1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

80 cm akvaryumda...

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde captainclaw tarafından 30 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Merhaba arkadaşlar,
    önceden küçük olan kvaryumumu 80 cm lik ile değiştirdim. Yerim omadığı için 1 m alamadım. Şu an 4adet balığım var. Bir beyaz, iki yunus, bir sarı. Ben koloni kurmak istiyorum. Sizce ne yapayım?

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Hasan Bey merhabalar,
    Keşke imkanlar elverseydi de daha büyük akvaryumla farklı tür balıklar beslenebilseydi :)

Mesela:
    Cyprichromis leptosoma

Paracyprichromis nigripinnis

Akvaryumunuz tam ölçüleri nedir acaba? Eni boyuna yakınsa işler değişebilir :)
    Eğer aklınızda başka balık yoksa yukarıdaki türlerden sadece birini, sarı prensesleri beslemenizi öneririm. Akvaryumun net ölçülerini bilmiyoruz ancak dieğr türlere küçük gelebilir.
    1 erkek 3-4 dişilik bir koloni oluşturulabilir ve gerekli şartlar sağlandığında hem keyif hem de yavru alınabilir...

Eğer yukarıdaki üç türden farklı balık düşünüyorsanız Pseudotropheus demasoni önerebilirim. Benim için güzeldir ve değerli bir balıktır.

Pseudotropheus demasoni

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hasan bey ; Türker çok güzel önerilerde bulunmuş kendisine katılmakla beraber,80 cm lik akvaryumda ( en ve yükseklik dar diye tahmin ediyorum ) sağlıklı şekilde yunus beslenmez!
    Ancak;sarı prenseslerinizle yola devam edebilirsiniz. ;)

Sayfayı Paylaş