1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

80x40x40 Ebatlarında Akvaryum Yapımı.

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde sezginyavuz tarafından 1 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Bir süredir aklımda olan akvaryum projesi için haftasonu camları kestirdim. Trakya Cam Sanayi'den kestirdiğim camlara 32 TL verdim. Silikon 5 TL ancak biz buna 10 TL diyelim. Çünkü ilk başta yanlışlıkla beyaz silikon almış olup kapağını açtığım için geri iade edemedim ve elimde kaldı. :( Camları bir köşede tutup daha sonra yapmayı düşünüyordum ancak akvarist Babam camları görünce aldı eline silikonu, başladı döktürmeye. Meğersem benden daha hevesliymiş. :F Benimde yardımımla akvaryum bitti ve kurumaya çektik. 2. Gün üst kuşakları attım. Bugün yarın alüminyum köşebent alıp alt tarafa yapıştıracağım. Bu arada Babam da Düzce'de iş arasında pleksiglas'tan kapak yapacak. Onuda haftasonu huzurlarınıza çıkaracağım. Buyurun resimler;

Yapım aşamasını fotoğraflayamadım kusura bakmayın. :(

Test aşamasındayken bizim meraklı merakını gideriyor; :)

Üst kuşaklar atılıyor;

...Ve kuşaklar bitti;

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Sezgin kardeş eline sağlık öncelikle ve akvaryumunu güle güle kullanmanı dilerim.Çok güzel ve temiz bir iş çıkarmışsınız.Bizlere akvaryumun ve yapımı hakkında daha detaylı bilgi verirmisin ? Kendisi yapmak isteyen diğer üyelerimiz içinde faydalı olacaktır.Gerçi başka örneklerimizde var ama bu konuyuda okuyan üyelerimiz bilgileri senin sayende de tam alabilsinler.

Mesela ;

Camlarımız kaç mm'lik ?
    Camları birbirine yapıştırıp su testi için ne kadar süre silikonun kurumasını bekledin ?
    Camlarımız rodajlı mı ?
    Kullandığın silikonun markası ?
    Su testi yaparken nelere dikkat ettin ?

Bu tip bilgiler sayesinde kendi akvaryumunu yapmak isteyen üyelerimizde konunuzu okurken tüm bilgileri alır ve gönül rahatlığı ile kendileride bu işe koyulurlar. ;)

Bu arada senden pleksiglastan yapacağınız kapağıda mutlaka fotoğraflamanı rica ediyorum.Bende elimde ki armatürleri oturtmak için pleksiglas'tan ayaklı yada kapak benzeri bir aydınlatma ünitesi yapmak istiyorum.Gerçi Olcay hocamlada konuştuk bu konuyu ama senin vasıtanla konu içerisinde de geçerse çok güzel olacağı kanısındayım.

Kafama takılan bir esneme sorusu var pleksiglasta o sebepten vereceğin bilgileri merak ediyorum.Benim yavru tanklarımın üstünü kapamak için pleksiglas kullanıyorum.Fakat ışıktan mı yoksa buhardan mı bilemediğim ve kimseye sorma fırsatımın olmadığı/unuttuğum yukarı doğru bir genleşme oluyor.Bununda cevabını almış oluruz.

Saygılar

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Sezgin elinize sağlık profesyonelce bir akvaryum olmuş. :helalolsun:

Benimde merak ettiğim; neden okadar ufak bir akvaryumda hem alttan hemde üstten kuşak atma ihtiyacı duyduğunuz?

Tamam bu şekilde çok çok sağlam olacaktır fakat bu hacimdeki bir akvaryumda çokta önemli değildi kuşak.

4. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Olcay abi gerek olmaya bilir ama bir laf vardır eşşeği sağlam kazığa bağla ondan sonra dua et diye kardeşimizde öyle yapmış aslındada iyi olmuş bana kalırsa daha emniyetli.

5. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz

Haklısın Volkan Hocam daha fazla bilgi vermem gerekirdi ancak gece vakti ekledim konuyu mazur gör. :( Şimdi camların kalınlığı 6mm olup rodajlı değildir. Camları yapıştırdıktan sonra, aldığım Kalekim markalı silikonun üzerindeki ''çabuk kurur'' ibaresini görünce 1 gün sonra su ile teste geçtim. Volkan Hocam bu arada pleksiglas hakkında da şunu söyleyeyim; gelecek kapak 1cm kalınlığında pleksiglas olacak. Daha önce bu kalınlıkta kapak olarak pleksi kullandım ama 1cm'ye banamısın demedi ve esnedi. :bilmem:

Olcay Abi, su testini yaparken resimdende anlaşılacağı üzere üst kuşaklar mevcut değildi. Su testini yapana kadar üst kuşaklarda hesapta yoktu. Suyu doldurduktan sonra meydana gelen 2mm civarı esneme biraz korkuttu beni. Bende bu şekilde güvenliği en üst düzeye çıkarttım.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ellerine sağlık Sezgin tebrikler. em34: Olcay abini geçtin fark attın bu işlerde. :D Kutlarım temiz işcilik olmuş gerçekten. Çerçeve yapılmış halinide bekleriz bu arada.

Silikondan söz etmişken dolphin akvaryumlarda kullanılan siyah bir silikon var. Bulamadım aynısından bir türlü. Çok güzel ve sertleşmeyen bir silikon. Siyah silikon var piyasada ama bu sözünü ettiğim silikonla aynı değil sanırım.

7. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Güzel çalışma Sezgin bey,ne kadar şanslısınız babanız da hobici.Ortaya böyle iyi akvaryum yapımları çıkar elbette.Temel abi siyah dediğin o silikonu bende merak ettim. saat:gif

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Sezgin tebrik ederim iyi iş çıkarmışsınız. Sanırım yavru tankı olacak. Boyutlar çok hoşuma gitti. Kullanışlı bir akvaryum olmuş. Kayıt ve kuşağı atman çok isabetli karar. İçini rahat etmişsin. Pleksiglas ve köşebantlar da bitince yeni resimler eklersen seviniriz. Seni ve babanı tekrar kutlarım. Hayırlı olsun. em34: :cicek:

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Kendimi eski model hissetmeye başladım. pala.gif

10. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz

Hepinize güzel yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Temel Hocam siyah silikonları her görüşümde midem bulanıyor. Hele birde benim gibi acemilerin kullanmasını görünce bakasım bile gelmiyor. Ancak kalitesine laf yok. Benim kullandığım Kalekim markalı silikonun üzerinde ''akvaryumlarda kullanılmaz" diye bir ibare geçiyordu. Antibakteriyel olduğunu görünce sorun olmaz dedim. 2 Kere tuzlu su ile tankı doldurup boşalttım. Ayrica biz bu tankı yaptık ancak evde kuracak yer yok. Olsa bile annem Nuh diyor peygamber demiyor. Akvaryumun yapımı bittikten sonra muhtemelen satış ilanında göreceksiniz. :(

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Siyah silikonun demek kullanımı zor. Ancak kaliteli olduğu zaten anlaşılıyor.Fabrikasyon bir akvaryum olduğundan tabi o akvaryumlar çok düzgün çıkıyor. Gerçekten siyah silikon kullanıldığında biraz sakarsa insan etrafı düşünemiyorum. :F

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Bana göre siyah silikonun kullanımı çok daha kolay.En azından bulaştığı her yeri görebiliyor insan haha:
    Ama elinizi çabuk tutmanız lazım çünkü çok çabuk kuruyor (tam benim istediğim gibi) çak:gif
    Sezgin,iyi güzel hoş olmuş,sağlam olmuş akvaryum ancak üst kuşakların köşelerinde az boşluk bırakmışsın gibime geldi.Gerçi filtrelemeyi nasıl yapacaksın bilmiyorum ama bu yüzden koca akvaryumun arka camını çatlatıp yenilememiz gerekmişti(SeBo'nun akvaryum).Atman'ın boruları sığmamıştı.Umarım seninki sorun çıkarmaz... canım.gif

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Sezgincim o kadar uğraştın kullanamadan satışa mı koyacaksın :bilmem: Üzüldüm senin adına valla.. Şu pleksiglas'tan kapak olayı ve esneme olayını çözmemiz lazım.. Fanlar işimize yarar mı acaba ? Bunu ayrı bir başlıkta kesinlikle irdeleyelim derim ben..

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Ya ben 10 mm pleksi nasıl esniyor hala anlamadım. huh:

Eğer esneme yapıyorsa alttan kılıcına iki tane kayıt atarsınız taş gibi olur. Üstüne çıkıp tepinmeniz lazım 1 cm pleksiyi esnetmek için bu şekilde. ;)

15. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz

Gerekirse diğer tankalarımın kapaklarını pleksiglastan yapıp konuyu inceleriz. Ancak dediğim gibi 1cm'lik pleksiglas öyle bir esnediki. .8. Bende esnemesi mümkün değil diye yaptırmıştım ama 1 hafta sonra aşağı yukarı 1cm esnedi ve gözlerime inanamadım. Artık buharamı dayanamadı, yoksa ısıyamı anlamadım. Benim uyguladığım yöntem; çift kapaktı. Pleksiglas kapağının altına bir tane daha camdan kapak yerleştirdim. Şuanda bir tankımda 3mm kalınlığında pleksiglas kullanmaktayım ve bir kaç ayda inanılmaz esnedi. Abartmadan söylüyorum; 90 derece yamultabiliyorum. Sakız gibi oldu mübarek. Birde iki tankımda mdf kapak kullanmaktayım. Mdf ise çabuk şişmekte ve bir zaman sonra yerine sığmamaya başlıyor. Buna en iyi yöntem olarak alt tarafını reflektör bandı ile, üst tarafını ise büyük siyah bantlarla kaplamaktayım. Bu şekilde herhangi bir sorun olmamakta.
    Volkan Hocam, fanların hiçbir işe yaramayacağını düşünüyorum.

16. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Dostum esneme olayı şu şekilde olacağı kanaatindeyim eğer florasanı direk kapağa koyuyorsan florasan belirli bir zaman sonra ısınma yapacaktır pleksiglasta plastik malzeme olduğu için ısıya direnç gösteremeyip yamulacaktır. Bundan kaynaklandığını düşünüyorum aksi taktirde 1 cm lik pleksiglası elle yamultamıyorsun. aliye:gif

17. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Katılıyorum. Pleksiglas'a alüminyum folyo sarsak işe yaramaz mı acaba. Ama ısıyı tekrar alır diye düşünüyorum. Faydasının olup olmayacağından şüpheliyim.

18. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Hüseyin dostum alüminyum folyo ısıyı emmez ısıyı yüzeylere yansıtır. ama öncesine genede karton yapıştırıp sonradan alüminyum folyo yapıştırılması daha iyi olur gibime geliyor.

19. baksu

baksu

İsim:
    Bahadır Aksu

Ellerinize sağlık hamurdan şekil yapar gibi akvaryum yapmışsınız.Kapak olacakmı bunda?

20. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz

Evet kapak olacak. Bu arada biraz önce çok büyük bir hata yaptığımı fakettim. Tankın arka köşesindeki üçgen delikten iki tane yapmam gerekiyordu. mız mız:gif Dış filtre kullanılırsa bu sorun baş gösterecek. Muhtemelen kuşaklardan kısa olanından bir tanesini söküp bu işlemi gerçekleştireceğim.

Sayfayı Paylaş