1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvarist çeşitleri

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 10 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İşteyim, işim beklemek, dedim yaz Temel herkes kendinden birşeyler bulur.

Sizlerle sohbet tadında paylaşımlar yapıyorum ara ara. Bu tarz paylaşımlar hoşuma gitmiyor değil. Bir süredir sanal ortamda hobimiz üzerine paylaşımlar yapıyoruz ve birçok akvarist tipine birlikte şahit oluyoruz. Tabi oturup bu paylaşımları sohbet tadında herkes yapmıyor.Malesef unutulan bir gerçek var. Hobimiz zevk işidir, keyif işidir. Devlet yönetmiyoruz ve elbette balık hakkında yorumlar yaparken platformlarda zaman harcarken keyif alacağız. Videolarımızda kemençeler çalacak, birileri farkı deneyecek ve birileri yapıcı olarak eleştirecek. Kazanan herkes olacak.

Ama bir bakalım akvarist çeşitlerimize, hiç kimseyi kırmadan, üzmeden, hedef almadan. Nasıl olsa hepimizin amacı en sağlıklı ve en güzel akvaryuma sahip olmak.

Peki gerçekten herkes bunun için çaba harcıyor mu?

Kendi gözümden akvaristler;

1- Evin bir köşesinde akvaryumu olsun, ışığı pembe olsun dikkat çeksin, dekoru tamamlasın ve eve hava katsın. Balıklar kuyruklarını sallasın yeter. Balıklar hastalanırsa girer bir foruma anlatır yarım yamalak derdini, baktı cevaplar geçikti verir ayarı nasıl olsa işi olmaz. Kızar sağolun çok yardımcı oldunuz diye feryat eder. Okumaya, araştırmaya gerek yoktur, hazıra konmak varken niye uğraşsın ki.

2- Balıklar sağlıklı olsun derler, kendilerine akvaryumlarının hitap etmeleri yeterlidir. Forumlara girerler çok faydalı paylaşımı okurlar, elinden geleni ve kafasına yatanı dıy olarak yaparlar. Es kaza takılırsa foruma başlık altına sorarlar ve ayıp olmasın diye eklerler... Paylaşım için teşekkürler. Yaptığını paylaşmaz, örnek olanın emeğine saygı duymazlar. İşleri bitmiştir. Ama Allah var zararsız akvarist tipidir.

3- Bazılarının 50 mesajı vardır, 48 tanesi satıyorum beleşe alıyorumdur. Hani olurda bir başlığa mesaj yazarlarsa mutlaka bir ekipmanı tavsiye ederler, ben temin ederim derler. Allah var bunlarında zararı, faydası yoktur. Ne hikmetse ara sıra karıncadan yem olur mu diye sorarlar.

4- Bazıları zoru sever, kimsenin bakamadığını bakmak ister, kimsenin yavru alamadığı balıktan yavru almaya çalışır. Durur durur pat diye ben zamanında bu balığı ürettim, hiç zor değil der. İyide zamanında olsa da bir kare görseydik dersiniz. Halbuki sahiden başarmıştır, ancak başarısını paylaşmamıştır ve kimse inanmaz, kayideye de aslında işin aslı alınmazlar..

5- Akvaryumun tarihcesini yazanlar vadır. Kral abdullah'ın sarayına akvaryum kurmuştur rica üstüne. Bilmediği çok azdır. Akıllar verir, birden uzun bir makaleyi alır paylaşır, vay be dersiniz helal olsun. Altında derlemedir yazar ama olsun helal olsun. paylaşımcıya o da yeter. Hani bir de statü peşinde koşmasalar, mesajlarının başını google'ye yazdığınızda mesaj x forumdan , felanca kişiden çıkmasa bazen ne güzel olacak.

6-Ben ekipmanımı yapayım diyenler vardır. Meraklıdırlar, hani yaptıklarınıda paylaşırlar. Bu arkadaşlar yapılmışada önem verirler, kutlarlar, tebrik ederler, üzerine yorum yapar gelişmesini isterler. Öyleya güzel akvarist kendiside emek vermiş birşeyler yapmış biliyor ne olduğunu. Ne yaptıklarınında önemi yoktur. Yaptıklarını, bildiklerini gizlemezler, statü akıllarına yönetimden haksız uyarı aldıklarında gelir.

7- Akvaryumları olmasa da olur, bir ara leğende japon balığını üç gün yaşatmıştır. Ama google hayranıdır. O bilmese bile google bilir. Siz ona sorun yeter. O size bulur yollar. Felanca siteden burdakilerin haberi yoktur nasıl olsa, ordan alır buraya ekler, kaynak unuttu abisi ne yapsın. Yanlış ve hatalı mesaj yakalamışsa bildiğince hemen ego tatmin edilir. Siz sorun o bilir konuya uygun bir mesaj parçası google'den hemen eklenir. Siz onu taktir edin, statüsünü verin yeter. İnternette oyun oynarken mola verdiğinde akvaryum forumlarına takılırlar bu arkadaşlar. Mustafa'nın yazdığını kopyalar bizim Ahmet'e yollar. Ahmet ne yapsın yarın mehmet'e yazmak zorunda. Fakat bu arkadaşlar sadece bilineni biliyor ne şaşırtıcı değil mi?

8- Bu guruptaki arkadaşları gördükçe helal olsun derseniz. Örnektirler, yabancı dili vardır yeni şeyleri öğrenir, öğretir. Paylaşır akvaryumunun sağlıklı olmasını ister, ölenini, kalanını gizlemez sebebini sorar. Egosu yoktur paylaşır doğayı sever, gezer gezdirir ve teşfik eder. Ödü kopar yanlış bilgi verecek diye, hiç kendine bunu yakıştırmaz. Platformlar bazen yönetim kademesini teklif eder, ama ona terstir ve onun derdi paylaşım olsa da, hobinin ilerlemesine bul yolla katkı yapmaları gerektiği ricası üstüne kabul edilebilirdir. Paylaşımlara Teşekkürünü ederken konulara bilgi katkısını eklemeyi unutmalar. Zaman buldukça emek isteyen paylaşımlara imza atarlar. Ne güzel hobiciler, gerçek akvaristler.

9- Bazıları denemeyi çok sever, akvaryumun kırmızı çizgilerini kendince belirlemiştir ve dışına çıkmadan bunları dener. Hatta başarır ve bunları paylaşır. Ama yapıcılık hayranıdır, biraz ters mesajlarda sinirlenir çünkü kendinden emindir ve bunu mutlaka paylaşmak ister. Okur, araştırır yenilikleri bulur bunlarıda paylaşır. Parası olmayanların en güzel akvaryuma sahip olmaları en büyük mutluluk kaynağıdır. Onun için bir yol mutlaka olmak zorundadır. Paylaşımlarında renklidir, ama çok hırslı olduğundan anlatımı yer yer kişiye göre sivridir. Kendinden verir, saklamaz, esirgemez. Ama paltformlarda çekemeyeni çoktur çünkü çabuk sivrilir, dikkat çekerler. Kızdırması kolaydır nasıl olsa. Ayarı çabuk alır. Hırslıdır bu arkadaşlar başarıyı yakalamak zorunda hişsseder kendisini. Kendisine yazılan mesajlar yumuşadıkça yumuşayan, sertleştikçe daha sertleşen yapıları başlarına hep beladır. Bana göre hobiye katkıları vardır, ama huyları taktiri hep geçiktirir.

Bunlar nacizane düşüncelerimdi, malum katagori akvaryum kahvesi olunca bunlar çıktı ortaya. Varın yorumu siz yapın.

Ben en son guruba daha uygunum, alenen düşüncelerimi yazdım ve bu son guruptaki karakterde birçok akvarist tanıdım.

Ama ben onları seviyorum. :D

Saygılarımla...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Temel Abi ben 8. gruptanım ama birşey diyemiyorum.Şu yönetim olayı...

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bu bağlamda Cem sen 7.9'dasın... :D Yoksa 1.2 mi idi? huh:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem yönetim konusuna takılma sen 8 diyorsan öyledir. Bence o guruba rica üzerine ve getirisi olmayan özveri ile paylaşıma açık tutulan forumlara destek için sadece kabul edebilirler cümlesini ekleriz. :D

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ben hangi gruptanım diye yazmayacağım.Beni tanıyanlar bir gruba yakıştırır nasıl olsa.

Ancak Temel hocam; 9.ncu grupta iyi tanıdığımız birinden bahsediyorsun galiba. :) Bu kimdir acep? ;) :D

6. Desert Falcon

Desert Falcon

Grup 8 ama yönetimdeyim ...
    Bunu kim hazırladı yahu :) Temel abi sen mi ?

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Grup Hepsi :D

Saygılar...

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ne var 8. grubun yönetim maddesinde iyi okuyun bakın.

Bu ekleme belki size günü kurtarmak olarak gelebilir, ancak düşünün hakkıyla yapacak olanlar ve gruptakiler yapmazsa kim yapacak. Kısaca istemeden de olsa, hobiye katkı amaçlarına çok uygun düşüyor. ;) Gereken bunu onlara hatırlatmaktan ibaret. ;)

Sayfayı Paylaş