1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ağaç Kökü Dekor

Başlığı 'Akvaryum Malzeme Rehberi' kategorisinde okuducu tarafından 3 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

1. okuducu

okuducu

Yer:
    Istanbul, Turkey
    İsim:
    Cuma okuducu
    Selam arkadaşlar elimde iki adet resimde görünen kökler var.bunlar ne kölü ve
    Bu kökleri akvaryuma koymadan önce kaynatmak gerektiğini öğrendim.
    Ancak ne kadar süre olduğunu bilmiyorum ve kaynatmak dışında ne yapmalıyım bilgisi olan arkadaslar yardım ederseniz sevinirim...
    TEŞEKKÜRLER...

1404395350834.jpg

1404395677069.jpg

2. -doctore-

-doctore-

Yer:
    Samsun-BAFRA
    İsim:
    muhammed yıldız
    İlki mangrow, ikincisi mopani kökü. Kaynatmanıza gerek yok, hatta kaynatmayın. Bunlar akvaryuma uygun köklerdir. Saldıkları humik asit yararlıdır. Direk akvaryuma koyabilirsiniz.
    Kaynatma işlemi doğadan toplanıp ne olduğu ve ne sonuçlar doğuracağı belli olmayan kökler için uygulanan bir yöntemdir.

3. okuducu

okuducu

Yer:
    Istanbul, Turkey
    İsim:
    Cuma okuducu
    Usta cevap için teşekür ederim.
    Yine her zamanki gibi sabri mi yenemedim sizlerden bi cevap gelmeden başladım kaynatmaya.
    Bi 3 4 saat kaynatın tencerede ve akvaryuma koydum.
    Inşallah bi sıkıntı olmaz

4. -doctore-

-doctore-

Yer:
    Samsun-BAFRA
    İsim:
    muhammed yıldız
    Bir şey olmaz merak etmeyin. Ben o kütükleri alıyorum, soğuk sudan geçirip tozunu akıtıp akvaryuma atıyorum. :)

5. okuducu

okuducu

Yer:
    Istanbul, Turkey
    İsim:
    Cuma okuducu
    Eyvallah kardes teşekkür ederim.

6. HKNK

HKNK

Yer:
    istanbul
    İsim:
    HAKAN KAYA
    bir arkadaşımda petshopdan mangrow kökü almış satıcı arkadaş kaynatıp akvaryuma koy demiş saolsun yaptı dediğini sonuç su olduğu gibi renk değiştirdi

Cuma Bey umarım sizde böyle bir sorun olmaz inşallah

7. okuducu

okuducu

Yer:
    Istanbul, Turkey
    İsim:
    Cuma okuducu
    Hknk bey yorumunuz için teşekkür ederim..
    Kökleri aldığım yer banada kaynatmak gerektiğini söylemişti. Bende koydum tencereye kaynatım. (Bu arada biraz kestireyim dedim 4 saat uyumuşum:) kökler de 4 saat kaynamis) neyse çıkartın koydum akvaryuma bi sararma yok ama su baya pislendi umarım bi sorun yaşatmaz bu durum....

HKNK bunu beğendi.
  8. HKNK

HKNK

Yer:
    istanbul
    İsim:
    HAKAN KAYA
    Bak eğer suda ki renk de değişiklik varsa şöyle yapabilirsin içindeki kökleri çıkart temiz bir suda beklet bir kaç saat soğuk bu arada da akvaryumdaki suyun 4de1ini al,üzerine taze su ekleyyip filtrele o zaman sanırım düzelir tabi bu benim şahsi düşüncem.

9. okuducu

okuducu

Yer:
    Istanbul, Turkey
    İsim:
    Cuma okuducu
    Teşekkürler hknk bey.
    Dedigim gibi suda bi renk değişimi olmadı şimdilik eğer olursa tavsiyenize uycam.
    Teşekürler. ..

Sayfayı Paylaş