1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

(A-P) Yeni Nesil Açılımlarla Tedavi Yöntemleri (Kantaron)

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 8 Ekim 2010 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Herkese Selamlar olsun;

    1942 Uganda müzesine ait bilgiler ve uygulamalar ile tedavi yöntemlerini hobiyi uçurup, şişirip, patlatağız ilkesinden yola çıkarak kurulduğumuzda geride bırakmıştık. Makalenin girişi size ilginç gelebilir ancak makaleyi okurken sıradan bir yazı dizisini değil emek verilerek yapılan araştırmaya ve akvaryumda yapılan gözlemler sonrasında size açılan bilgiler olduğunu hatırlatmak amaçlıdır.

    Makale içeriği tarafımca www.akvaryumportali.com platformu için hazırlanmış ve yazılmıştır. Alıntılanması ve başka yerde yayınlanması yasaktır.

    Benzer uygulamaların zaman içinde hobiye karıştığını ve yaygın kullanıldığını zaten gözlemlemekteyiz. Bu açılımında altına portal imzasını atarak güvenle kullanabileceğinizden hiçbir şüpheniz olmasın.

    Eğer başarılı bir hobi yürütmek istiyorsanız akvaryumunuzda sorunlar baş gösterdikten sonra mücadele etmekle...sorunlar baş göstermeden önlem almak arasındaki farkın Arap atı ile İngiliz atı arasındaki fark kadar açık olduğunu bilmeniz gerekir.

    Kırmızı Kantaron Otu (Centaurium erythraea):
    [​IMG]

    Kırmızı renkte çiçekler açan ve ortalama 50 cm'ye kadar boylanabilen, otsu bir bitkidir. Uçucu yağ, çeşitli acı maddeler, reçine, zamk ve şeker içerir. Piyasada kolayca bulabilirsiniz bitkiyi ve yan ürünlerini.

    Kırmızı Kantaronun Faydaları ve Tıbbi Etkileri:

    Acı lezzeti ile iştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. Hafif ateş düşürücü etkileri ile ateşli hastalıklarda faydalıdır. Zehirli yılan ısırıklarında da faydalı olabilir. Karaciğer ve safra şikayetlerine karşı etkilidir. Mide ve bağırsak ülserlerini iyileştirmeye yardımcı olur. Kırmızı kantaron iltihap gidericidir. Ayrıca, yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kırmızı renkli kantaron yağı da hiçbir evde eksik olmaması gereken çok önemli bir doğal ilaç nitelikli bir bitkidir. İyileştirme gücünü en az iki yıl korur. Açık yaraların tedavisinde, bağırsak sorunları, iç parazit oluşumunda, iştahsızlık olduğunda, tüm lenf bezi şişkinliklerinde kantaron yağı ile yapılan hafif friksiyonlar büyük rahatlık sağlayabilir. Bu yağ içten de kullanılabilir: Örneğin, safra salgılarını arttırmak, sinirsel kökenli mide rahatsızlıklarını yatıştırmak ve mide ülserini tedavi etmek gibi durumlarda, günde 2 kere yarım tatlı kaşığı kantaron yağı içilir.

    [​IMG][​IMG][​IMG]

    Akvaryumda balıklarında kullanımı:

    Akvaryum balıklarında kullanımı en kolay gıda yolu ile olur. Haftada 1 veya 2 kez balıklarınızın Yemine emdireceğiniz yağ ile verebilirsiniz. Aynı zamanda bitkinin toprak üstü kısımlarını kaynatıp çay kıvamına getirip yine yeme emdirmeniz sonucu bu kısımlarınıda kullanabilirsiniz. Yağ olarak kullanımı aynı zamanda balıkların mantarlı, tahriş olmuş bölgelerin temizliğinde de kullanılabilir. Genel olarak zaten cilt sorunları üzerinde de olumlu etkileri kayıtlara geçmiştir. Bunun yanında parazitler üzerinde etkisi belirtilmektedir. Bu sonuçla iç parazit hastalıklarında tedaviye destek vereceğine şüphe yok. Genel olarak bu tarz tedavi yöntemlerine homeopatik tedavi yöntemleri denir.

    Homeopati nedir ? [​IMG] Homeopati, öncelikle bedenin bilgeliğini kabullenip, onun savunma ve bağışıklık sistemlerini güçlendirerek, iyileşme sürecini başlatan bir iyileştirme yöntemidir. Cerrahi müdahale gerektiren durumların dışındaki hastalıkların büyük çoğunluğunda homeopati kullanılabilir. Genellikle iyileştirir; iyileştiremediklerine ise kesinlikle hiçbir zarar vermez ! Yeni açılımlardan olan zençefilde bu tanıma girer.

    Bu ürün için akvaryum balıkları üzerinde bilimsel bir araştırma yapılmamıştır ancak bitkinin ve bitki yağının genel faydaları bilimsel olarak ortaya serilmiştir. Tarafımca kulanılmaya başlanmıştır ve keyifle yağa bandırılmış yemlerin tüketildiğini söyleyebilirim. Kullanan hobici arkadaşların gözlemlerini yazması haobiye katkı sağlayacak bir uygulamanın daha hızlı yayılmasına olanak sağlayacaktır.

    www.akvaryumportali.com
    [​IMG]
     
  2. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Bilmiyordum bu otu bak öğrendiğim iyi oldu. Abi balıklar acı yermi ? Haşlanmasın sonra mideleri veya bağırsakları. O kadar yoğun olmayacak tabi ama, ne bileyim. Muhalefet olasım var çok fena. :D
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yağında acılık yok Erman kayda değer. Toprak üstü kısmı çay şeklinde kaynatılıp verildiğinde aynı şekilde. Zaten kırmızı pul biber çok daha acıdır fakat balıklar severek tüketir. Tabi hatırlatalım en acısız olan pul biber alınmalıdır.
     
  4. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Pul biberi karideslerde duyuştum abi de, balıklarda denemedim hiç.

    Zaten diyetim;

    Tetra Vegetable Pro
    New Life Spectrum Chichlid Formula
    Dainichi Color FX Baby
    Tropical sipruluna flake granulat
    JBL Vegetable
    Sera Krill var.

    daha ne vereyim. :D Bu arada iki şey daha sormak istiyorum;

    1.) Bu tedavi yöntemleri esnasında mukozya pansuman yapılacaksa, balık ne kadar dışarda tutuluyor? Yani saniye olarak takriben ? Yada dakika?

    2.) Sera Krill 'İ senin önerinle almıştım. Acayip bir yem bu. Böcek mi bu nasıl birşey? Nette baktım, karidese benzeyen bi canlı sanırım. Ama bu benim kutu içindekiler, sanki balı birbirine yapışmış acayip şeyler :D
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kril okyanuslarda yüzeye yakın yaşayan bir canlı. Karidese benziyor evet. O kadar besleyici ki sadece Kril ile beslenen balinalar var. Yara tedavisinde balığı dışarda tutma oranını bilimsel olarak bilemiyorum ama tahmini dayanma süresi yani balığı çok aşırı zorlamadan 2 dakika tutulabilir. Ancak bazı uygulamalar mesela tedavi sırasında ağızdan su pompalamak süreyi uzatır.
     
  6. dr_glicocalix

    dr_glicocalix

    Mesajlar:
    120
    İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Şimdi biraz alakasız olacak ama Cüneyt Arkın'ın başrolünde oynadığı Köroğlu filminde; Köroğlunun babası olan at seyisi Bolu Beyinin gözlerini kör edip, cılız ve bakımsız görünen kır tayla onu evine yolladıktan sonra oğluna kantoron otu toplayıp onları kazanda kaynatmasını ve bu otlardan çıkan suyla atı yıkamasını söylemişti. (Hatırlayan var mı bilemiyorum) Bu kantoron banyoları sonunda at büyüyüp yağız bir at olmuş ve Köroğlunun yoldaşı olmuştu. Demem o ki bir destandan yola çıkılarak çekilen bu film gösteriyor ki atalarımız yüzlerce yıl önce bu otun faydalarının farkındalarmış.:smiley33:
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Güzel noktadan yakalamışsın Gökhan tebrikler. :ay: Bolu beyinin gözlerini kör ettiği seyis dedem olur, bu bilgi ondan kalmıştı paylaştım. :F
     
  8. dr_glicocalix

    dr_glicocalix

    Mesajlar:
    120
    İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    İlahi Temel Abi kopardın beni:D Bu arada yeni hatırladım Köroğlunun babasının, yani senin dedenin adı Yusuf tu.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş