1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

40-50 Lt İçin Betta ?

Başlığı 'Labirentli Balık Türleri Forum' kategorisinde Sky2007 tarafından 27 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Forumdan baktım kimse balık hediye etmiyor :bilmem: Bende diğer akvaryumumun yanında duran 40-50 Lt civarı bir hacmi olan akvaryumuma 1 tane betta almak istiyorum belki 2 de olabilir. 2 tane alırsam dişi bulacağımı zannetmiyorum 2 tane erkek sorun olurmu sorun olursa 1 tane alacam

Neler yapmam gerekir ?

Akvaryumda 1 tane plastik bitki var büyük kum olarak kuvars kum var beyaz renkte.
    Filtre ve ısıtıcı yok gerek varmıdır ? 1 tane pipo filtre ile hava motoru var elimde ama çok ses yapıyo diye kullanmıyorum fakat gece yatarken açıp kullanabilirim sabaha kadar bu olurmu ? Yoksa 10 Tl falan bir iç filtremi alıyım ?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    40-50 Lt İçin Betta ?

2 erkek betta'yı anca akvaryumu camla bölerek besleyebilirsin.2 erkek birinden biri ölene kadar dövüşürler çünki.. Filtre suyun temizliği için lazım olur illa ki ama tek balığın suyu kirletmesi için bayağı süre geçmesi lazım.Motor çok ses yapıyorsa gece açmaz gündüz açarsın kimse rahatsız olmaz bence.Gece sessizliğinde o motor sesi çok rahatsız eder.Isıtıcı lazım olacak , neden dersen önümüz kış ve gece gündüz arası sıcaklık farkı balıkta benek hastalığına sebep olur.Mangrow kökü ve biraz bitkiyle akvaryumunu betta'n için harika bir yer haline getirebilirsin. Dişi betta için ise araştırırsan bulabilirsin diye düşünüyorum.Hasan abine (Hasanacar) onunlada görüşürsen eğer bildiği akvaryumculara danışabilir bulabilirsin belkide..

3. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    40-50 Lt İçin Betta ?

Bulabilirsem 2 tane 1 e 1 d betta alacağım eski ısıtıcım var piranha akvaryumumda olan ona pek güvenmiyorum onu bunda kullanıp o akvaryuma yeni alırım 50 lt rahat yeter çünkü o ısıtıcı.

Hava moturunuda gece kullanırım çünkü akvaryum başka bir odada kapısını kapatınca ses falan gelmez :)

Mangö kökü ile bitki kalır herhalde Hasan abim bana bitki verecekti :) 1 tane 5 Tl kök alırsam param yeter diye düşünüyorum.

Yem olarak ne yapmam gerek bettalar için yemler varmış ama alamam gibi bende şu yemler var olurmu bunlar ?
    Sera Flora
    Sera Discus Granules
    Kan Kurdu

Işık olarakta mavi renkte bir lamba var bunu kullanabilirim

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    40-50 Lt İçin Betta ?

Sera diskus granules ağır gelebilir diye düşünüyorum , sera flora'yı ve kan kurduna hayır demezler ona eminim burda:gif Tecrübeyle sabittir. Kurutulmuşuda olsa canlısıda olsa bayılarak yerler emin olabilirsin.

Diğer bahsettiğin konulardada hemfikiriz. burda:gif

5. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    40-50 Lt İçin Betta ?

Volkan Abi gittim aldım bettamı 1 tane erkek :basardim:

Dişi varmış ama aynı akvaryumda durmaz dediler araya bölme koymak içinde uğraşmadım ilerde bölme koyarsam dişi alıp üretebilirim üretmek için çok erken zaten

Buda resimler 1 tanede mango kökü aldım 25-30cm boyunda İşte resimler

Acaba Türü Nedir ?
    Boyu 4 cm falan

Buda Piranhalarımda 1 Resim :cekingen:

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    40-50 Lt İçin Betta ?

Türünü bilemiyorum ama harika bir betta seçimi yapmışsın em34: Erkekleri kadar dişileride geçimsizdir ama beraber bakılamaz olayı biraz fantezisel bir yaklaşım olmuş.. Yavru almak için forumda çeşitli yazılar var faydalanabilirsin.Dişi ve erkeğin forma ulaştırılması lazım öncelikle.. Dişi zaten çiftleşmeye hazır olduğunu renklerinin canlılığı ile belli ediyor.Genelde mat renkliyken o dönemler geldiğinde bariz bir parlama başlıyor.

Betta karizma bir balıktır o yeşil pembe taşları görmesin :D Ağır abidir kendisi ;)

7. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    40-50 Lt İçin Betta ?

Valla görecek artık :D onu değiştiremem param yok :D içine 1 tane pipo filtre ile kütük koydum bide saklanması için dekor kütükler olur yha kayadan ondan koydum cama elimi getirdiğimde içine giriyo şuan öle duruyo arada bi geziniyor

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    40-50 Lt İçin Betta ?

Hayırlı olsun Betta güle güle sağlıkla beslersin inşallah. Benim dikkatimi kuyruğu ve sırt yüzgeci çekti. Acaba parçalanmış mı yoksa modeli mi öyle ? saat:gif

9. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    40-50 Lt İçin Betta ?

Temel abi 1. resimi diyorsan kuyruk orda üst taraf düz gözüküyor normalda öyle değil vücudu hizasından biraz daha yukarda bir parçalanma falan yok ;)

Türünü bilmediğim için modelinide bilmiyorum :D

10. sadiksena

sadiksena

İsim:
    SADIK SENA YEŞİLYURT
    40-50 Lt İçin Betta ?

Balık crowntail bettaya benziyor. Temel abi bu cinsin yüzgeçleri böyle oluyor. :cekingen:

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    40-50 Lt İçin Betta ?

Enteresan bir yapısı var. İlerleyen günlerde daha görsel fotoğraflarını bekleriz sendenç

Teşekkürler Sadık Sena, Bu tür doğada var mıdır yoksa aynanmış bir tür müdür acaba ?

12. sadiksena

sadiksena

İsim:
    SADIK SENA YEŞİLYURT
    40-50 Lt İçin Betta ?

Temel Abi, doğada yakalanan çoğu betta pastel renklere ( kahverengi gibi ) sahip. Bildiğim kadarıyla bu tür çeşitli çaprazlamalar sonucunda üretilmiş. Doğada çekilmiş fotoğrafına rastlamadım ama görmeyi çok isterdim :) )

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    40-50 Lt İçin Betta ?

Denk gelmiştim ben aslında bakacağım senin için linki vardı galiba. Doğa derken pirinç tarlasındaydı. Tabi bu tür mü bilemem. Güzel karelerdi.

14. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    40-50 Lt İçin Betta ?

Arkadaşlar benim betta akvaryumunun üstü çok az bir miktar baloncuk oluyor küçük küçük hiç bir şey çalışmıyor akvaryumda.
    Baloncukları patlattım ertesi gün bir miktar daha oldu.

Acaba üreme belirtisimi :D Sadece erkek betta var akvaryumda

Boyu 4-5 Cm

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    40-50 Lt İçin Betta ?

Dişi olmadan köpük yapabilir ama çok az dediğin ne kadar çok az ? Ozon gazı olur, bitki varsa fotosentez yapar, akvaryumun kafası atar sana tepkisini belli eder, o da olmadı senin betta doğası gereği atmosferden oksijen alırken yapar. Bak bu sonuncusu daha mantıklı gibi. :)

16. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    40-50 Lt İçin Betta ?

Akvaryumda bitki yok çok az dediğim mesela bir avuç içi kadar akvaryumun köşesine hepte aynı yere

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    40-50 Lt 0çin Betta ?

Betta oksijen alirken yapiyordur bence.

18. ozcan13

ozcan13

İsim:
    Özcan Kayahan
    40-50 Lt İçin Betta ?

Sa arkadaşım
    Benim 1 yıllık tecrübem var betta hakkında biraz paylaşıyım
    Bettan Betta splendess taç kuyruk resim pek net değil kuyruk erimesi ya da beyaz benek olabilir.
    kuyruklarının ucu eriyorsa kuyruk erimesi vardır.kalın tuzla banyo yaptırman gerekir.
    tankın baya büyük hayvan soğuktan ölür.bi ısıtıcı al derece 24-26 olsa yeter.
    bettana 3 öğün yem atarsan iyi olur.balığın gözü kadar olcak hepsi.
    sadece tek yönlü beslemeni tavsiye etmem balığın yüzgeçleri büzük ve soluk olur.canlı yem atmaya çalış.
    bettana iyi bakarsan gövdesi 7cm e ulaşabilir.yüzgeçleri yetişkin bir insanın eli kadar olabilir.
    pipo filtre öneririm illa iç filtre kullancam diyosanda şelale filtre önerirrim su da fazla akıntı yapmıcak hatta hiç yapmıcak bir filtre olursa iyi olur akvaryumuna vatoz,çöpçü,bettandan büyük japon koyabilirsin japonun bettadan küçük olursa betta japonu tartaklayabilir.belki öldürür benim tavsiyem vatoz ve çöpçü den başka balık koyma karides de koyma onuda öldürüp yiyebilir.elma salyangozu olabilir.akvaryumun bol bitkili olursa iyi olur.balığın korkutmamaya çalış geceleri ani ışık açmayın elinize almayın balığı [ben alıyodum balık korkak oluyor]
    50lt bir akvaryumda çok güzel yüzgeçlere sahip bir betta yetiştirebilirsin.akvaryumun bol bitkili olursa yanına bir de dişi alabilirsin.üretmeyi deneme bence çünkü çiftleştirmesi çok kolaydır fakat o yavruları büyütmek acayip zordur.uzmanlar bile bazen yapmak istemiyorlar.akvaryumcular bettalar hakkında pek bişey bilmezler atıp tutarlar.bizim burdakiler erkek erkeğede yaşar bile diyorlar.sen 2 tane vatoz al o akvaryuma çünkü camlar böyle kaygan bişey oluyor.bulanık gözüküyor akvaryum.Arkadaşım bide o köpüğü üremek amaçlı yapıyor çünkü bettan erkek , erkek olduğu içinde yuva yapmaya çalışıyor.ama daha küçük senin bettan o yüzden düzgün bir yuva yapamaz.daha sonra dişiyle aynı akvaryuma koyduğunuzda (tabi akvaryumu ortadan ikiye ayırdığınızda) dişiyi gördükçe daha güzel ve daha dayanıklı bir yuva yapar dediğim gibi üretmicekseniz bi önemi yok.aklıma bu kadar geliyor daha gelirse yazarım..
    Saygılarımla :)

Sayfayı Paylaş