1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aiptasia pallida Aiptasia pulchella mücadelesi

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 19 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Abi nasıl yok olsun kocaman olmuş sığmıyorki deliğe ? :)

2. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Yok hocam Teoman abide devasa olanlar vardı dokunduğunda yok oluyolar bu böcükte bir tuhaflık var

Erman Pehlivan bunu beğendi.
  3. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Tecrübem olmadığı için anlatılanları daha evvelden bilmiyordum ancak okuyunca hak verdim. Normalde aiptasialar içeri çekilecek yapıya sahiplermiş. Ancak bu kayada tutunduğu yer (videonun sonunda görülüyor ki) düz bir zemin. E videoda bu shrimpleri satan yerin videosu olunca insan kıllanıyor normal olarak. :) Hak verdim Mesut abi ve Teoman abiye. :)

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Votka vermişlerdir ona votka.:crazy1:

Erman Pehlivan bunu beğendi.
  5. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Kafa 1 milyon diyosun :D :F

Abi japonla tutturmuşlar sanırım düz kayaya bence. Dolayısı ile aiptasia çekilecek kovuk bulamıyor kayada. Kendini de salamıyor suya, mecburen yem oluyor. Ama video ilginç. :)

6. erkan candemir

erkan candemir

İsim:
    erkan candemir
    Erman Pehlivan, reis ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Cevap: Aiptasia pallida Aiptasia pulchella mücadelesi

Ben bu videoyu izlemiştim ama hortumla ne sıktığını anlamamıştım. Demek kaynar su ? İşe yarıyormudur acaba tam olarak ?

8. erkan candemir

erkan candemir

İsim:
    erkan candemir

Alacaksın at şırıngasını, takacaksın hortumu. Vereceksin kaynar suyu. Beni bile sökersin kayalardan:F

9. ozgun_cyprus

ozgun_cyprus

Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner

Arkadaşlar benim de artık aiptasia problemim var, ama sevinçliyim de bunu söylerken çünkü bu cümle benim bir deniz akvaryumum olduğunu da hatırlatıyor bana :crazy:
    Neyse bendeki terbiyesizler, poliplerin arasına yerleşmiş durumda, bu nedenle kaynar su benim için toplu katliam demek. Bu nedenle benim daha hassas bir yönteme ihtiyacım var. Ve araştırırken Red Sea firmasının Red Sea Aiptasia-X ürünü takıldı gözüme, firma yetkilileri kesinlikle güvenli olduğunu söylüyor. Birkaç yabancı formda ürün ile ilgili kullanım sonrası yaşanan sıkıntılar dile getiilmiş ve Red Sea firmasının Biyolojik araştırmalar müdürü Sharon Ram hanımla görüşülmüş. Hanım kızımız ise ürünün tamamen deniz ürünlerinden elde edilen %100 doğal bir karışım olduğunu ve kesinlikle ürünlerinin arkasında olduklarını bildirmiş. Üç yıldır kullanımda olan bir ürün için yan etkilerle ilgili şikayetlerin azlığı nedeni ile bu ürün benim ilgimi çekti. Bu nedenle spariş etmeyi düşünüyorum, kullanım sonrası etkileri ve tepkileri sizlerle yine paylaşacağım. Saygılar sevgiler.

Ürünün resmi bu, internet ortalama satış fiyatı 35-40 TL

Bu da ürünün kullanımını ve tesirini gösteren video, iyi seyirler.

[video=youtube;oo3DZYdAD2Y]http://www.youtube.com/watch?v=oo3DZYdAD2Y&feature=related[/video]

Marco Pashaa, cirol, Heliak ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hadi bakalım meraktayız. Yanlız ne hikmetse bu adamların Aiptasiaları kuzu gibi bekliyor hep. Benim şahit olduklarım gölge görse içeri çekiliyor.

11. ozgun_cyprus

ozgun_cyprus

Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner

Abi vallahi benimkiler de öyle akvaryumun kapağını açarkenden hemen kaçışıyorlar :/

12. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Bu ilaçtanda kullandım apistalar bayılıyorlar önce ağzını açıp kapıyorlar sonrada mefta, ama kalıcı çözüm değil eninde sonunda tekrar çıkıyorlar bence poliplerle vedalaşsan iyi olur.:heyo:

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Abi ne illet bir şeymiş bu aptasia lar yaa.:hasta:

Marco Pashaa bunu beğendi.
  14. ozgun_cyprus

ozgun_cyprus

Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner

Vallahi bugün üşenmedim, oturup tüm kayaları parçaladım. Benim polipler zaten aldığımdan beridir doğru dürüst açmıyorlardı :( Şimdi her bir parçacığın üzerinde 3-5 kafa olan ona yakın parçacığım var, her birini mercan tutkalı ile yapıştırdım akvaryumaki sabit kayaların üzerine. Umarım stresten ölmemişlerdir şimdiye kadar. Ama kayaların içini görmeliydiniz, köstebek yuvası gibi, onlarca aiptasia. Neyse şimdi temizledim elimden geldiğince, kayaları direk attım.

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Polip kayanı görür görmez eyvah dedim zaten ve yazdım da. Poliplerde de can yoktu Özgün açıkcası. Yani düzelme, gelişme, açma vs olmaz ise hiç ama hiç şaşırmaman lazım ve yine akvaryumunu hiç sorgulamaman gerekir. Sağlıklı Zoa veya düğme polip kayası aşağıdaki gibidir. Murat verdi sağdakini bana ve geldiğinde hasta olup geri isteyecek diye düşünüyorum. :F

Örnek olarak veriyorum çünkü dikkat edersen aralarda boşluklar yok. Polip kayasında aralarda boşluk varsa bu şüpheli bir durumdur haberin olsun.

ozgun_cyprus ve fth-94 bunu beğendi.
  16. ozgun_cyprus

ozgun_cyprus

Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner

2006 da bir bims-blok fabrikasının inşaasında şantiye şefi olarak çalışıyordum. Bir spariş sonrası gelen ürün sparişi tutmamıştı ve teğit çizimlerini kontrol ederken dolandırıldığımızı anladım. Mal sahibi ise ücreti maaşımdan kesip şu hiç unutamadığım sözü söylemişti, " Deneyim, hayatta yediğin kazıkların toplamıdır. " hiç unutmadım bu sözü. Polip konusunda da deneyimlenmem için gerekiyordu böyle bir kazık, yaşadım ve öğrendim :)

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ancak! Bedel ödeyerek öğrenilmemesini hedefleyen platformlardan biri olarak esnafın karşısına ne alacağını bilerek çıkmış olmak için burada satın almaya gitmeden önce sağlıklı polip kayası nasıldır, havada kuşu tutan balık nasıl olur diye sormuş olmanda gerekirdi.

Bunları yazıyorum çünkü; Ben zamanında ağzım havada satın aldım...Bari sen alma.

Bu arada Aiptasiaların küçüklerini beslemek gerekir zamanı gelince kurtulmak için. Hadi bakalım burdan yak.:)

fth-94 ve ozgun_cyprus bunu beğendi.
  18. mandarin

mandarin

İsim:
    egemen kaya

Pepermint bulamıyorum şu sıralar Ankara'da elinde olan varsa almak isterim arkadaşlar.....

19. Saruman

Saruman

Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Gökhan GÖKYAR

Her pepermint yada Chelmon malesef Aptaisa yemiyor.Aptaisa yiyen chelmon çok gördüm ama, pepermint oranı daha düşük.Ayrıca yeterli mücadele için aptaisa sayınıza göre koloni şeklinde almanız gerekir ki, içlerinden bazılarının yeme ihtimali olsun ve diğerleride onlara uysun.

Akvaryumunuzda temizlikçi karides varsa, pepermint koyamazsınız, pepermintlerinizi öldürme ihtimali büyüktür. Ankarada genelde ******* akvaryumda bulunuyor.Ama şahsen tavsiye etmem.

20. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul

Bulabilirseniz White-Spotted Hermit Crab (Dardanus megistos) veya Camelback Shrimp (Rhynchocienetes uritai) peppermint ten daha başarılı olduğu söyleniyor.

Sayfayı Paylaş