1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

65*30*35 Akvaryum ve Sorularım

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde gizemliorkide tarafından 17 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. gizemliorkide

    gizemliorkide

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Filiz Erkoç
    Herkese merhaba;
    Eşimle birlikte evimize bitkili bir akvaryum kurmak istiyoruz ve tür olarak Neon tetra,(bulabilirsek kardinal neon olacak)Rasbora,cüce vatoz ve birkaç tane kiraz karidesi düşünüyoruz.
    Akvaryumumuz başlıkta yazdığım gibi 65*30*35 cm
    filtre olarak şelale filtremiz var Dolphindi sanırım :)
    ışıklandırma,18 lik 2 adet birisi pembe renk bitki floresanı,diğeride sera marka gün ışığı diye geçen flodan(bunlar ışıklandırma tesisatıyla birlikte kapak içinde monteli)
    dijital derecemiz mevcut ve kış ayları içinde 1 adet 50 w ısıtıcımız var.ekipmanlarda eksiklik yok sanırım.
    Kum olarak abimin tavsiyesi olan siyah Hagen kullanacağız,alt katmanda sera floradepot kullanılacak.
    Sorularımız;
    1-Bitki olarak başlangıç olduğu için(ilk kez bitkiliye bulaşacağız)kolay türleri seçmeye çalıştık.Bunlar Bacopa monnieri-saz-java fern ve moss.fernleri ve moss bitkisini köklere saracağız ama bacopa ve saz için sadece hagen ve floradepot yeterli olurmu,başka bir şey daha kullanmaya gerek varmı?
    2-Bu bitkileri hangi bölgelere dikmek,koymak gerekir?zevke göre dikim yapılabilirmi yada hangi bölgede iyi gelişim gösterirler.
    Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum(dekor konusunda)
     
    Alparslan ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı olsun Filiz hanım akvaryum. Gayet başarılı ekipman ve malzeme seçimi olmuş bence. Bitki türlerinin seçimi de güzel. Bacopa monnier biraz ışık sever ve arka plana yerleştirmek daha doğru olur. Sert gövdeli ve kolay kolay yaprak dökümü yaşamayan bir bitkidir. Birçok bitki türünde olduğu gibi aslında Co2 vermek gerekir ama bu türler için şart olmasa da zaman içinde büyüme ve gelişme için verilmesinde fayda var. Suyu 26 derece üzerine çıkarmamanız iyi olur ama yaz aylarında bu sorunu belki fan sistemi ile aşabilirsiniz.

    Biraz serin su bitkisi sayılır. Hayal gücü ve dekor konusu bayanlarda bence çok daha iyi. Arka plan bitkiler zaten genelde fazla uzayan türlerdir, zaten bunları orta ve ön plana dikmek pek mantıklı olmayacaktır.
     
  3. gizemliorkide

    gizemliorkide

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Filiz Erkoç
    Teşekkürler Temel bey.Ekipman ve malzemeleri seçerken özen göstermeye çalıştık,ilk başta yapılan hatalar ilerde can sıkabiliyor malesef ve yapmışken düzgün birşey ortaya çıksın istiyoruz.Bitki olayında aklımız biraz karıştı aslında,saz ve bacopa dedik ama ikiside arka plan bitkisi olarak görünüyor ve dikine uzayan bitkiler saz yada bacopa ikisinden birini çıkarmamız gerekecek sanırım listeden,aslında ben ikiside bulunsun istiyorum ama bacopaları arka kısma diksek sazları hangi bölgeye dikeceğiz?Bu arada sıvı gübre kullanmakda şart sanırım,gerekli olacak gübreleride yazarsanız seviniriz.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Her iki türü kullanmak istiyorsanız sazları arka kısıma ve bacopa türünü ise yanlara dikmek durumu kurtarabilir diye düşünüyorum. Gübre konusu tam hakim olduğum bir konu değil ama gübre bitki gelişiminde çok etkili olsa da fazla veya hatalı ürün kullanımında bitkilerin yapraklarını kaplayacak bir yosun hakimiyetine de neden olabilir. Tunç sönmezoğlu gübreleri yaygın kullanılan gübrelerdir ve şikayet pek yoktur.

    Gübre türleri konusunda daha hakim olan arkadaşlar yazarsa iyi olur.
     
    gizemliorkide bunu beğendi.
  5. gizemliorkide

    gizemliorkide

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Filiz Erkoç
    Filtre konusunda bir kararsızlık yaşıyoruz şuan,Dolphin H 100 şelale almıştık ama bunun içersinde 1 adet ince siyah süngerli bir kartuş var sadece.Temizlik konusunda yeterli gelirmi bu akvaryuma yada bunun içine falan malzeme konulurmu(elyaf gibi mesela)
     

Sayfayı Paylaş