1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

350lt akvaryum tür ve adet önerisi...

Başlığı 'Forum Arşivi' kategorisinde rizelli53 tarafından 11 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. rizelli53

rizelli53

Arkadaşlar, herkese kolay gelsin.
    100*50*70 ölçülerinde 350 lt akvaryuma sahibim. Şu anda boş bulunmakta. Sizden ricam en fazla sayıda hangi balıktan kaç adet bu akvaryumda besleyebilirim ?

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Ynt: 350lt akvaryum tür ve adet önerisi...

Aklınızda bir tür olmadan burda sayı vermek çok zor.Cichlid mi?Canlı doğuran mı?Tetra türleri mi? İlk olarak bir tür örneği seçin.Daha sonra öneriler daha kolay gelecektir.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Foruma hoş geldiniz hemreşim öncelikle. :horon:

Benim akvaryumunuza tavsiyelerim tanganika türleri. Bu türlere akvaryum kurdurmakta kararlıyım. Akvaryumda ürerler, yavrularıyla birlikte sorunsuz yaşarlar.

Leptosoma:

Kum kelebeği:

Kum kelebekleri akvaryum tabanında kendilerine tepeler yaparlar, her iki türüde kur anları muhteşemdir.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  4. rizelli53

rizelli53

arkadaşlar daha yolun başındayım.balıkları tanımıyorum...ne derseniz o.

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Temel Abi,

Senin önerdiğin türler daha hobiye yeni başlamış biri için bence zor türler.Herhangi bir olumsuzlukta hayal kırıklığı yaşanır.Akvaryumunuz da Malawi cichlidleri besleyebilirsiniz.
    Yunus,sarı prenses,beyaz prenses gibi...Ancak 2 tür yapmanızı öneririm.

6. rizelli53

rizelli53

adet olarak bir öneriniz varmı acaba...

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

5-6cm boyunda alacaksanız 10+10 alabilirsiniz.İki tür yaparsınız.Daha sonra büyüdüklerinde fazla erkekleri elersiniz.Bu zaman içinde zaten forumlar sayesine bilgilenmiş olacaksınız.Erkek-dişi ayrımı nasıl yapılır vs gibi...

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tam tersi, hobiye yeni başlayan ve bu ölçülerde bir akvaryumu olan bir akvarist için mükemmel bir tercih.

Okuduktan sonra tekrar devam edelim. :hasta:

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  9. taygun

taygun Guest

Herkese Merhaba,

Cevabım ters gelebilir ama kimse alınmasın. Forumda bu mesaj gibi bir başka mesaj daha var. "Ne besleyeyim" diye soruyor.

Kusura bakmayın ama aslında bu böyle arkadaşlara verilecek tek cevap "okuyun ve siz seçin" olmalı.

Bizlerin söylediği türlerden hareketle, bu gibi arkadaşlar okumadan öğrenmeden yetiştirmeye başladığı balıkların hakkını ne kadar verecekler? Herşey hazır ama balık belli değil.

Denebilir ki" siz bana balıkları ve resimleri bildirin, ben onları okuyup öğrenir, içlerinden seçerim" Acaba!

Bizim sorunumuz hep okumayan arkadaşlar değil mi? Forum'a üye olup pattadanak "balığım ölüyor, yardım edin" mesajlarını az mı görüyoruz?

Bu gibi arkadaşlara çeşitli önerilerde buluyoruz. Biliyor muyuz ne kadar parası var, bütçesi nedir? Ne önereceğiz? Tanesi 30 liradan 20 tane tropheus mu, yoksa tanesi 2 liradan 20 tane platy mi? Ya da melek? Hangisi?

Akvaryum var. Peki sump var mı ki tropheus önereceğiz? Ya bitkileri varsa ne olacak?

Bırakın arkadaşımız kendisi okuyup öğrensin ve balığını kendisi seçsin. Böylelikle farkına varmadan bir sürü bilgi edinecek, araştırmayı öğrenecek ve karar verdiği balığı, emeğini düşünerek besleneyecek. Aksi takdirde, beceremediğinde, "bu ne biçim balık" deyip suçu size atacak ve geçecek başka türe. Eğer onu da beceremezse Satıyorum bölümünde "Komple Satılık Akvaryum" başlığını görürüz.

Konu sahibi dahil, darılma - gücenme yok.

Saygı ve sevgilerimle.

10. seyyaHH

seyyaHH

Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM

Harbiden temel abi taktı bu balıklara :Dabi devam elbet bir gün olacak. :alkis:

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Tamer abi'ye katılıyorum.Tatlı su akvaryumu kuracaksınız herhalde.
    Sitemizde makaleler ve balık tanıtım kısımlarına bakarak en güzel kararı siz verebilirsiniz.

Sağlıklı balık beslemler.

12. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN
    Arkadaşlar ben şahsen balık alırken bu kadar temkinli hiç bir zaman olamadım ne besleyeyim diye alır gelirdim balığı japonun yanına lepistesi pengasusu labio yu meleği beğenirdim deneyerek kendi gözlemlerimle yaşayarak evet belki hatalıydım ama çok seviyordum,hele her değişik balık getirişimde onları saatlerce gözlemler yaptığı hareketleri incelerdim ve emin olun bu zamana kadar balığa harcadığım parayı hiç bir şeye harcamadım bir kazak görür beğenirdim 40 tl lik kazağı 30 tl indirmek için pazarlık yapardım ama bir kaç balığa defalarca onun iki katı para verdiğimi biliyorum hemde pazarlık yapmadan ben senin yerinde olsam kardeşim giderdim en hoşuma giden balık hangisi ise onu beğenir alırdım zorluk derecesi 5 miş hiç önemli artık internet diye bir nesne var adamı profosör yapıyor neler öğreniyoruz hele Temel abi Tamer abi gibi kendini aşmış insanlarada rastlarsan sor babam sor yılmadan cevap verirler,zaten bu ortamda herkesin uzmanlaştığı mutlak bir alan vardır illaki sorular cevapsız kalmaz sende öyle yap kardeşim al balığı ölürse bir üzülürsün sonra onu en iyi nasıl yaşatırım diye araştırırsın zaten işin zevki burda yahu bir su piresi için iki hafta araştırma yapmıştım,bilmem anlatabildimmi ,saygılarımla

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş