1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

55 lt. den 120 lt. akvaryuma geçmek istiyorum. Nasıl yapmalıyım?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde keremjan tarafından 17 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. keremjan

keremjan

İsim:
    kerem
    Selam sevgili akvaristler. 2 senedir 55 litre akvaryumum var. 120 lt. lik bir akvaryumu gözüme kestirdim. (bir arkadaştan kullanılmış alacağım)
    Geçişi nasıl yapmalıyım bu konuda yardıma ihtiyacım var. 55 lt.de iç filtre vardı, 120likte eheim dış filtre var, 2 ay önce başıma gelen hastalık olayından sonra 2 erkek lepistesim, 2 neon um 30 kadarda 1-2 aylık yavru lepisteslerim var akvaryumda. Şimdi siz 2. akvaryumu 2 hafta boş çalıştır gibi fikirler üreteceksiniz ama benim o akvaryumu iki hafta bir yere koyup sonra bu tarafa taşıyabileceğim bir mekanım yok. Nasıl yapacağım o yüzden bilmiyorum. Bu koşullar altında yardımınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.

2. bir soru eklemek istiyorum. eski akvaryumumda bitki yoktu(birkaç kere aldım, yaşamadılar.CO2 sistemi mi ne gerekiyormuş). Yeni akvaryuma bitkide koymak istiyorum. bitkiler hariç ne gibi şeylere ihtiyacım var. Tekrar teşekkürler.

2. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Kerem bey, 55 litrelik akvaryumunuzdaki suyu 120 litreliğe geçirin üstüne su eklemeri yapın. Dikkat edin suyun sıcaklığı aynı olsun en az 2 gün beklemiş su koyun.

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kerem bey öncelikle hayırlı olsun , şimdiden güle güle ve kayıpsız balıklar yetiştirip büyütmenizi dilerim.. Detaylı olarak bilgilenmek isterseniz eğer linkten başlığındada olacağı gibi fazlasıyla faydalanabilirsiniz.Bizlerinde yazacakları ondan pek farklı değil çünkü.. Varsa kafanıza takılan başka bir durum seve seve yardımcı oluruz..

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Kerem Bey, burası akvaryum portalı... Burada sözünü ettiğiniz sıradan ifadelerin çok çok fazlası vardır. Elinizdeki mevcut akvaryumunuzu büyültmek üzere olduğunuzu sanıyorum. Yapılacak olan aslında çok bellidir bu durumlarda. Eğer çeşme suyu kullanmak zorundaysanız dinlendirmiş çeşme suyunu yeni akvaryumunuza eski suyunuzun litresini düşerek, yani eski suyunuzuda ekleyeceğinizi düşünerek yaklaşık olarak 70 litre suyu ilave edin. İmkanınız varsa kaliteli bir damacana suyu kullanmanızı öneririm. Isısını eski akvaryumunuzla eşitleyin ve yeni filtrenize arkadaşınızın sağlıklı ise akvaryumundan kirli bir filtre malzemesini yıkamadan ve zamanı kısa tutarak ( elyaf, süger) ilave edin. Filtrenizi ve oksijen sağlayacak ekipmanıda ilane edin. Eski akvaryumun kumunu acele etmeden bölüm bölüm yeni akvaryuma taşıyın. Su berraklaşınca, yani kumun oluşturacağı bulanıklık her iki akvaryumda normale döndüğünde, balıkları bir kova içine alın ve eski akvaryumunuzun suyunu yeni akvaryuma aktarın. Ardından yeni akvaryumdan kovadaki balıklara yavaş yavaş yeni akvaryumun suyundan ilave yapın balıkları alıştırmışda olacaksınız bu arada. Ardından kovadaki suyuda , balıklarınızıda ilave edin.

Kolay gelsin...

Akvaryumlarda balık yüküne göre balıklar belli bir CO2 üretirler. Bu bitki yoğunluğu fazla akvaryumlara yetmez diye düşünülebilir, ancak belli bir bitki yoğunluğuna yetecektir. Bitki türleri olarak akvaryumunuzun suyu yeni olacağından bitkilerin hoşlanacağı eski yapıda olmayacaktır. Bu açıdan acele etmeyin veya anubias gibi dayanıklı türleri tercih edin.

Sağlıklı canlılar...

5. keremjan

keremjan

İsim:
    kerem
    tekrar merhaba.. akvaryumu kurdum, suyunu da koydum şimdi. Pazara kadar boş çalıştıracağım. ondan sonra balıkları koymak istiyorum..Yalnız bi problem oldu, ne yapacağımı bilmiyorum.. Dış filtre eheim pro. 2222 kullanılmış aldım bahsettiğim gibi.. Taktım normal.fişini takmadım önce. hortumundan su çektim biraz, içi doldu filtrenin, sonra kenarlarından su sızmaya başladı filtrenin.... Fişi taktığım zaman normal çalışıyor, fişi çekince suyu salmaya başlıyor.. Nasıl bişey bu anlamadım.. dertsiz Başıma dert aldım gibi... böyle çalıştırsam, bigün elektrik gider allah korusun, sonra al başına belayı.. Neden böyle birşey yapıyo olabilir acaba..?

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Gerçekten enteresan bir durum.. Elektrikler kesilme esnasında yada herhangi bir sebepten su basmaması halinde tüm akvaryum suyunuzu boşaltabilir.. Filtrenizi kapatıp söküp tekrar açıp iyice oturtmanızı tavsiye etmekten başka birşey gelmiyor elden böyle mekanik arızalarda ne yazık ki..

7. keremjan

keremjan

İsim:
    kerem
    Gittim akvaryumcudan conta aldım bugün. Şimdi normal çalışıyor allaha şükür :)

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hadi geçmiş olsun böyle problemler yaşamaktan hep korkmuşumdur, hemde o kadar çok korkarımki filtremi sadece geceleri çalıştırıyorum gündüz ben evde değilken bir problem çıkmasın diye :D

Sayfayı Paylaş