1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ahli Balığından Yavru Almak

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 16 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ahli balığından yavru almak, bakım periyotu, ahli balıkları yavrulama ve ahli balığı özellikleri nasıl olmalı bunlara değineceğiz. Ahli balıkları son derece alımlı lacivert renklere sahip balıklardır ama renk sadece erkekler için geçerlidir. Tabii, doğal ortamlarında dişilerin renkleri hayat sigortasıdır. Birçok Ciklet balığı dişileri gibi ahli dişileri de renksiz ama dişi sayısı oranında erkek balık koloni içinde renk sergiler. Geçmişe dönük Malawi türleriyle akvaryum hobisini yaptığım sıralarda en çok hoşlandığım balıklar Red Borley ve yaprak cichlid balıkları diyebilirim. Çok güzel fosforlu mavi, bordo gibi çeşitli renkleriyle gerçekten deniz akvaryumu balıklarına bile taş çıkaracak forma sahip balıklardır. Ahli balığından yavru almak elbette güzel duygu ama öncelikle üst sınıf sağlığa sahip balıklar yaratmak gerekir.

    Ahli bağından yavru almak.jpg

    Ahli balığından Yavru Almak Ciklet Balığı Yavruları

    Ahli balığından yavru almak akvaryum şartları yerinde ise çok kolaydır. <em>Ciklet balığı</em> dişileri üremeye hazır olduğunda koku ve salgılarını erkek balığa ulaştırır. Akvaryumda düz kumluk alan akvaryumda mevcut ise, aşırı agresif ve sert balıklar bu üreme anına müdahale etmiyorsa çok çok istekli balıklardır. Ağızda kuluçka yapan tür yaklaşık olarak ortalama 21 gün kuluçka gerçekleştirir. Isıya bağlı olarak yavruların çıkarılması konusunda değişkenlik görülebilir. Ahli balığı dişileri yumurtaları atmaya daha az meyillidir. Ahli balığından yavru almak kolay ancak bu kısımları yine de atlatmak gerekir, yani öncelikle dişinin yumurtalara sahip çıkması gerekir. Sadık iyi bir anne olarak dikkat çeken yapıları vardır ama zaman zaman yumurtalar erkek baskısından vb atılabilir. Dişi kuluçkanın son günlerine doğru üreme akvaryumuna alınabilir, yavrulara zarar vermeyen anne bir süre daha yavruları tehlike anında ağzına toplayarak koruyabilir. Ağız dolu iken dişiler küçük yem parçaları ile beslenebilir ve kuluçkanın son günlerine doğru bu yem parçaları ile artık keselerini kaybeden yavrularını besleyebilir. Sciaenochromis Fryeri (Ahli) cinsiyet ayrımı. oldukça kolaydır. Yukarıda söz edildiği gibi dişilerin rengi kahverengi tonlarındadır.

    Ahli balığından Yavru Almak- Ahli Cichlid Balıkları Besin:

    Ahli balığından yavru almak kadar, yumurtlama sürecinden tutun da, larvaların kalitesine kadar beslenme önemli bir konudur. Beslenme konusunda seçici değildirler. Etçil besleniyor olup zaman zaman bitkisel gıdalar verilmelidir. Yağlanmaları renk anlamında etki etmez ancak form ve üreme konusunda düşük verim yaratır. Ahli cichlid balıkları gibi tek baskın renk tonuna sahip balıklar her türlü yemde renklenebilir ama kaliteli yemler balığın sağlığı için çok önemli. Beslenme öncesi kısaca balığı tanımak gerekirse;

    Bilimsel adı: Sciaenochromis fryeri
    Doğal ortamı: Kum ve kayalardan oluşan habitat.
    Ahli balığı besin: Etobur
    Cinsiyet Ayrımı: Dişiler ve erkekler farlı renklere sahiptir
    Akvaryum Davranış: Genel agresif, kendi türüne agresif
    Ulaştığı Boy:18 cm.
    Akvaryum Hacmi (Minumum): 200 litre
    Akvaryum Isı: 25~27°C
    Su pH: 7.8 ~ 8.6
    Akvaryum Su Sertlik: Sert
    Zorluk derecesi: kolaydır
    Üreme: Dölleme olarak ve ağızda kuluçka

    Ahli balığından Yavru Almak Yavrulama Aşaması:

    Sciaenochromis fryeri Yumurtlama aşamasına gelen dişi ahli balığı erkek balığın daveti üzerine hazırlanan bölgeye çağrılır. Bu alan korumaya alınır ve diğer balıklar mümkün olduğunca uzak tutulur. Dişi tek tek veya birkaç adet yumurtayı sırası ile yumurtlar ve etrafında dönen erkek ahli balığı yumurtaları döller. Bu sırada dönme hareketi devam eder, bunun anlamı yumurtaların ağız içinde de döllenmeye devam etmesidir. Üreme ortalama 1-2 saat sürebilir. Her hangi nedenle kesintiye uğrayan çiftleşme ve sizin ahli balığından yavru almak umutlarınız şartların olağan hale gelmesiyle devam eder. Ahli balığı çiftleşme sırasında taban kumu yumurtalara benzer bir malzemeden oluşuyor ise dişi olan balık zaman zaman kum tanesini yumurta sanarak ağız içine alabilir. Akvaryumlarının kumu iyi seçilmeli. İnşallah daha çok Ahli balığından yavru almak nasip olur.

    Akvaryum Portalı;
     
  2. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Temel abi eline emeğine sağlık çok güzel anlatmışsın...
     
  3. Ankaraguclu

    Ankaraguclu

    Mesajlar:
    2.644
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Miraç küçükerdem
    Eline Sağlık Temel abi:çiçek:
     
  4. halit sirin

    halit sirin

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    halit şirin
    Eline sağlık teşekkürler abi.
     

Sayfayı Paylaş