1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

80 LT Bitkili

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde mustafakayacik tarafından 3 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    Merhaba arkadaşlar,

Tanışma bölümünde akvaryumumu tanıtmamı istemişlerdi arkadaşlar. Bugün yeni bir bitkili tank kurduk Hasan ACAR'la. Resimlerini taze taze ekleyeyim.

Işıklandırma 10000 Kelvin 60cm Resun marka florasanla yapılıyor. Tabanda en altta kalın lav taşı var. Üzerinde aquaclay. En üstte ise ince lav taşı var. Şu an 8cm taban var. 10 cm yapacağım.

Şu an balık yok. Tetra sürüsü düşünüyorum. Ayrıca kiraz karides de eklemek istiyorum. Sanırım tetralarla sorun olmaz. Elimde bir adet vatoz var. Tz toprak kalkınca vatozu eklerim.

Filtre olara Sobo marka 650L/H bir iç filtre var.

Bitkileri Hasan Hoca'dan aldım. Volkan34TR'nin gönderdiği bitkilerden bana da pay düştü. Teşekkür ederim. Şu an: Elodea, Saz, Gül bitkileri var.

Su henüz çok taze ama resimlerle mesajımı bitireyim:

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    80 LT Bitkili

Rica ederim güle güle kullanın bitkilerinizi :) Hasan sözünü hemen tutmuş gördüğüm kadarıyla.. Bende aynı şekilde bitkileri ihtiyacı olanlara vermek istiyorum diyordu gelir gelmez halletmiş.Kendisinide tebrik edeyim konunuz sayesinde.. Tankınız daha oturma aşamasında belli bitkiler toparladığında dahada güzel olacak eminim.. Onlara biraz süre vermeniz gerekiyor.. Sazların çürümüş olan uç kısımlarından 2'şer cm keserek budayabilirsiniz.Kısa zamanda toparlarlar merak etmeyin. Dipteki subulatalarınızıda ayırarak dikmenizi tavsiye ederim.Işıkları gayet güzel şu anda onlarda 1 - 1,5 ay içerisinde sürgün vermeye başlayarak tabanınızı kaplama yolunda ilerlerler.Sıvı bitki gübresi kullanmanızıda şiddetle tavsiye ediyorum.. Yoksa şeffaflaşmaya başlıyorlar.

Yeni tankınızla beraber keyifli geçireceğiniz nice güzel günler dilerim.Gelişmeleri fotoğraflarsanız ilerdede yaptıklarınızla beraber tankınızın gidişatını beraber gözlemlemiş oluruz.

Saygılar

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    80 LT Bitkili

Mustafa Bey tebrik ederim güzel bir bitkili kurmuşsunuz. Mango kökü de ( umarım yanılmıyorumdur ) çok yakışmış akvaryumun ortasına. Tabana riccia tutturabilirseniz çok daha hoş olur bence. Yada mosslarla oluşturulmuş küçük bir alan. Tabii bu akvaryumun gelişmesi zamana bağlı. Volkan hocamın dediği gibi ara ara fotoğraflar eklerseniz gidişatı takip etmiş oluruz. ALLAH yardımcınız olsun.

Saygılar...

4. taygun

taygun Guest

80 LT Bitkili

Mustafa Bey,

Merhaba. Aramıza hoşgeldiniz.

Tankınızı oturması için zamana ihityaç var. Su berraklaşacak, bitkiler gürleşecek, su değerleri musluk suyu olmaktan çıkacak. Bunlar gerçekleştiğinde daha güzel olacak inşallah.

Tankınızın arka camı boş mu? Yoksa yanılıyor muyum.

Saygılar

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayirli olsun ve yesilligi daim olsun insallah. Paylasim icin tesekkurler.

Cep mesaj...

6. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    80 LT Bitkili

Abi arkası boş onu yarın halledeceğiz.Akvaryumu kurduk hemen fotoğraf çektik. Şu anda su daha temiz. Hasan hocam erken olduğunu düşündüğü için itiraz etse de yarın balık da bakacağız. Ama hemen almayabiliriz. Tavsiyelerinizi her zaman bekliyoruz. ;)

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    80 LT Bitkili

Yerinizde olsam Hasan beyi dinlerdim.Balık almak için çok ama çok erken.. Suyun berraklaşması sizi yanıltmasın.. Suyunuzun biyolojik dengesi henüz oturmadığından bugün yarın alacağınız balıklar bir bir ölecekler.Tankınızın canlı yükü olmadan 3 haftaya ihtiyacı var.Ne kadar geç balık eklerseniz o kadar sağlıklı olur.Biyolojik dengenin hızla oturması için bazı markaların su hazırlamaya yarayan bakteri kültürlerini kullanabilirsiniz.Ama bu hazırlayıcılar ilede 10 günden önce balık eklememenizi tavsiye ediyorum.Birden balık eklemektense teker teker ve ara ara eklemeniz daha sağlıklı olur.

Saygılar

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    80 LT Bitkili

Mustafa bey; Hasan hocam ile birlikte ellerinize sağlık. Güzel bir akvaryum yaratmışsınız birlikte. em34:

Canlı eklemesi konusunda bende Hasan ve Volkan hocama katılıyorum.Şimdilik erken. Hadi bizim balıklardan olsa akşam suyu doldur sabah balıkları ekle :D Hatta bazen ben balıkların az bir suyla akvaryuma koyuyorum ( boş akvaryum ) içine dayıyorum musluktan suyu. Balıklar hortumdan gelen suyla birlikte fokur fokur dönüyor akvaryumda. smiley18.gif Ama benim balıklar resmen Terkos canavarı. :D Doğdukları günden beri çeşme suyuna adepte oldular. Bağışılık sistemlerimi çöktü ne? huh: :D

Volkan hocam bende isterim bitki. :) Ama yunuslarımın zarar vermeyeceği,öyle co2 vs istemeyen,gübreleme budama derdi olmayan,çürümeyen,solmayan türden isterim. ;) ( Aha şimdi Volkan hoca bana diyecekki; git plastik bitki besle :D :D :D )

9. safak

safak

80 LT Bitkili

Güzel bir tank olmuş ama biraz daha bitkilendirirseniz daha iyi olacak naz:

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    80 LT Bitkili

Suyun şu an mevcut olan bulanıklığını elyaf kullanarak giderebilirsiniz Mustafa Bey.Elinize sağlık...

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    80 LT Bitkili

Canlı ekleme konusunda aceleci olmayın hocam. Zira ben acele ettim ve bütün balıklarımı kaybettim. Bir tane bile sağ kalmadı. Zamanlar azar azar eklerseniz daha iyi olacaktır.

Saygılar...

12. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    80 LT Bitkili

Canlı erken eklenince ölümler olabiliyor. Hobici böyle durumlarda hobiyi bile bırakabiliyor. Ne balıklara ne kendimize kötülük etmeyelim smiley18.gif

Bugün küçük bir balığımı buldum, taşın altına sıkışmış kağıt gibi olmuş. Eceliyle ölmüş deyip geçmekten başka çare mi var?

Bir gün öldürmeye tövbekar olacağız ama emeksiz bu zor olur ;)

13. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    80 LT Bitkili

Hasan Acar ile akvaryumu kurduktan bir süre sonra bitkiler çürümeye başlamıştı.Hasan beye de danışarak deep torf marka sıvı gübre kullandım.Birazda çürüyen yaprakları budadım.yeni filizler çıktı.Yani gübre iyi geldi.işte son hali.

14. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    80 LT Bitkili

Mustafa Hocam, sazlar ortalarda görünmüyor ama dipten yeni sürgünler verdi bende, sizde de öyle olacaktır umarım. Şu an bitkili bir akvaryum ama az bitkili. Bulursanız bitki ekleyebilirsiniz.

Işık (şu anki ışıktan bir tane daha olsa ne güzel olurdu), gübre, iyi bir taban. Mutlaka bitkilerinizde gelişme olacaktır. ;)

Bitki bulamazsanız ben yollayayım size. volkantr34'ün gönderdiği bitkiler bereketli, biraz daha paylaşabiliriz.

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    80 LT Bitkili

Sıfır bir tanka göre çok çabuk bir bitki gelişimi beklemek hayal kırıklığı yaratabilir.Misket gübreler ve sıvı gübrelerle takviye edilip uygun aydınlatma yapıldığı takdirde bitkileriniz kısa sürede kendilerini toparlayacaktır.. Bitkili tanklar sabır ister ve gerekli sabır gösterilip ihtiyaçları giderildiğinde göz zevkinizi tatmin etmeye başlarlar. Moralimiz bozulmasın yani..

Arkada ufak tek tük bir saz filizi gördüm devamı gelir.Tepeden ışığı almasını sağlayın ki önlere doğru eğilmesin.Bu dediğim tüm bitkiler için geçerlidir.Işığın geldiği yere eğildiklerinden görüntü kötü oluyor.bitkilerinizi ona göre yerleştirmeye özen gösterelim. saygılar:gif

16. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    80 LT Bitkili

Evet biraz sabır gerekiyor.Her gün gelişmerini seyretmekten zevk alıyorum.Bulunduğum yer ankara polatlı yani çok bitki bulunmuyor.Aslında bitki takviye etmek istiyorum.Bir haftaya akvaryumcuya bitki gelecek.Biraz takviye etmek istiyorum. mevcut bitkiler de biraz yeşillensin,tekrar fotoğraf yayınlarım.İnşallah sizlere daha iyi bir akvaryum gösterebilirim.İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    80 LT Bitkili

Mustafa Bey,

Tankınızı henüz yeni görebildim kusuruma bakmayın... Gelecekte gayet iyi olacak ama benim ufak bir öenrim olacak... Elodea'ların gömülü olarak gelişmesi pek mümkün değil veya daha iyi bir ifade ile üst düzeyde bir gelişim göstermezler... Elodea'ları bence söküp alt uçlarına bir miktar elyaf sarabilir ve elyafın etrafından da elodeayı kavrayacak şekilde sıkıca bir kurşun plaka ile sarabilirsiniz... Bu şekilde elodealar tankın tabanında dururlar... Elyaf ve kurşun plak görüntü kirliliğine neden olacağından ağırlaşan elodealarınızı kütüğünüzün arkasına bırakabilirsiniz.. Bu sayede görüntü kirliliği de ortadan kalkar...

Ellerinize sağlık...

18. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    80 LT Bitkili

Öncelikle teşekkür ediyorum Çünkü elodyaları bir türlü tutturamamıştım. Demekki sebebi oymuş.En kısa sürede tavsiyenizi gerçekleştirelim.gelişmeleri sonra paylaşırız.Devamlı toprağa değen kısımları çürüyordu.

19. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    80 LT Bitkili

[izlesene=432,344]http://img190.imageshack.us/i/sdc10043d.mp4/[/izlesene]
    bu da akvaryumun videosu

20. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    80 LT Bitkili

Akvaryumumun videosunu portala aktardım ama bir problem var sanırım.Abdullah Bey elodyaların toprağa değen kısımlarını pamuğa sarıp öylece gömdüm. Yani toprak ile temasını kesdim.İnşallah sonucu iyi olur.görüntü kirliliği de olmadı. sizce problem olur mu?

Sayfayı Paylaş