1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Abiler akvayumda deniz kumu kullanılabilir mi?(kumu denizden toplucam9:D

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde brs_95 tarafından 25 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. brs_95

brs_95

Arkadaşlar ve abiler yeni bir akvaryum yapımına giriştiğmi belki duymuşsunuzdur.Akvaryumun her şeyini kendim yapmayı düşünüyorum,sizce deniz kumunu akvaryuma koyabilirmiyim?Şu küçük kardeşinize bir yardım edin. :d (görüşleriniz benim için çok önemlidir)

saygılar...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abiler akvayumda deniz kumu kullan1labilir mi?(kumu denizden toplucam9:D

Bu konu daha oncede yazidi cizildi. Hep uzaktan okudum. Tuz barindirir akvaryuma salar, rovasataya ciktiginda faul yapar, start verildi kum padokta kaldi.

Bunlar isin gercekleri degil, hem akvaryumlara tuz eklemek iyidir diyip sonra deniz kumu tuz salar olmaz demek... Ne demek ?
    Kapali yuzey bir kum tabasi ne tuzu barindiracak elbette yikanir temizlenir kullanilir. Cok ince yapili oldugundan taban kalinligi onemlidir. Fazlasi zarar, azi zarar, ortasi dsb calisir, ince tabasi normal.hele baliklar moliysee degme baliklarin keyfine, ben o zaman yikamadan eklerim.

Umarim mesaj anlasilmistir.:)

Not:cep mesaj imla klavyeden.

3. brs_95

brs_95

Abi ben yunus cichlid(doğru yazdım sanırım:D) beslemeyi düşünüyorum, onlar için nasıldır ?sence.

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kumu temiz bir şekilde yıkaman gerekir, salınım yapabileceğinden cikletlere iyi gelir diye düşünüyorum ama çok çok iyi yıkamalısın.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kumu iyice yıkarsan ve bol bol evire çevire durularsan deniz kumu kullanabilirsin.

6. brs_95

brs_95

Tamam o zaman gerekenleri yapıp deniz kumu kullanacağım.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam;

Kurulumunda başarılar dilerim, umarım aşamaları görsel olarak paylaşırsınız. Başarınıza görsel şahit olalım ve yorum katkılarıyla en güzelini hep birlikte kurmaya çalışalım. :) Malum kum konusunda olmaz diye yanıt almadığınız tek platformdasınız. :F

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Güzel kardeşim birşey eklemek isterim Denizle falan uğraşma, inşaat kumunu tertemiz yıka kullan,ben kullanıyorum...
    (İşte Şimdi heryerde öcü ilan edileceğiz)

9. brs_95

brs_95

Abi bakırköyde inşatta girince dövmesinler yahu.Bide benim bildiğim inşatta bir çok çeşit kum kullanıyolar hangisi olabilir.

10. brs_95

brs_95

Tabi ki temel abi .Böyle kaliteli biir forumda paylaşmıcam da nerde paylaşcam.Hem siz abilerimin yorumları benim için çok önemlidir

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Barış; Emrah doğru bir noktaya değinmiş.Deniz kumunu yıkamak oldukça zahmetli ve bir okadarda zor bir iştir. :hasta: Buna nazaran inşaat kumunu yıkamak daha kolay. Bir inşaat tan rica etsen ücretsiz dahi alabilirisin. ;) Bu kumlar aynı deniz kumu görünümünde fakat tatlı su kumudur. Yani genellikle dere kumu. ;)

12. brs_95

brs_95

Ya abi o zaman dereden toplasam olmaz mı?Buralarda hiç inşaatçı yokta huh:

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Dere varmı ? dere varsa kum ala ama çok iyi yıka ;)

14. brs_95

brs_95

Köyde var abi bakırköyde ne arar:dGidince bi ara toplarım. :D

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bakırköy de köy ya işte gizli: sakat işler yapıyorsun ama, baştan söylemedi deme, akvaryumcudan kum alman senin için daha hayırlısı ama illede kullanacağım diyorsan inşaatlardan rica edersin verirler.

16. brs_95

brs_95

Dediğim dere 10 cm ya var ya yok abi :F :D dance:

17. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Akvaryumcuya gidipte kum almak saçma zaten.Ben dökümcüden bedava 100kg silis kum aldım.Akvaryumcudan alsaydım 200tl kum.3 tane çok sevdiğim arkadaşım,Antalya ve Mersin sahilindeki kumları akvaryumlarında kullanıyorlar.Anlatıldığı gibide yıkamadılar.

18. brs_95

brs_95

Ama genede güvenlik için yıkamak gerekmez mi? huh:

Sayfayı Paylaş