1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

ACİL YARDIM * Buz prenses Kuyruk dökülmesi

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde ceno tarafından 29 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Arkadaşlar,
    buz presesimin bir tanesini kaybettim. 1 haftadir micofish tedavisi uyguladim..
    Şuan 2. sinde de benzer sorun var.
    Kuyruğunda dökülme var. derisi de pürüzlü. Hareketsiz değil ama çok da dareketli değil..

akvaryumum yaklaşık 300lt. İçinde 2 BUz 2 de SP var.
    tedavi yöntemi için önerilerinizi bekliyorum.
    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Resim ekleme şansınız var mı Cengiz Bey?

3. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Abdullah bey,
    suan degil ama eklemeye calışacağım..
    ama sorun tipik gibi görünüyor.. Kuyuruğun üstünde dökülme var.
    cep telefonuyla cektiğim resimler de cok kaliteli olmadığı için net belli olmuyor.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Netten kuyruk çürümesi ya da kuyruk erimesi olarak taratın... Bakalım o hastalıklara benziyor Cengiz Bey...

Bu arada tankınızı kuralı ne kadar oldu? Kurulum detaylarını verebilir misiniz?

5. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    tankin olculeri 82x50x40
    yaklasık 4 ay once izmirden manisa ya taşıdım. lifetech 828 dış motor var.
    ısı sureklı 27 derecede sabit. 5 buz ve 2 sp vardı. 1er hafta arayla 3 buzu kaybettim. ( 2 si disi biri erkek) Suan kalan 2 buz erkek ve oldukca iri. Tam olarak damızlık diyebilirim. gecen kış yaklaşık 100 adet yavru aldım bunlardan.
    3 tanesinin hastalığını parasiz olarak düşündüm ve micofish kullandım.

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yeni tank sendromu da değil... peki kayıplardan önce rutin olarak kullandığınız malzemelerden değiştirdiğiniz oldu mu? Farklı yem falan kullandınız mı? Ya da yeni balık eklemiş miydiniz?

7. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    forumlarınızı takip ediyorum
    bu söylediklerinizin hicbirisi yok.

benim tek şüphem suyu fazla beklettikten sonra koymaktı. Ama sizin yazılarınızdan sonra en fazla 2 beklettiğim suyu koyuyorum.

bu arada resim koymakya calişacağım. Umarım anlaşılır. Bu arada video da koyabiliyor muyum?

8. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik

9. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik

10. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    umarım resımler yeterlidir..

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kuyruk erimesi...

Akvaryumda %30 su değişimi yapmanızı ve sonrasında tuz atmanızı öneririm... Aslında mikofish fayda edebilirdi ancak olmamış anlaşılan... Akvaryumdaki nitrat değerlerini bilmiyorsunuzdur değil mi? Ölçme şansınız var mı?

12. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    nitrat ölçme şansım yok ama hastalık başladıktan sonra sık sık dip çekimi yaptım ve tuz oranını
    artırdım. Daha önce hastalanan balıkları ayırdım.Ama malesef kurtaranadım.Bunu da ayırmalı mıyım?
    diğer sorum, bu hastalık asladıktan sonra acaba su degisimlerini fazla ( %50 gibi) yapmış olmam etkili olmuş olabilir mi?
    ilginiz ve sabrınız için tekrar teşekkürler..

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cengiz Bey bu balıklarınız hastalanmadan önceki haliniz mi? huh:

Bir yanlışlık oldu heralde...

Neyse... Kuyruk çürümesi/erimesi bulaşıcıdır ama zaten bir tankta bir balık da baş gösterdi ise akvaryum şartlarının elverişsizliğinden baş göstermiştir ve aynı suyun içinde olan balıklarınızda da başlamıştır... Yani bulaşmasından önce zaten bütün balıklarınınz -eğer özel bir bağışıklıkları yoksa- aynı şeye yakalanmış durumdadır...

Tedavi için aklıma yine mikofish geliyor ama sonuç da alamaışsınız... Acaba dozu artırıp tekrar mı deneseniz... Ve aslında mikofish kullanımından sonra su değişimi de yapmasanız mı? Bol hava vererek balıkalrınızı çok uzun süre mikofishli suda tutmak fayda edebilir...

yani 3 günlük mikofish tedavisinden sonra su değişimi yapmayın 1 hafta ve ondan sonra rutin su değişimi yapıyormuş gibi su değiştirin... Mikofish suda kalmaya devam edecektir... Bu sayede tedavi sürecini uzatmış olursunuz ve balıklara ekstra koruma sağlarsınız...

Bu arada ilk mikofish kullanımınızda aktif karbonu çıkarmıştınız değil mi?

14. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    evet aktif karbonu cıkarttım.
    ama suyu erken degiştirmem herhalde mikofish in etkisini azaltti.
    bu arada Pc deki tek resmim buydu.. cevapların ve ilgilenmen beni cok memnun etti. Saolasın..

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yani mikofishi 3 gün üst üste kullanmadan önce su mu değiştirdiniz? Tam anlayamadım da...

Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz tüm arkadaşlar olarak... Sizin konuda da öncelikli görev bana düştü diyelim... Ben teşekkür ederim...

16. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Merhabalar Cengiz Bey, aşağıda mesajalrınızdan alıntıladığım kısımlarda bir çelişki var. Düzeltebilirseniz seviniriz :)

Abdullah Hocamız gerekli tavsiyerlerde bulunmuş. Bende farklı bir noktaya değinmek istiyorum izninizle.
    Akvaryumunuzda tek tür beslemenizi öneriyorum. Çünkü balıklar daha rahat olur ve kendine ait özelliklerini en güzel şekilde yansıtırlar, tabi ki gerekli şartlarda sağlandıktan sonra.

Mesela bir aile beyaz prenses ya da bir aile sarı prenses daha güzel olacaktır. Ayrıca beyaz prenseslerin agresif olduğu söylenir. Farklı türler arasında yaşanabilecek kavgalar olmaması için en ideali tek türdür ancak sizin yaptığınız da yanlış değildir elbette :)

Not: Lütfen, yazım ve imla kurallarına uyalım.

17. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    prespektüs de yazılan şeklinde; ilaç kullanıldıktan sonra ertesi gün %30 su değişimi ve yine aynı miktar ilaç takviyesi şeklindeydi...Yani tedavi sürecinde su değiştirmiş oluyorum(%30 unu)

18. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Evet haklısın türker kardeşim,yaklaşık 200lt yerine 300 yazmışım :cekingen:
    Bir arkadaşımla beraber bir yandan resim çekmek(yakalamak zor oldu cep telefonuyla çektiğim için)
    sizden bilgi alabilme telaşıyla oldu sanırım.
    Ben buz prenseslerini çok seviyorum,çok hareketli ve eğlenceliler.SP ler de 2 tane sadece.
    Ayrıca 12 yavrum var yavru akvaryumumda :basardim:(hiç yavru kaybetmedim)

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yavrul balıkların bu gibi hastalıklara dayanıklılıkları daha fazladır Cengiz Bey...

20. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Ben tam tersi diye baya bir korkmuştum.Çünkü 12 taneyi kendime ayırmıştım. naz:
    Sanırım nazara geldi balıklarım :(

Bir kez daha böyle bir site kurduğunuz için teşekkür etmek istiyorum.İşyeri ve evde 2 ana tank, ve çevremde de 5 kişi bu hobiye başladı ve hepsine de sitenizden bahsettim.Böyle bir destek ve bilgi arşivi olması insanları cesaretlendiriyor inanın...

Sayfayı Paylaş