1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aceminin Discus Akvaryumu...

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde sadangur tarafından 1 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Arkadaşlar dün akşam akvaryumcum bana 2 adet Discus verdi ,artık bakabileceğime nasıl ikna olduysam.... huh:
    60 litrelik melek tankıma aldım onları ama melekleri çıkarmak zorunda kaldım çünkü discuslara rahat vermeyeceklerdi...
    Tankın dibi bitki ve dere kumu , filtrasyon Atman 3337 fakat düşük debiyle çalışıyor...
    Aşağıdaki resimleri balıklar tanka eklendikten 2-3 saat sonra çekildi...
    Şu anda neredeyse 24 saattir bendeler ama hala pek rahat görünmüyorlar sanki...
    Balıkların anne ve babası snake skin ve blue knight mış , bunların cinsi ne acaba ?
    Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim... :cicek:

2. taygun

taygun Guest

Meltem Hanım,

Merhaba. Tekrar tebrik ederim cesaretiniz için. em34:

İlk başta akvaryumunuzda ramirezi, diğer balıklar ve diskusların bir arada olduğunu düşünmüştüm. Ama resimlerde sadece elma salyangozlarını görüyorum, doğrumudur? Eğer diğer balıklar da bu akvaryumda ise ki imzanız öyle diyro, bu akvaryum 60 litre için çok kalabalık. Bu durumda da ben bu durumu, yeni bir akvaryumcu vakası olarak nitelendiriyorum. Bu kadar kalabalık akvaryuma discus gibi irileşebilecek balıklar satılmamalıydı.

Mesajımda da dediğim gibi diskus bakıcılarının gün aşırı kısmi su değişikliği yaptıklarını okuyorum. Bu hakikaten gerekli bir işlem ise sizin de işiniz sor demektir.

Ama bir de yaptığınız işin muhteşem bir sonucu var ki o da discus sahibi olmak. Balıklarınız hakikaten çok güzeller. "Herkese diskus nasip olmaz diye" hep söyşerim. Demek ki siz şanslı bir insansınız. Kim bilir, discuslar ağır basarsa akvaryumda ilyer açmak için diğer balıkları gönderebilirsiniz.

İşinizin zor olduğunu düşünmekle birlikte başaracağınıza inanıyorum.

Olup biteni merakla takip edeceğim.

Kolay gelsin.

3. taygun

taygun Guest

Küçük bir ilave.

Tür konusunda satıcınızın söylediği doğru olabilir. Desenler Snake Skin, renkler de Blue Knight. İnternet üzerinde gördüklerim öyle diyor.... pala.gif

4. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür

Hayır Tamer bey , canlı doğuranlar ramireziler bolivian ram lar bir arada 120 litrelik bitkili tanktalar ve yanlarına 4 adet melek ilave ettim..meleklerin boşalan 60 litrelik tankına discusları koydum...

Yani bende 1 adet 120 litrelik bir adet te 60 litrelik 2 tane akvaryum var :))) Hatta 3 tane , çünkü sanırım 70 litre civarında da değişik cins japon balıkları beslediğim başka bir tankım var... :cekingen:
    Yani yıllar sonra bu hobiye biraz hızlı başladım diyebilirim...
    Discus lar salyangozlarla kalıyorlar , kalabalık yok telaş yok onların tankında...

onları yaşatabilmeyi çok isterim..ramirezilerden sonra discus ta da başarılı olabilirsem ne mutlu bana:)))

5. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür

Teşekür ederimmmmm ... :)))

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Meltem hanım discus beslemek benim için herzaman bir ayrıcalıktır. :cicek: Ve discuslara olan hayranlığım anlatamayacağım kadar büyüktür. Discuslar için hep gözkorkutan yorumlar okuduk bu zamana kadar.Su sertliği,osmos cihazı, olmazsa olmazlar,yok hassas balıklar vs. vs.Bu yüzden birçok akvarist discus beslemeye hep çekinmişlerdir. Halbuki discuslar çok sağlam balıklardır. Ama üretim için bu yazılanlar doğru olabilir. Sizi önce cesaretiniz için,ardındanda bu güzel balıklara sahip olduğunuz için tebrik ederim. Umarım sağlıklı bir şekilde beslersiniz.Fakat üretim harici 60 lt relik akvaryum, discus gibi epeyce büyüyebilen balıklar için biraz ufak. :hasta: Gün aşırı dip çekimi ve su değişimi genelde üretim amaçlı discus tanklarında yapılır fakat siz üretim düşünmesinizde tankınız ufak olduğundan bu işlemi yapmak durumunda kalabilirsiniz. Tabi filtreniz dediğiniz gibi düşük debide çalışıyorsa üstelik..Ama olsun. Nede olsa biz bu periyodik bakımları seve seve yapmıyormuyuz? :) ;) Discus için feda olsun,hergün su değişimi yaparız gerekirse. ;) :)

Saygılar.

7. taygun

taygun Guest

Meltem Hanım,

Bu kadar heves ve cesaret varsa eminim başarı da gelecektir.

Tebrikler em34:

8. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Ya inanın o kadar sık su değişimi yapamammmm , gün içinde çok yoruluyorum bir de küçük kızım var ki hiperaktif bir canavar :) kıskanıyor sanırım balıklara olan ilgimi büyük tankı boydan boya çizmiş sivri bir şeyle...yani ne enerjim yeter ne zamanım bu kadar sık su değişimine...üretim düşünmüyorum sağlıklı büyüyecekleri kadar bakım yapabilirim çünkü gerçekten çok güzeller...
    Bakalım gelecek günlerde olacakları sizlerle paylaşacağım , belki dayanıklılıklarını ispat ederler...
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim Olcay bey... :cicek:

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Merhabalar Meltem Hanım...

Yine iddaalı bir iştesiniz ve inanıyorum bunu da başarırısınız... Anlaşılan bir sonraki Bursa ziyaretimde sizden -eğer uygun görürseniz- sizden ders almak isterim Ramirezi ve Discus hususunda... Bu benim için büyük onur olacaktır... Anladığım kadarı ile sizde hangi renk olduğunu bilmiyorum ama o renk parmak var... Aslında demek istediğim şu: Hani bazı insanlar vardır diktikleri tüm bitkiler tutar ve coşar... Bu insanlara yeşil parmaklı denir... Bizim genetikte de tasarladığı ve yaptığı her PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) çalışan kişilere de mavi elli denir... (Övünmek gibi olmasın ben de mavi elliyim... Alman Hocam da mavi elli idi... Zaten beni yetiştirip hakkettiğimi düşündüğünde bu payeyi de o vermişti...) Şimdi siz de hangi hayvana el atsanız yaşatıyorsunuz Maaşallah... Bu duruma Temel Hoca'nın minnacık nazarlık ( naz: )'ları yetmeyeceğinden ben size madalya gibi koccuman bir tane hediye etmek istiyorum...

İnanın bu nazarlığa çok ihtiyacınız var, Portal'da çok sayıda kem gözlü zat var da... gizli:

:D

Neyse... Şimdi asıl sormak istediğime geleyim... Bu Discus'ların kökeninin ne olduğunu biliyor musunuz? Bana ya Bursa ya da İzmir olduğu söylenmişti... Nereden mi? Benim akvaryumcularımdan biri bana bu Discus'ların aynısından önermişti 2 hafta önce... 2 erişkin 1 ergen 3 adet için sadece 40 TL istedi... Ben de önce fiyatlarına şaşırdım sonra da alsam ne olacak ki yaşatamam dedim... tabii ayrıca bunlarla uğraşamam da dedim... O da bana bu Discus'ların kırma olduğunu ve taa başından beri normalde bir Discus'un yaşayamayacağı sularda yetiştirilmiş olduklarını söyledi... Aldığı yer öyle söylemiş dediğine göre... Bu kadar ucuz olmalarının nedeninin de nispeten "kötü" suda yani sadece dinlendirilmiş ve detoksifiye edilmemiş çeşme suyunda yetişmeleri ve sonuçta rahatlıkla yavru alınabildiği olduğunun kendisine söylendiğini söyledi... bilmiyorum sizinkiler bana teklif edilenlerden mi ama renkleri aynı... Tabii benim Discus'tan da pek anlamadığımı not olarak düşmekte fayda var...

Bu haftasonu tekrar aynı akvaryumcuya gideceğim ve bir aksilik olmazsa yanımda kamera da olacak... Fotoğraflarını çekip burada yayınlarım... Tabii o fiyata çoktan satmadı ise... :)

10. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Açıkçası ben 40 tl ya bir tanesini bile alamadım , ama akvaryumcuma güveniyorum , hiç bir zaman beni kandırmadı ve kazıklamadı tabiri caiz ise...ya da ben olmasını istiyorum :))

Hayatımda ilk defa bu denli büyük hacimlerde bu hobiye girdim ,Allah utandırmasın inşallah...
    Sözlerinizden gurur duydum , elimden gelirse elbette yardımcı olurum..Bu paylaşım için forumdayım zaten , bir şeyler öğrenebilirsem ne mutlu bana...

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ben fiyat ile ilgili olarak değil şu açıdan o katkıyı yapmak istemiştim... Yani bu balıklar benim akvaryumcunun dediği gibi "kötü" su şartlarına adapte ise o zaman gerçekten güzel birşeydir... Ben eğer o zaman söylediğine güvenebilse idim o 3 balığı değil 40 TL'ye tanesini 40 TL'ye alırdım... Yeter ki Ramireziler gibi anında ölüp de beni üzmesinler... Bakalım bu haftasonu oraya gidip balıklara bakacağım... İnşallah hayattadırlar (çünkü asıl akvaryumcum kardeşine devretmeye hazırlanıyordu o zaman ve çoktan devretmiştir ve maalesef kardeşi onun kadar balıkalra ve gereksinimlerine hakim değil yani hayattalarsa gerçekten dayanıklıdırlar demektir) ve satılmamışlardır... Belki o zaman ben de onları alırım...

12. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    İnşallah Allah gönlünüze göre versin...Benim Discuslardan biri şu an sanırım mevta olmak üzere , yaslanmış mangrow köküne kıpırdamıyor bile :( :( :( :( :(

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Allah acil şifalar versin, size bağışlasın...

14. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Balık kayıpları çok üzücü oluyor , Bu hobiye yabancı olanlara garip gelsede ben bu kayıplardan çok etkileniyorum...

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Başlarda öyle oluyor da Meltem Hanım, aynı tür balıkatan düzinelerce öldüğünde tanklarınızda artık aldırmıyorsunuz... Örneğin ben 30 kadar Koi Kılıçkuyruk kaybettim... Şu anda tanklarımda da yaşayan bir tane bile yok... En son aldıklarım öldüğünde ölüleri ile konuşup şakalaşmaya bile başlamıştım... Artık sinirden mi yoksa kaybede kaybede kanıksadım mı nedir bilmiyorum... Arkadaşlardan birinin de Koi Kılıçkuyruğu ölse ya da hastalansa yine ben gülme ikonlu cevaplar yazıyor buluyorum kendimi... Arkadaşlar da kanıksadı ve tabii benim geçmişi de biliyorlar o yüzden -sağolsunlar- birşey demiyorlar...

Koi Kılıçkuyruklardan nefret ederim...

16. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür

Evet sanırım zamanla kanıksayacağız hepimiz bunu , yine de hepimize kayıpsız günler dilerim :) naz:

17. taygun

taygun Guest

Meltem Hanım,

Kayıp var mı?

18. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Hayır Tamer bey çok şükür hala yaşıyorlar ama keyifsizler , bir köşede yanyana mangrow köküne yaslanmış duruyorlar...Hiç bir şey yemediler , gelirken akvaryumcum bana dana yüreğinden yapılmış yem verdi .Bakalım onuda deneyeceğim...
    Çok endişeliyim .

19. taygun

taygun Guest

Sorun bence su yapısındadır. Konunun yemle alakası yok bence. Dünden bugüne rahatsızlanan balıkların derdi açlış değildir.

Su değerleri üzerinde yoğunlaşmanızı öneririm.

Saygılar

20. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Bu durumdayken balıkların iştahlı bir şekilde yem yemesi zor gibi. Verilen yem suyu mutlaka kirletecektir.

Tamer Hocamında dediği gibi şuan için su değerlerine yoğunlaşmalısınız. Su değerlerinin iyi olması onların öncelikli isteği sanırım.

Sayfayı Paylaş