1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

80x40x50 boyutlarında bitki akvaryumu ?????

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde lirtis tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. lirtis

lirtis

Arkadaşlar 80x40x50 boyutlarında bir bitki akvaryumu kurmak istiyorum içinde sadece bitki ve yosunlanmayı önlemek için bir iki tane kılıçkuyruk koymayı planlıyorum en iyi kum seçeneği nedir ????

2. Kadr1maN

Kadr1maN

Yosunlanmaya karşı (bildiğim kadarıyla)elma salyangozu yada karides de kullanabilirsiniz.Bitkilerin arasında hareket eden karidesler daha hoş olabilir.Seçim sizin tabi ki.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aquaclay kum bitkili akvaryumlarda çok etkili ve faydalı bir kum olarak öneriliyor. Taban kumu akvaryumun en önemli parçası bence. Bu açıdan almışken iyi seçim yapmak gerek. Yosunlanmayı önlemek için aşağıdaki link size yardımcı olacaktır.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ben biraz midye kırığı biraz dere kumu, biraz siyah hagen kum, biraz yüksek mineral içeren kırmızı kum (adını bilmiyorum),ve bir miktarda inşaatlarda kullanılan dere kumundan kullanıyorum çok memnunum.

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Emrah kullanmadığın ne kalmış? :D :D

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Valla Cem kum kalınlığını yükseltmek ve bitkilerim için daha iyi bir taban malzemesi sağlamak adına kullanmadığım kalmadı, torf bile kullanacaktım ama hakan abi geeksiz olduğunu söyledi

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Maşallah. Abi çimento niye kullanmıyorsun. Haa o kuruyor değil mi ? :D :D :D

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sadece aquaclay kullanılacak ise o akvaryumda kafadan 1 ay dip balığı bulundurmamanızı öncelikle belirtmek isterim..Çünkü aquaclay çok ama çok hafif bir taban malzemesi ve bitki dikmek gerçekten sinir bozucu ve onların orda tutunmasını sağlamak gerçekten yıpratıcı bir iş.. Soğanı su üstünde kalacak şekilde dikilmesi gerekli bitkilerinizin kökü kısa olursa tutunmaları için uzun süre gerekiyor.Ben dip balıklarımı yan atelyenin akvaryumuna tatile göndermiştim 1 ay sonra aldım çünkü illallah geldi.. yarı yarıya ince silis kum ve aquaclay yaparsanız eğer bitkiler o zaman daha sağlam tutundukları gibi aquaclay'ıda güzelce sömürürler.. Özellikle corydoras'lar (çöpçü balıkları) dibe kendilerini daldırmayı çok sevdikleri için yaralanmadan dipteki tortularlada rahatça besleniyorlar.. Sadece bitkilere değil corydoras'lar için faydalı bir taban malzemesi.. Ama bitkilerin köklerinin sağlamlaşması için 1 ay dip balığı bulundurmayın demektende kendimi alamıyorum..

Saygılar

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Aykut Bey,

Acaba kaç tane akvaryum kurmayı düşünüyorsunuz?
    Resimleri paylaşında gelişmeleri görelim.İlle de oturmuş akvaryum resmi beklemiyoruz , kurulum aşamaları da kafidir.

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Yanıtlara dayanamadı kaçtı bence şaş:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş