1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Acil!Lepistesim saldırıyor...

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde RuPTuR tarafından 22 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Arkadaşlar ilk defa biraz önce şahit olduğum bir olayı sormak için rahatsız etmekteyim sizi.Dişi lepistesim yanına gelen bütün dişi lepisteslere saldırıyor. :hink: Yavrulayacak gibi bir durumu da yok gördüğüm kadarıyla.Nedenini bilen var mı acaba? :bilmem:

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Neresine saldırıyor balıkların anüs bölgesine mi vuruyor kuyruğunumu ısırıyor yoksa başka biryerimi
    birde akvaryumunda ne zamandır diğer balıklarla beraber ayrıca saldırganlaşan balığın keyfi nasıl durgunmu normalmi, nasıl bir yem kullanıyorsun canlı yem veriyormusun, yemlemeyi yeteri kadar yapıyormusun yem verirken balıklar birbirine saldırıyormu

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Yemleme şu şekilde:
    3 günde bir Sera O-nip,Her gün ışıklar açıldığında(22:00) ve kapanmaya yakın(06:00) 2 kere Super Guppy(ocean free),02-03 gibi kendi hazırladığım bitkisel yem(deneme amaçlı).Dip çekimi 3 günde bir %30.Akvaryum gayet bitkili.Erkeklerim sürekli dişileri kovalıyor.Saldıran dişinin anormal bir hali yok.Saldırı şekli kuyruğa değil,anüse de değil.Direk göğsüne vuruyor.Herhangi bir yaralanma yok ama ilk defa gördüm böyle birşeyi,şaşırdım... :hink:

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kılıçkuyruk olsa anlayacağım da, lepistes de böyle yaparmıymış... İlk kez duyuyorum...

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Benim balıklarımda sürekli oluyor böyle şeyler, gayet iyi anlaşan balıklar birden birbirine saldırmaya başlıyor erkekler dişiler için kavga ediyor, dişiler yem için kavga ediyor benim akvaryumumda bitkili bu arada :) bu saldırmanın tamamen rekabet ve baskınlık kurma çabası olduğunu düşünüyorum ben ''lepisteslerde mi ?'' diye soran çıkabilir evet lepisteslerde, bu uysal hayvan bazen çılgınlaşabiliyor

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tek dişi bu şekilde davranıyor,diğerleri normal.Ama o saldıran dişiye de gözüm gibi bakıyorum.Yavru aldığım zaman çok hoş olacak.Kuyruğunun ortası uçuk mavi,kenarlara doğru kırmızılaşıyor.Gövdesi düz sarı,albino da değil...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Resmi varmı inşallah güzel yavrular alırsın

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem Eminönü'nden mi aldın o dişiyi... Tarif ettiğin gibi dişileri sadece Eminönü'nde görmüştüm de bir zamanlar... Ara ara gidiyorum ama onun gibiler düşmüyor... Bulsam kaçırmayıp alacağım...

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Hayır Abi,benim yavrulardan.Sanırım 4. dölden aldım.Aynı tipte erkekler de var.Erkekler gidip diğer dişileri döllüyor,daha buna dokunan olmadı.O yüzden bekliyorum sabırsızlıkla :)

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem yavrularsa yavrularından isterim... Aslında Telli Baba'ya götürüp de bir tel bağlattırsan... Zaten sana yakın diye biliyorum... İki adım...

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İşte o dişi :p Fosforlu çıkmadı tabiki fotoda ama kuyruğun orta bölümü parlak mavi...

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Telli Baba değil Abi o Oruç Baba :)
    Evim üstünde bir etkisinin olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Bütün cenabetlikler beni bulur genelde :D

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cem balığın çok güzelmiş :cicek:

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sordun mu kendisine "Sen Oruç Baba mısın, yoksa Telli Baba mısın?" diye... :D

Oruç Baba ise sen de balığına 3 gün oruç tuttur kısmeti açılsın... :D

Şaka bir yana, psikolojik bir rahatsızlığı olabilir... Tüm evde kalmış kadınlar gibi...

Çapa'daki tüm bekar dişi Prof.larda senin balık gibi gelen geçene saldırıyor... :D

Zaten insanoğlu henüz evde kalmış kadınlardan daha tehlikeli bir silah üretemedi... :D

Bence balığını ayır ve yanına dört tane azgın erkek koy, bir müddet sonra "kendine getirilir"... Gerçi Forum bir tanenin daha "hayırlı" olduğunu söylüyor... :D

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Benim bahsettiğim balıklar da bunun gibi idi... Ancak renkleri daha açık sarımsıydı... Heralde seninki de öyle... Fotoğraftan yanılmıyorsam biraz koyu çıkmış... Bu arada bu balığın yavrularından kesin isterim...

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Çapa daki bekar bayan proflardan biri sıkıntısından akvaryum hobisine yönelirse sonra foruma gelir senin bu yazını görürse Aaaa Abdulllah Hoca ne demiş bize derse çok ayıp olur :)
    Bu arada Cem o balığın yavrusundan bende rica ediyorum böyle balığın yavrusunu kaçıramam :D

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrah ben onlar yüzünden akvaryum hobisine başladım zaten... :D

18. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Cem kardeş eğer bahsettiğiniz balık resimdeki ise bana hamile gibi geldi. Kendi yavrularımdan demişsin, hamile ise muhtemelen bu ilk doğumu olucak balığınız bu yüzden saldırganlaşmış olabilir.

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bana da öyle gelmişti ama Cem eline erkek eli değmediğini söylediği için bilemeyeceğim tabii...

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Erkek eli değmedi değil,3 gün önce ben de yavrulayacak sanıp yavruluğa almıştım,ertesi gün baktım baya dışkı vardı kapta :) Yemlemeyi biraz fazla yapıyorum bu aralar,Bursa'ya gideceğim.O yüzden karnı şiş.Ayrıca yavru olsa zaten görünür,şeffafa yakın bir balık :)
    Yakında ben tutup sokacağım erkeklerinkini ya :D Hadi doğal olsun onu seçsinler diyorum ama yok...
    İlk parti en fazla 15 yavru çıkacaktır,ona göre paylaştırırım tabiki,sabırsızlıkla bekliyorum :)

Sayfayı Paylaş