1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

5 dakikada pipo ve kimyasal filtre

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde sconat tarafından 5 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Selam pratik Ozan :cicek:

Bugün pratik ekipmanımız pipo tarzı olacak ancak haznenin yapısı sebebiyle içine kömür, reçine,fosfat turucu,nitrat minus,silikat giderici, balık rahatlatıcı filtre malzemeleride koyabileceğimiz bir pratik yapım olacak.

Gerekli ıvır zıvırlar. super:gif super:gif super:gif

Yuvarlak uygun boy plastik kab,delik delmek için havya,bir şişe ağzı,bir hava taşı ve hortumu,filtre malzemesi ben mercan kırığı seçtim. aliye:gif

[​IMG] [​IMG]

Plsatik kabın kapağını ortasından şişe ağzının tam gireceği kadar deliyoruz.Şişe ağzını takıp yapıştırıyoruz.

[​IMG] [​IMG]

Plastik kabımızın alt kısımlarını kalın çivi genişliğinde bolca deliyoruz.Daha sonra içine gerekli filtre malzemelerini koymadan önce hava taşımızı malzemelerin altında kalacak şekilde takıyoruz.

Maliyet 1 lira.Havya için elektirik sarfiyatı hariç. super:gif super:gif super:gif

Pratik Ozan'dan sevgiler. aliye:gif

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ellerine sağlık Ozan Çok güzel bir sistem olmuş.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Suyu üstten alıp temizleyip verse çıkarırken içindeki pisliği suya vermezdi.Eline sağlık.Başarılar aliye:gif

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ozan tebrikler canım benim. aliye:gif Süper pratik adına yakışan paylaşım çıkarmışsın yine. Bayılıyorum senin şu pratik ve son derece işe yarayan icatlarına. Kendi adınıda pratik Ozan olarak lanse etmeye başladın son paylaşımlarda. Devamını bekliyoruz tabi senden alıştırdın bizi paratik buluşlara. :helalolsun:

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ozan güzel ve pratik bir filitre olmuş ellerine sağlık. :helalolsun: Filitrenin içine yerleştirdiğin malzemeler;aynı zamanda yararlı bakteriler için mükemmel bir ortam haline gelmiş. em34:

Ancak;herzaman olduğu gibi gene bir muhalefet yapacağım affına sığınarak. :D

Ozan; filitrenin çıkışına,yani şişe ağzı taktığın yere ortalama 10 cm lik bir boru takmalıydın. Zira hava kabarcıkları bu borunun içinden yukarı doğru çıkarken bir miktar suyuda beraberinde çıkartır ve filitrenin içinden yukarı çıkan su,aynı zamanda filitredeki deliklerden girer ve pipo filitreler bu şekilde çalışır. ;) Filitrenin hava çıkışında boru olmadığından hava çok az suyu dışarı atar ve verim %80 azalır. ;)

6. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Teşekkürler Olcay Hoca.Bu şekilde de değin gibi bir miktar su kabarcıkla atmak zorunda zaten abi.Hava taşı haznenin en dibinde yani malzemelerin altında olduğundan söylediğin gerçekleşiyor. Ama tabi biraz daha uzun boru olsa daha iyi olur diyorsan öyle olcak demektir. super:gif super:gif

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ozan hava taşının filitrenin en altında olması birşey ifade etmiyor. ;) Hava kabarcıkları dar bir hazneden,yani boru vs gibi bir yerden geçişte yükselirken belli bir alanı kaplar ve bu sayede hava yukarı çıkarken beraberinde bir miktar su çıkartır. Ve bu sayede filitrenin içinde su sirkülasyonu sağlar. ;) Boru olmazsa hava filitrenin üstünden özgürce çıkar ve beraberinde çok az miktarda su çıkartır ve buda filitrasyon için yeterli gelmez. ;) Yani uzun lafın kısası; borusuz pipo filitre %80 verim kaybı ile çalışır. ;) Bu yüzden yaptığın filitrenin üstüne kısada olsa bir parça boru takmanı tavsiye ederim. ;)

8. Desert Falcon

Desert Falcon

Bir vizontele repliği geldi aklıma :F Şerefsizim aklıma gelmişti :helalolsun: Tebrikler çok güzel iş çıkarmışsınız,Olcay abi ye katılıyorum. çak:gif

Sayfayı Paylaş