için.Bir bakalım abi sizin yaptığınız ps de sudaki elementleri toplama durumu olurmu.Ben akvaryum bir otursun sonra çok az canlı koyarım su değimi ya çok az yaparım yada yazamanla yapmam diye düşünüyorum.Peki bu aqua macronun 200 ü 250 si felanda olurmu ?

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fatih, fazla farklı farklı yerlerde değişik mesajlar okuma bu konularda, kafan karışmasın daha fazla.
    Bunu kim yazdı ? dil:

7. 1_1_1_144

1_1_1_144

Okumuştum çok forum var biri yazmış benimde kafamda kalmış.Öyle olmuyor o zaman.Şimdi o zaman sizin yaptığınızı yapmak daha iyi.Ben bir bakayım fakat aynı boyutta bir şeymi yapmam lazım yoksa 2/3 oranında küçülteyim mi ? Maliyeti ne kadar olur bana ben bir ona bakayım.

Sayfayı Paylaş