1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

5.5cm zebra yavrular mı?

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde ceno tarafından 6 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    5.5cm zebra yavrular mı?:bilmem:
    Öncelikle merhaba.Bir süredir internetten bilgi alarak akvaryum oluşturacam diye niyetlendim ama baya pofosyonel bi durum söz konusu ama kararlıyım.
    Gelelim soruna...İşyerinde arkadaşımın yaklaşık40lt.bir akvaryumu var ve ben ondan çok ilgileniyorum.5.5 cm. bir zebra ve biraz büyük bir elktra hep beraberler ve zebranın vent i şiş ve beyaz bir kabarcık var...
    Acaba olabilirmi henüz ağzında bi şişlik yok huh:
    Yardım edrseniz sevinirim

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Zebra Cichlid, bir amerikan cichlididir.Ve amerikan cichlidleri yumurta dökerler.Yani malawilerdeki gibi agızlarında kuluçkaya yatmazlar.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum üreme için oldukça küçük. Zebra türü üremede azgın bir türdür. Balıkların boyları özellikle zebralarda üreme konusunda yanıltıcı olabilir. Küçük akvaryumlarda boyut olarak gelişememiş fakat, yaş olarak ergin balıklar olabilir. ve üreyebilirler. Can arkadaşımıza ilkave olarak, şişlik konusuna gelince, fotoğraf ekleyebilirseniz daha sağlıklı yorumlar getirecektir. İki farklı türden çiftleşme beklememenizi öneririm.

4. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Teşekkürler...
    Peki yumurtar mı? Bu boydaki bir zebra okuduklarımdan mümkün değil gibi geldi...

5. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Ben kendim için sizlerin yazdıklarına göre bir akvaryum yapacağım İnşallah(haftasonu).
    Akvaryumcu satmış arkadaşa (ve ona da yeni bi akvaryum aldırıyorum şimdi...)üretmek değildi amaç.
    İlgi ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler... em32:

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    40ltrede canlı doguran besleyin derim.Yani lepistes,platy vb... O boydaki akvaryumda cichlid türü besleseniz bile ilerde sıkıntıya girersiniz.Balıklar büyür ama akvaryum küçük vb sorunlar.Güzel bitkili bir akvaryum yapabilirsiniz.
    Veya kütüklü ve bitkili bir akvaryum içinde bir adet betta.

7. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Kütük olarak doğadan kendimiz bulsak sakınca olur mu?(kurumuş cansız kök vb...)...İlla mango mu olmalı?
    Tavsiyenizi dikkate alacağım...(diğerleri gibi)

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Doğadan topladığınız ölü köklerden kütük yapabilirsiniz...

Aşağıdaki linke ve bu linkin içinde verilen diğer bir linke bakabilirsiniz...

Yalnız muhakkak köklerin kabuklarını iyice soyun ve kaynatma işlemlerini artık köklerden suya "kahverengi" renk çıkmayana (yani çok ama çok azalana) kadar tekrarlayın... Aksi halde kökler ya çürümeye başlayacaktır ya da sudaki küfler kütüklere tutunup orada koloniler oluşturacaktır ki bunun sonu da kütüklerin çürümesidir...

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    40 litre zebra için küçük bir akvaryum.Akvaryumunuzda herhalde bir dişi zebra ile electra var.Her 2 cinsin birbiri ile çiftleşme çok zor.
    Balıklarda boyut önemli değil.Yaş önemlidir.1 adet erkek zebra alabilirsiniz,şansınıza denemede fayda var.

10. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Haftasonu bir elemanımı kaybettik o yüzden ilgilenemedim...Yaklaşık 85lt bir tank ve kum vs... Hazır kısmet olursa daha büyük bir akvaryum olacak (ayrıca iş yerindekini de bu hafta büyütecez;)

Abdullah bey teşekkürler link çok faydalı oldu...

''Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım''

Sayfayı Paylaş