1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

500lt Astronot tankı

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde mad max tarafından 17 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. mad max

mad max

Selam arkadaslar..Bu aralar Astronota merak saldım ve beslemeye karar verdim.Bu konu ile alakalı değerli bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var..500 lt de ideal sayıları kaç olmalıdır? cinsiyet oranları ve dekor nasıl olmalı?Ayrıca ekstra tavsiyeleriniz nelerdir?

2. safak

safak

500lt Astronot tankı

Lütfü bey astronot süper bir karar bende besliyorum şimdi bence 500 litrede 5 tane besleyebilirsin.Astronotlarda cinsiyet ayrımı çok zordur ve 20 cm geçmedikçe cinsiyeti belli olmaz.Anacak 20 cm'yi geçince anlaşılır oda biraz zor.Astronot hakkında kısa bilgi vereyim senin yapman gereken su sıcaklığın 27 c olması,etçil yemler ile beslemen ve yanında çok az kendi gibi agresif ve cüsseli balıkların yaşayabileceğini ve beyaz benek hastalığına çok yakalandıkları için elinde her zaman metilen mavisi bulundurman lazım.Beyaz beneğe yakalatmaman için yapman gereken su ısısının bir inip bir yükselmesidir örnek:Akvaryum pencereye veya kapıya yakınsa devamlı açıldıkları için ısı bi ine bi düşer bu yüzden hastalık çıkar.Ama tedavisi kolaydır balığada kolay kolay hele astronota bi şey yapmaz.Akvaryumun dekoru ise benim akvaryumum astronot'a yakışır biçimde dizayn edildi mesela bol mango kökü ile ve yapay amazon bitkilerinden koy çünkü canlı bitkiyi büyük ihtimalle yerler.Astronot besleyeceğinden pişman olmayaksın. burda:gif
    aşağıdaki adreste benim tankı görebilirsin.
    http://www.akvaryumportali.com/forum/astronot-ve-paku-tankim-t6208.0.html

3. mad max

mad max

Teşekkürler Şafak..Önerilerini dikkate alacağım..Akvaryumun çok güzelmiş ve balıklar harika,nazar değmesin inşaallah..Bende akvaryumuma astronotları ekleyince fotoğraflarım değerlendirmesini yaparız tekrardan.

4. safak

safak

500lt Astronot tankı

Fotoğrafları bekliyoruz.Akvaryumumu beğendiysen sevindim.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    500lt Astronot tankı

Şimdiden hayırlı olsun diyelim Lütfü hocam. Resimleri bekliyoruz tez zamanda. :)

Hocam bu arada bayram gelmeden bir balığa çıksak diyorum ? ;)

6. mad max

mad max

Teşekkürler Olcay hocam haftasonu hazır ol o zaman toka:gif

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    500lt Astronot tankı

Tamamdır. ;)

Hocam sende numaram vardı değilmi ? Ben senin numarayı eklememişim. Yada eklediğimi sanıyordum. :cekingen:

Olurda nete giremezsem birgün önceki akşamdan telefonlaşıp,organize olalım. ;)

8. mad max

mad max

Numaran var hocam msn de de eklisin zaten ararım seni ben.

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    500lt Astronot tankı

Tamam hocam. burda:gif

Ama msn kullanmıyorum. Çok nadiren açıyorum msn yi. pala.gif O yüzden cepten ulaşırsın. ;)

10. mad max

mad max

Tamam hocam anlaştık. toka:gif

11. mad max

mad max

Bu arada gelmek isteyen başka arkadaşımız varsa onlar da gelebilir.

12. mad max

mad max

500lt Astronot tankı

Bu arada astronotların yanına piranha hariç ne koyabiliriz?

13. *KONT*

*KONT*

500lt Astronot tankı

Daha yaşım küçük ve kendi ayaklarımımın üzerinde geçimimi sağlayamadığım(pek alakası yok ama :D ) için öyle şeyler yapamıyorum.
    Aileme kayseride balık tutmayı teklif ettim.Seneye gideceğiz.Yamula adlı barajına amcamın küçük balıkçı teknesiyle gideceğiz.
    Mutlu oldum(seneye de olsa :D )

İnşallah orda göl canavarları köpekbalığı piranha falan yoktur. :D(şaka)

14. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    500lt Astronot tankı

Piranha dediğin pacu herhalde pacu piranha değildir.
    Astronotun yanına papağan koyabilirsin.

Akvaryum temizlemek için ne kullanacaksın sump dış filtre ?

Astronotlar akvaryumu çok pisletirler

15. mad max

mad max

500lt Astronot tankı

astronotların yanına piranha hariç ne koyabiliriz...............Piranha dediğin pacu herhalde pacu piranha değildir.......Mustafa kardeş pacu değil piranha yazıyor. ??

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    500lt Astronot tank1

Karar hayirli ugurlu olsun, umarim sorunsuz tum isler biter ve gorsel bir baslik olarak devam eder.

Cep mesaj...

17. mad max

mad max

500lt Astronot tankı

sagolasın Temel abi

18. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    500lt Astronot tankı

Eğer benim beslediğim Piranha türünün yanına koy astronot yerler onu diyim eğer astronotun yanına Nattereri koyacaksan elin boş çıkarsın

19. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    500lt Astronot tankı

Beslemeyi düşündüğü Astronotların boyu nedir ve kaçar tane?

Eğer Pacu değilde Nattereri alcaksan onlar kaç tane ve boyları nedir birde nereden alcaksın ?

20. mad max

mad max

Mustafa kardeşim illaki piranha koyayım diye bir şey yok şuan düşünce aşamasındayız ve akvaryumu hazırlıyorum. astronotları yavru olarak alacağım ve kendim büyütmek istiyorum adet olarak ta 5 olarak düşündük.Ayrıca dekorasyon çalışmalarına da başlıyorum. Resimlerle tüm arkadaşların fikirlerini alarak hep beraber kuracağız o şekilde düşündüm

Sayfayı Paylaş