1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Adım Adım Bitkisel Yem Yapımı

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde KaderiniSev tarafından 5 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. KaderiniSev

    KaderiniSev

    Mesajlar:
    294
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Buğra Murat Köse
    Merhaba internetten ve çevreden edindiğim bilgilerle kendi başıma bir girişimde bulunup canlı doğuran tankım için yem yapmaya karar verdim :)

    Öncelikle Malzemeler:
    1) 10-15 kök ıspanak
    2) 5 6 dal maydanoz 2 3 yaprak marul
    3) 1 çorba kaşığı un veya mısır unu
    4) 2 diş sarımsak (1. suyuna 2. içine)
    5) 1 çay kaşığı tuz - evde bulunan
    6) 1 çay bardağı balık yemi
    7) Yağlı kağıt

    İsteğe göre malzemelere tavuk ciğeride eklenebilir denemedim.


    1. aşama
    111111111.jpg


    Ispanağımızı yıkadık köklerinden ve uzun saplarından temizledik yemi sıcak suda yumuşaması için beklettik.

    2. aşama
    2222.jpg


    Yem yumuşadı ve ıspanağımızı haşladık suyunu süzdük robotu kurduk.


    3. aşama
    3333.jpg

    Haşlanan ıspanağı robota koyduk bu aşamada 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz ve yumuşayan yemlerimizi koyduk robotta çektik.
    Daha sonra Yağlı fırın kağıdına serdik kaşık yardımıyla kağıda püreyi iyice yayıp incelttim ve kuruttum.
    Gördüğünüz gibi kağıt gibi oldu yağlı kağıttan kalkınca.

    4. aşama

    9.jpg

    kuruduktan sonra üfelendikten sonra pul yemin son durumu.


    11.jpg

    Ve yemin son hali :)))

    Pul yemden biraz ağır olduğu için direk dibe çöküyor. Vatoz çöpçü vs dip balıkları için uygun bir yem ayrıca canlı doğuran lepistesler molilerde yiyor tadı beğenildi anlaşılan :))
    İyi Forumlar Hayırlı Günler.
     
    TencoMelih, egouard, Alparslan ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. -doctore-

    -doctore-

    Mesajlar:
    1.352
    Yer:
    Samsun-BAFRA
    İsim:
    muhammed yıldız
    Ellerine sağlık.
    Özellikle son hali güzel görünüyor. Başka katkılarla da zenginleştirilebilir.
    Dibe çökmesi de bence güzel.
    Suda dağılması ne durumda? Çabuk dağılıyorsa jelatin kullanılabilir.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  3. KaderiniSev

    KaderiniSev

    Mesajlar:
    294
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Buğra Murat Köse
    Sağolun teşekkür ederim. Evet havuç vs zenginleştirilir ama tadını beğenirlermi bilemiyorum şuan yiyorlar bu yemi. Suda dağılmamasının neden un bence yapıştırıp sağlamlaştırıyor suyu bulandırmıyor.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ne güzel pul yem.:)

    Zenginleştirmek mümkün evet, içine kivi, muz, nori ve sıvı vitamin eklenebilir ama bu da tek başına gayet başarılı olmuş kutlarım.temo19
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  5. Batuhan Erogul

    Batuhan Erogul

    Mesajlar:
    187
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Batuhan Eroğul
    Üşenmezsem bir ara yaparım :D

    Un yerine ekmekde kullanılabilir.
     
  6. KaderiniSev

    KaderiniSev

    Mesajlar:
    294
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Buğra Murat Köse
    Teşekkür ederim temel abi :D aynı zamanda salatalık havuç vs de konabilir ama tadı beğenilirmi onu bilemiyorum o kadar emek verip yaparsın ama balıklar beğenmezse kötü olur mesela :D

    Ben evdeki olan malzemelerle bunu yaptım toplam maliyeti 1 lira oda ıspanak :D
     
    TencoMelih ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çok haklısın ama küçük de olsa zenginleştirme yaparak denemek lazım. Pul yeme bayıldık merak etme süper olmuş.:)
     
    TencoMelih ve KaderiniSev bunu beğendi.
  8. KaderiniSev

    KaderiniSev

    Mesajlar:
    294
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Buğra Murat Köse
    Sağol Temel abi çok teşekkür ederim :)
     
  9. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    311
    İsim:
    Emre Aladağ
    Ellerinize sağlık.Hem daha taze,Hemde normal bir yeme gore daha fazla direnc kazandıracağı konusunda şuphem yok.Troplara deneyebilirim belki.
    Teşekkurler
     
  10. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.707
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Eline sağlık Buğra süper yem olmuş, bunu dahada geliştirirsin yada bu formül böyle kalsın bu balıkların kabız olmamasını sağlar içinde ıspanak var, başka çeşit çeşit ve bir tanede daha çok protein ağırlıklı yaparsın...
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  11. KaderiniSev

    KaderiniSev

    Mesajlar:
    294
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Buğra Murat Köse
    Sağolun teşekkür ederim tavuk ciğerlisini deniyeceğim içine muz filan koyucam ama kokusu insanı bayıyor :D insallah yerler bunu afiyetle yiyorlar hele dibe çöktümü vatoz diğerlerine yedirmiyor kendi yiyor :D
     
    TencoMelih, Alparslan ve YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş